İki dönemden beri mahalleye yapılan hizmetlerin mahalle sakinleri tarafından bilindiğine dikkat çeken Divanlı Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Atilla Erimhan, yaptıkları hizmetlerin yapacakları hizmetlere teminat olacağını söyledi.

TARİHİ DOKUYA UYGUN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Divanlı Mahallesinde 2 dönemdir muhtarlık yaptığını ve üçüncü döneme de talip olduklarını kaydeden Erimhan: “İki dönemdir, mahallemizde alt yapı başta olmak üzere, yol, asfalt, içme suyu şebekesi, kanalizasyon gibi hizmetlerin yanı sıra mahallemizde, taziye evi, sosyal tesisler, park gibi hizmetleri de tamamladık. Yeterli mi? Elbette değil. Değişen çağa ayak uydurarak kendimizi ve mahallemizi değiştirmek, çağa ayak uydurmak adına, mahallemizin kendi dokusuna has olarak kentsel dönüşüm kapsamında da dönüşümleri için gayret edeceğiz” dedi.

ÇOK AMAÇLI SABİT PAZARYERİ

Köklü bir geçmişe sahip olan ve sürekli gelişip büyüyen Divanlı Mahallesinin günden güne ihtiyaç ve sorunlarının da arttığına dikkat çeken Erimhan: “Şu anda Mahallemiz için elzem olan bir sabit Pazar yeri yapacağız. Sabit Pazaryeri derken burası çok işlevsel bir mekan olacak. Proje çalışmasını tamamladığımız Sabit Pazaryeri’nde bir gün yaş meyve sebze günü, bir gün kuru bakliyat, bir gün tüm bölgelerin yöresel ürünleri, bir gün sosyete pazarı ve bir gün de organik ürünlerin satışının yapıldığı bir yer olacak. Aynı zamanda bu sabit Pazar yerimizde akşamları ve hafta sonları mahalle sakinlerimiz için düğün, nişan, asker uğurlama ve özel günleri için de ücretsiz olarak hizmetlerine sunulacak” diye konuştu.

MAHALLEMİZE HALI SAHA

Mahalleye kurulacak sabit pazaryerinin üst kısmını da halı saha olarak gençlerin hizmetine sunacaklarına dikkat çeken Erimhan: “Mahallemize kurulacak olan çok amaçlı sabit Pazar yerimizin üstüne de gençlerimize hizmet vermesi adına halı saha yapıyoruz. Gençlerimizin hem kötü alışkanlıklardan uzak durması ve spor yapmaları adına bu hizmetimizi de gençlerimize adıyoruz” dedi.

KURUMLARIN ÖDEME VEZNELERİ

Günden güne gelişmekte olan Divanlı Mahallesinde, vatandaşların su, elektrik, doğalgaz ve otobüs kartı gibi ödemelerine kolaylık sağlamak amacıyla da bir adım attıklarını kaydeden Erimhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın su, elektrik, doğalgaz ödemeleri ve kahramankart yüklemeleri için ilgili kurumlarımızla görüşülerek, mahallemize birer ödeme noktaları oluşturulması ve vatandaşlarımızın bu konuda çarşı merkeze gitmelerine gerek kalmaması için girişimlerimizi başlattık. Bu kurumlarımızın mahallemize açacakları ödeme noktaları ile mahalle sakinlerimiz çarşıya gitmeden su, elektrik, doğalgaz faturalarını rahatlıkla yatırabilecek ve kahramankartlarına para yüklemesi yapabilecekler. Aynı zamanda PTT şubesinden de gerek kargo göndermelerini gerekse emekli ve yaşlılık maaşlarını çekebilecekler.”

DEVLET-HALK BULUŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

Mahalle sakinleri ile devlet adamları buluşmalarını 15 günde bir yapacaklarını ifadeden Erimhan: “Daha önce ayda bir yaptığımız halk buluşmalarımızı 15 günde bir olacak şekilde düzenleme yapıyoruz. Bu hafta da bir de olabilir. Halkımızla buluşturacağımız devlet adamlarımızın müsaitlik durumlarına göre haftada bir veya on beş günde bir olacak şekilde bir düzenleme yapacağız. Bu halk buluşmalarımızda valimiz, kaymaklarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, il müdürlerimiz olacak. Mahalle sakinlerimiz bu halk buluşmalarında sorunlarını ve sıkıntılarını en yetkili kişiye birinci ağızdan iletme imkanı bulacaklar. Biz ne yaptıysak yaptığımızı aynı şekilde yetkililerimize de ileteceğiz. Gizli-saklı veya kapalı kapılar ardından bir iş çevirmeyeceğiz. Şeffaf olacağız ki bu halk buluşması da bunun en bariz örneğidir” dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNDEN DE NASİBİMİZİ ALACAĞIZ

Divanlı Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Atilla Erimhan, aynı zamanda Avrupa Birliği Projelerinden de mahallenin faydalanabilmesi için çalışmalara başladıklarının altını çizerek: “ Avrupa Birliği projelerinden mahallemizin de faydalanabilmesi için Dulkadiroğlu Belediyemiz işbirliği içerisinde iki evimizin sıfırdan yapımını sağladık. Bu konuda tarihi geçmişi olan evlerimizin ve maddi durumu olmayan ailelerimizin evlerinin yapımı ve onarım ve restorasyonu kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

OTOPARK ZEMİNİ DE HAZIRLIYORUZ

Mahalle genelinde atıl vaziyette bulunan alanlarda temizleme çalışmaları yaptırdıklarının altını çizen Erimhan: “Mahalle sakinlerimize hizmet vermek amacıyla mahallemiz içerisinde atıl vaziyette bulunan mezbebelik alanları temizleterek vatandaşlarımıza açık otopark alanı olarak sunuyoruz. Mahalle sakinlerimiz de bu konudan oldukça memnunlar. Hem mahallemizde çirkin görüntü oluşturan çevre kirliliğini önlemiş oluyoruz hem de mahalle sakinlerimize ücretsiz otopark imkanı sağlıyoruz” dedi.

KUR’AN KURSU TAMAMLANMAK ÜZERE

Öte yandan mahalle de hizmetlerin aksamaması için kurum ve kuruluşlarla işbirliği istişare içerisinde hareket ettiklerinin altını çizen Erimhan: “Mahallemizin eksiklerinden birisi olan Kur’an Kursu meselemizde de Dulkadiroğlu Belediyemiz ile yaptığımız istişareler sonucunda mahallemize bir Kur’an Kursu hizmet binası kazandırdık. İnşaatında sona gelindi ve kısmet olursa da önümüzdeki günlerde hizmete açacağız” dedi.

YENİDEN ADAYIM

Divanlı Mahallesine iki dönemden beri hizmet etmekten onur duyduğuna dikkat çeken Erimhan: “İki dönemden beri hizmet etmekten onur duyduğumu Divanlı Mahallemize Allah nasip ederse 3. Dönemde de hizmete talibim diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle göstermiş olduğunuz teveccühden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, yeniden desteklemenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz