CHP) ve Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Madoevi’nde kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Öztunç, projelerinden birkaçını açıkladı. Öncelikli olarak Kahramanmaraş’a bir stadyum yapılacağının sözünü veren Öztunç, Aksu Çayı’nın temizleneceğinin vurgusunu yaptı. Kahramanmaraşlılardan 5 yıl süre isteyen Öztunç, yeni bir otogar yapacağını da sözlerine ekledi. Belediye olarak diş ve göz hastanesini de açacağını belirten Öztunç, Kahramanmaraş’ın turizm kenti olacağını söyledi.

“MİLLETVEKİLLİĞİ DÖNEMİMDE ELİMDEN GELDİĞİ KADAR SORUNLARI DİLE GETİRDİM”

Öztunç, konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Milletvekilliği dönemimde elimden geldiği kadar her yurttaşımızın sorunlarını dile getirmeye, çözüm yolları bulmaya çalıştım. İktidar partisi milletvekili değildim, iktidarda güç vardır eğer milletvekiliyseniz ama bir muhalefet partisi milletvekili olarak ne söylediysem, hangi sorunu dile getirdiysem sağ olsun iktidar partisi de bu konuda duyarlılık gösterdi ve konulara eğildiler. Yani vurduğumuz yerden ses çıktı. İstediğimiz, söylediğimiz, dile getirdiğimiz pek çok konuya çözüm yolları arandı, bir şekilde bunlar bulunmaya çalışıldı. Niye bunu yaptık? Bizim derdimiz hizmet. Ben milletvekili oldum, devlet bana maaş veriyor, niye? Hizmet edeyim diye veriyor, milletin vekilliğini yap diye veriyor. Ankara’ya gidip o deri koltuklarda oturup, milletvekilliğinin sefasını sürenler yok mu, var. Ama benim yapım hiçbir zaman öyle olmadı, hayatıma, mesleğime, işime, siyasetime hiçbir zaman öyle bakmadım. Geldiğimiz süreçte yerel seçimlere gidiyoruz. Vatandaşlarımızın, partililerimizin ve diğer partilerin yoğun isteği bizi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına taşıdı. 31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İyi Parti’nin, Millet İttifakı’ndaki diğer partilerin, kendisini MHP’li olarak görenlerin, kendisini AK Partili olarak görenlerin ve toplumun tamamının Belediye Başkan Adayı olarak huzurlarınızdayım.

BAŞKAN OLURSAM KAHRAMANMARAŞ ATAĞA KALKAR

Milletvekilliği seçimleri ile belediye başkanlığı seçimleri arasında fark vardır. Genel seçimde vatandaş gider, lidere bakar, lidere oy verir. İdeolojiye bakar, ideolojiye oy verir. O günkü dünya şartlarına bakar ona göre oy verir ama belediye başkanlığı seçimlerinde vatandaş belediye başkan adayına oy verir. İşte o yüzdendir ki Eskişehir’de AK Parti daha fazla milletvekili çıkartıyor ama belediye başkanlığı seçimlerinde, Yılmaz Büyükerşen kazanıyor. Benim Kahramanmaraşlı hemşerilerimden isteğim budur, sandığa gittiğinizde adaya bakın adaya oy verin. İki adayız, birisi Sayın Hayrettin Güngör, birisi de ben. Oy pusulasını elinize aldığınızda bakacaksınız, ya Hayrettin Güngör’e ya da Ali Öztunç’a oy vereceksiniz. Şüphesiz ki Hayrettin Bey de memleketine hizmet istiyor, o da iyi niyetle bir şeyler yapmak istiyor bundan hepimizin şüphesi yok. Ama ben kendi vizyonumla, çalışkanlığımla Kahramanmaraş’ı daha ileri götüreceğime inanıyorum, biliyorum. Hayrettin Güngör’de bunu düşünüyordur ama ben diyorum ki eğer ben belediye başkanı olursam Kahramanmaraş atağa kalkar. Bir başkası gelirse Kahramanmaraş geriye düşer. AK Parti zaten yıllardır Kahramanmaraş’ı yönetiyor. Eğer bir şey yapsalardı bugüne kadar yaparlardı. Ellerinden tutan yok.

“BANA BEŞ YIL VERİN, SADECE BEŞ YIL İSTİYORUM”

Dün Hayrettin Güngör Kahramanmaraşspor maçına gitmiş. Stat yapacağız demiş. Yıllardır siz hükümetsiniz, yıllardır belediye elinizde neden yapmadınız? Ben mi engelledim? Yapmadınız ama ben yapacağım diyorum. Kırmızı çizgilerimden birisi, Kahramanmaraşspor stadyumu yapılacak. Hükümet yapmadı, Allah nasip ederse ben yapacağım. Şehirleri birleştiren en önemli unsurlardan birisi spordur, futboldur. Kahramanmaraşspor’un stadyumunu yapacağız ve takımımızı yukarıya çıkaracağız. Kahramanmaraşlı hemşerilerim bana beş yıl verin, sadece beş yıl istiyorum. Beş yıl içerisinde göreceksiniz bu dediklerimi yapacağım. Yıllarca oraya verdiniz, 10-15 yıldır AK Parti’ye veriyorsunuz, yaptılar mı? Yapmadılar. Beş yıl da beni deneyin, atom karıncanız Ali Öztunç’u deneyin. 9 Şubat Cumartesi günü aday tanıtım toplantımız ve proje tanıtım toplantımız olacak. Bu toplantımıza çok sayıda milletvekili arkadaşım, CHP yöneticileri, çevre illerin il başkanları gelecekler. Orada projelerimi açıklayacağım.

“HAFİF RAYLI SİSTEM KAHRAMANMARAŞ’A YAKIŞIR”

Kayseri’yi AK Parti yönetiyor, hafif raylı sistem var mı? Var. Gaziantep AK Parti’de, tren, tramvay gibi hafif raylı sistem var mı? Var. E Kahramanmaraş’ı da yıllardır AK Parti yönetiyor, burada niye yok? Kahramanmaraş’ta benim en büyük mega projem hafif raylı sistem olacak. Kapıçam’daki hastaneden başlayacak, Üngüt köprüsüne gelecek, Piazza’nın oradan şehir içerisine çevireceğim. Yerin altında değil, yerin üstünde. Dünyanın her tarafından var, artık Avrupa’da ilçelerde dahi var. Çok da verimli oluyor, çok da güzel oluyor. Hafif raylı sistem Kahramanmaraş’a yakışır. Gerçekten çok da bir maliyeti yok. Dışarıdan destek alınabiliyor, firmalardan yap-işlet-devret modeli var, çeşitli yöntemleri var. Ben Kahramanmaraş’a yapabileceğimiz en büyük hizmetin bu olduğunu düşünüyorum.

“AKSU’YU BEN TEMİZLEYECEĞİM

Bir diğeri Kahramanmaraş’ın merkezi büyüyor, daha da büyüyecek İnşallah. Büyürken iki merkez ilçe olmaz, yeni bir merkez ilçe daha kurmamız gerekiyor. Bu konuda siyasi iktidarla görüşmeler yapıp bunu sağlamamız gerekiyor. Aksu Çayı temizlenecek arkadaşlar. Lamı cimi yok. Kim bu işten rahatsız olursa olsun, umurumda değil. Aksu’yu ben temizleyeceğim. Benim en büyük sözüm bu. Eskişehir’de Porsuk Çayı ne haldeydi, ne hale geldi. Kokudan geçilmezdi, şimdi insanlar orada yüzüyorlar. Aksu Çayı tertemiz olacak, oradaki atıkların hepsinin önüne geçilecek, neye mal olursa olsun, ne bedel ödenecekse de bu bedeli ödeyerek bunu gerçekleştireceğiz. Nüfusuna göre Kahramanmaraş’ta mahallelerde kreşler açacağım. Çocuklarımızı göndereceğimiz kreşler olacak, ucuz ve düşük fiyatlı. Çocukların eğitimi kreşten başlar, bu kültürü yerleştireceğiz. Belediyecilik sadece çöp toplamak değildir. Önemli olan böyle sosyal hizmetleri yapmak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Diş ve Göz Hastanesi açacağım. İlkokulda çocuklarımızın göz ve diş taraması yapılmalı, yapılmadığı için çocuklarımızın gözü bozuluyor. Oysa o yeni yeni filizlenirken onu yapsan, tedavi daha kolay olur. Şehir merkezinde yine çocuklarımız için mini bir Disneyland kuracağım.

“ILICA VE EKİNÖZÜ TERMAL TURİZMİN KENTİ OLACAK”

Gaziantep’te Zeugma var, binlerce, milyonlarca turist gidiyor mu? Gidiyor. O turist gittiği zaman taksici para kazanıyor mu, kazanıyor. Esnafı, otelcisi, lokantacısı, manavı, kasabı hepsi para kazanıyor. Bizde Germanicia var, niye değerlendirilmiyor? Orayı da değerlendireceğiz, Kahramanmaraş turizm kenti olacak. Ilıca ve Ekinözü termal turizmin kenti olacak. Gastronomiyi değerlendirmemiz gerekiyor, özellikle Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş dışındaki yerlere yemeklerimizi daha çok yaymamız gerekiyor.  Kahramanmaraş’ın merkezine dev bir kültür merkezi yapacağım. İçerisinde tiyatro, sinema, panel, toplantı salonu, spor alanı, müze, konser yeri olacak. Bir de mini bir kültür merkezi yapacağım, o da engelliler için. Engelliler sinemaya gitse nasıl gidecek? Onlar için de özel, küçük bir tesis yapmayı planlıyorum. Otogar sorunu ortadan kalacak. Bu çağda böyle bir otogar olmaz, yepyeni bir otogar yapacağız.

“DÜN BURADAYDIM, BUGÜN BURADAYIM, YARIN DA BURADA OLACAĞIM”

Sayın Hayrettin Güngör beyefendiye başarılar diliyorum. Sayın Güngör memleketimizin iyi yetişmiş, önemli isimlerinden birisidir. Ankara’da bürokraside uzun süre görev yaptı ve bugün de geldi şehrimizi yönetmeye talip oldu. Ben bir kez daha kendisine başarılar diliyorum. Hayrettin bey belediyecilik konusunda teoriyi biliyor, okumuş, eli kalem tutmuş, belediyeciliğin kitabını yazdım diyor ama teoriyle pratik çok farklıdır. Önemli olan halkın içinden çıkmaktır, önemli olan yapabilmektir. Okullarda öğretilenlerle doktorluk yapılmaya çalışılsa hasta ölür. Sahada çalışmak önemlidir. Hayrettin bey işin mevzuatını bilmesinden dolayı iyi bir teknik personel olacağını düşünüyorum, Hayrettin beyden başkan değilse bile iyi bir başkan yardımcısı olur, iyi bir genel sekreter olur ama sonuçta kendisi benim rakibim. Kendisine başarılar diliyorum. Uyumlu bir kampanya süreci yürüteceğim ama uysal koyun değilim, laf eden olursa haddini bildiririm. İftira eden olursa, dedikodu yapan olursa haddini bildiririm ama kimseye haksızlık yapmayız. Biz projelerimizi ve ne yapacağımızı anlatacağız. 31 Mart akşamı Ali Öztunç Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Dün buradaydım, bugün buradayım, yarın da burada olacağım.

“ÇOK HEYECANLI VE KARARLIYIM”

CHP İl Başkanı Esat Şengül ise şunları kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak 31 Mart yerel seçimlerine hummalı bir şekilde hazırlandık. Hazırlıkları belli bir noktaya getirdik. Saha çalışmalarında belki bir eksiklik bir gecikme söz konusu olduysa da malum ittifak görüşmeleri yapıyoruz. İYİ Partiyle bazı yerlerde ittifak adaylarıyla seçime gidiyoruz. Büyükşehir belediye başkan adayımızın aynı zamanda partinin üst kurulum üyesi olması parti meclis üyesi olması hasebiyle Türkiye'deki tüm belirlenen adaylıklarda orada olması gerekiyor. Bundan dolayı seçmenlerimiz sahaya geç indiğimizi düşünüyor olabilir. Ama bugün itibariyle başta siz kıymetli basın mensuplarımıza neler yapacağımıza ilişkin belediye başkan adaylarımızın açıklamalarıyla birlikte bugün startı veriyoruz ve sizlerle yapacağımız toplantıdan sonra bir dizi ziyaretler hemen 1-2 gün içerisinde ilçelerde bir toplu görüşmeler basın toplantıları yapacağız. Kahramanmaraş merkezde başlamak üzere saha çalışmaları ve alan çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceğiz. Aşağı yukarı 7 yıldır il başkanı olarak çalışıyorum. Herhalde beni hiç bu kadar heyecanlı ve kararlı görmediniz. İlk defa bir siyasetçi olarak 31 Mart'ta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini alacağımızın müjdesini kararlı bir şekilde sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu noktada sevgili adaylarımız sizlere hitap edecek ve neler yapabileceklerini anlatacak bizde bunları seçmenlerimizle paylaşarak seçmenlerimizin oylarını alarak tıpkı İbrahim Öztürk'ü Kahramanmaraş nasıl belediye başkanı yapmışsa nasıl parti amblemine bakmadan belediye başkanı yapmışsa inanıyorum ki Ali Öztunç'uda Alihan Çiftaslan'ıda layık olduğu belediye koltuklarına oturtturacaklar diye düşünüyorum.”

Haber: Ahmet Güneçıkan/Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz