Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından düzenlenen toplantı sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım 2019 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin erkene alındığını ve 24 Haziran’da yapılacağını açıklamıştı. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine adım adım yaklaşılırken siyasetteki tansiyon da artmaya devam ediyor. Bu tansiyon tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş siyasetinde de kendini gösterirken, siyasi partiler 24 Haziran seçimleri için gösterecekleri milletvekili adaylarına ilişkin listeyi YSK’ya teslim etmişti. 111 kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu Kahramanmaraş AK Parti’de, 8 kişilik aday listesi geçtiğimiz günlerde YSK’ya teslim edilmesinin ardından belli olmuştu. AK Parti Kahramanmaraş 27. Dönem Milletvekili adayları sırasıyla Mahir Ünal, Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Türk İslam Karakoç ve Mehmet İlker Çitil olmuştu. Adayların belli olmasının ardından ise AK Parti Genel Merkezi tarafından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Aynı zamanda AK Parti-MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın da adayı olan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin seçim beyannamesini okudu. Erdoğan, illerin milletvekili adaylarını sahneye tek tek çağırırken, Kahramanmaraş Milletvekili adayları Mahir Ünal, Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Türk İslam Karakoç ve Mehmet İlker Çitil sahneye çıktığı esnada yoğun alkış aldı. Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adaylarına övgü yağdırdı. AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı’na Kahramanmaraş’tan yoğun katılım oldu.

“BUGÜN YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Toplantıda selamlama konuşması yapan AK Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, "Bugün bizim için yeni bir başlangıç. Biz 2002 yılında yola çıkarken Cumhurbaşkanımız bir şey söylemişti, 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. Geçtiğimiz 16 yıl Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. 16 yılda bir diriliş gerçekleştirdik. Şimdi bir şahlanışın ve yükselişin eşiğindeyiz" dedi.

“GÜÇLÜ MECLİS, GÜÇLÜ HÜKÜMET, GÜÇLÜ TÜRKİYE”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı AK Parti Seçim Beyannamesi şu şekilde; “Siz değerli milletvekili adaylarını sevgi ile selamlıyorum. Milletimin her bir ferdini en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm dünyanın dört bir yanındaki gönlü, kalbi bizimle olan kardeşlerimi sevgi ile selamlıyorum. Ayakların altına cennetin serildiği analarımızı, yârimiz olan, eşimiz olan, kardeşimiz olan kadınlarımızı selamlıyorum. Geleceğimizin teminatı olarak ördüğümüz, siyasetten, eğitime önlerini açtığımız gençlerimizi selamlıyorum. Kardeşlerim sizler 24 Haziran'daki seçimler AK Parti'nin adayları olarak bu kutlu yola çıktınız. Ülkemize hizmet için çıktığımız bu yolculuğu inşallah menziline ulaştıracağız. AK Parti her seçimden birinci çıkmış bir partidir, ama bu yeterli değildir. Meclis'te yeterli çoğunluğa ulaşmak için de mücadele ediyoruz. 2007'de oyumuzu yüzde 47'ye çıkardık, tek başımıza iktidar olduk. 7 Haziran'da ilk kez çoğunluğu sağlayamadığımız bir seçim oldu. 1 Kasım'da seçimleri yeniledik ve yüzde 49,5 ile iktidara geldik. Ayrıca 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 oy oranına ulaştık. Yaşanan tüm saldırıların üstesinden milli iradeye bağlılığımız ile üstesinden geldik. Bizler vakit Türkiye vakti diyerek yola çıkıyoruz. 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oy ile kazanmayı istiyoruz. Meclis'te güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Milletimizle gönül bağımızı güçlü tutmamız gerekiyor. Her iki seçimden de inşallah yüzümüzün akı ile çıkacağız. Kardeşlerim, bu heyecan, bu coşku, bize beklenen neticeyi getirecek. Elazığ, 5-0 reis diyor. 24 Haziran akşamı inşallah bu heyecanı göreceğiz. Biz milletimizin karşısına hiçbir zaman eli boş çıkmadık. Öncek hükümetlerimiz döneminde yaptıklarımız ile bir sonraki seçimde yapacaklarımız ile çıktık. 6 Mayıs'ta seçim manifestomuzu açıkladık, bugün 'Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye' başlığı ile hazırladığımız beyannamemizi 'Yaparsa Yine AK Parti yapar' diyerek milletimize sunuyoruz. Gelecek vizyonunu özetle paylaşmak istiyorum”.

Editör: Mahmut Beyaz