Son günlerde muhalefet partisi mensuplarının, ‘çiftçinin pancarı tarlada kaldı’ ve ‘Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin el değiştirmesi sonrası taşeron işçiler işsiz kalacak’ iddialarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal memleketi Kahramanmaraş’tan cevap vermişti. İddiaları sert bir dille yalanlayan Ünal, iddiaları AK Parti ve AK Parti milletvekillerini itibarsızlaştırmaya yönelik dezenformasyon çalışmaları olarak tanımlamıştı. Bu kez ise Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş ve Elbistan AK Parti İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi kurumlarının Çelikler Holding’e devri sonrası işçilerin yaşadığı sorunları bizzat kendilerinden dinledi.

“HİÇBİR İŞÇİ MAĞDUR EDİLMEYECEK”

İşçilerin belirsizlik nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Başkan Vekili Ahmet Tıraş, “Cuma günü Kahramanmaraş AK Parti Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör Bey’in tanıtım toplantısındaydım. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey’de katıldı. Bu toplantıda bizzat Milletvekilimiz Mahir Bey açıklama yaparak hiçbir işçinin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Bizde bu doğrultuda hiçbir işçimizin mağdur edilmeyeceğini söyleyebiliriz” dedi.

“BİLGİ KİRLİLİĞİNE İTİBAR ETMEYİN”

Gerekli yerlerle gerekli görüşmeler yapılarak bizzat Çelikler Holdingle görüşerek bu belirsizliği ortadan kaldıracaklarını söyleyen Başkan Vekili Ahmet Tıraş, “Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) bünyesindeki kamu işçilerinin bölgede istihdam edilebilmesi için Afşin Elbistan Linyitleri Takip Koordinasyon ve İşletme Müdürlüğü adı altında bir birim oluşturuldu. Şimdilik işçilerle alakalı olarak bildiğimiz bu. 1994 yılında Tansu Çiller döneminde Afşin-Elbistan A Termik Santrali satılmıştı. Daha sonra iptal edildi. Biz AK Parti olarak 2002’de iktidara geldiğimiz günden bugüne sürekli satılmasını engellemeye çalıştık. Şimdi bir sorun varsa ortada yine bunu çözecek kişiler ve kurum biziz. Dışarıdaki bilgi kirliliğine itibar etmeyin. En yakın süreçte gerekli bilgileri edinerek, sizlerle parti binamızda buluşup istişare edeceğiz” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi) 

Editör: Mahmut Beyaz