Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlerine katılmak üzere kente gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile birlikte kuzey ilçelerini ziyaret ederek, seçim irtibat bürolarının açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak Göksun’da AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan Oktay ve Ünal, ardından Afşin’e geçti. Burada öncelikle Afşin AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Oktay ve Ünal, seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Oktay ve Ünal’ın sonraki durağı ise Elbistan oldu. Elbistan’daki seçim irtibat ofisinin açılışı ilçe halkının yoğun ilgisini sebebiyle adeta mitinge döndü.

“BU ŞEHRİN EVLADI OLMAK ŞEREF VE ONURDUR”

Elbistan Seçim İrtibat Ofisi’nin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan’ın birlik, beraberlik ve kardeşliğin ocağı olduğunu belirterek, “Bugün Elbistanlı mücahitlerin de katılımı ile Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü. 12 Şubat ruhundan, 15 Temmuz ruhuna selam olsun. Sütçü İmamdan Ömer Halis Demir’e selam olsun. Çünkü Kahramanmaraş, Elbistan bu coğrafya ümmet ruhudur. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ocağıdır. Burada yaşamak, bu şehrin evladı olmak, bu ruhu taşımak büyük bir şeref ve onurdur. İnsan önce şehrini sevecek. 2001 yılında buraya ilk konuşma yapmaya geldiğimde, ben rüyalarımı Elbistan’da görüyorum çünkü insan rüyasını doğduğu şehirde görür demiştim. Hayallerimiz var demiştik o gün. Elhamdülillah bütün hayallerimizi gerçekleştirdik” dedi.

“BİR İLÇEYİ BÜYÜTÜR ÖYLE İL YAPARSINIZ”

Elbistan’ın il yapılması tartışmalarına değinen Ünal, öncelikli amaçlarının Elbistan’ı büyütmek olduğunu dile getirerek, “Bir ilçeyi il yapıp büyütemezsiniz, bir ilçeyi büyütür öyle il yaparsınız. İşte biz Elbistan’ı büyütme derdindeyiz. Önceki gün Kahramanmaraş’a gelmeden önce Cumhurbaşkanımız bana şunu söyledi; benim 2009’da Elbistan’a bir sözüm vardı onu unutmadım dedi. Bir Cumhurbaşkanının ya da Milletvekilinin bir ile gelmesinden daha önemli olan şey o ile hizmet göndermesidir. Bu konuda Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun bugüne kadar Elbistan için ne istedikse hayır demedi. Ama bir eksiğimiz daha var. Biz hükümetten bu kadar hizmet aldık da Belediye de eksik kaldık. Kahramanmaraş Büyükşehirde, Türkiye’de belediyeciliği en iyi bilen Kahramanmaraş’ın evladı Hayrettin Güngör var. Elbistan’da da yüksek mimar şehir plancısı Mehmet Gürbüz var. Şimdi size bir şey sormak istiyorum. Mahir Ünal, Hayrettin Güngör, Mehmet Gürbüz, Cumhurbaşkanımız, Milletvekillerimiz, Cumhur ittifakı el ele verirse Elbistan uçar mı? Hep birlikte el ele Elbistan’ı uçuracağız. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bizim tarlada izimiz var. Bu yüzden biz lafa değil icraata bakarız” ifadelerini kullandı.

“BİZ DİMDİK DURMAYI LİDERİMİZDEN GÖRDÜK”

Ünal’ın ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kendisini bekleyen yoğun kalabalığa seslendi. Elbistan hakkında övgüyle bahseden Oktay, “Elbistan’ın güzel olduğunu söylemişlerdi ama ben bu kadar bile hayal etmemiştim. Muhteşemsiniz Elbistan. Muhteşem yatırımlarıyla, devlet hastanesiyle, tertemiz yollarıyla aslında Kahramanmaraş’tan çıkıp Elbistan’a gelene kadar Elbistan’ın güzelliğinin sinyallerini ala ala geldik. Elbistan’a ilk kez gelmiyorum ama bu soğukta, bu meydanı dolduran yüreklerinizle bizi beklemeniz bambaşka bir muhteşem. Biz dimdik durmayı liderimizden gördük. Cumhurbaşkanımızın selamlarını, muhabbetlerini söylemeden olmaz tabi. 31 Mart akşamı gümbür gümbür sandıkları patlatacak olan Elbistan’a Cumhurbaşkanımız verdiği sözü sonrasında da yine seve seve yerine getirecektir. Verdiği hangi sözü yerine getirmedi ki zaten. AK Parti iktidarları olarak 16 yılda, 17. yılına girdiğimiz bugün de verdiğimiz hangi sözü yerine getirmedik. Ekonomide dimdik duracağız dedik mi dedik. Hatırlayın 2002 yılında neredeydik? 2018 yılının Ağustos ayında Türkiye’ye çekilen manipülasyonu hatırlayın, 2002’de bunun binde biri yapılmış olsaydı yer yerinden oynardı. Dimdik durduk. Niye? Elbistanlı yanımızdaydı. Elbistanlı liderinin arkasındaydı. Kahramanmaraşlı yanındaydı. Ne yaptılar dövizle saldırdılar, şimdi patlıcanla, biberle, domatesle, soğanla saldıracaklarını düşündüler. Onlar düşüne dursunlar, onlar hayal ede dursunlar, onların bilmedikleri tek bir şey var, milletimizin dik duruşunu bilmiyorlar. Milletimizi patlıcanla, dövizle veya başka bir şeyle liderinin yanından ayıramayacaklarını bilmiyorlar. Değil patlıcan-biber, tankınızla, topunuzla, tüfeğinizle geldiniz ama bu millet gene dimdik durdu. Dimdik durdu, durmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

“ELBİTAN GELECEKTE YENİ BİR KALKINMA HAMLESİNİ BAŞLATIYOR OLACAK”

Cumhur İttifakı’nın getirdiği birlik ve beraberliğe değinen Oktay, Elbistan’ın gelecek dönemde yeni bir kalkınma hamlesi başlatacağına inandığını belirterek, “15 Temmuz gecesi yüreğiyle, imanıyla devlete sahip çıktı, 16 Temmuz’da da ittifakını kurdu. Cumhurbaşkanımız gizli, kapalı kapılar hiçbir şey konuşulmadan, her şey sizin önünüzde tartışılarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yeni bir ittifak kuruldu. Dimdik yine ayaktayız ve ileriye bakıyoruz. Şartlar ne olursa olsun hiçbir zaman arkamıza bakmadık, tarihte de arkamıza bakmadık. Elbistan ilerleyecek mi diyorlar, Elbistan zaten ilerlemiş. Elbistan il olur mu, diyorlar. Elbistan zaten il olmuş, Elbistan’a girdiğinizde nüfusuyla, gelişmişliğiyle, alt yapısıyla, üst yapısıyla Elbistan aslında kalkınmasıyla birçok ilimizi de geride bırakmış. Biz Elbistan’dan başka bir şey bekliyoruz. Kurtuluş gününde nasıl arkasına, sağına, soluna bakmadan yürümüşse ekonomik kalkınma hamlesinde de yürüyecektir. Elbistan gelecekte yeni bir kalkınma hamlesini başlatıyor olacak. Elbistan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adayıyla yeni bir kalkınma hamlesi başlatıyor olacak” açıklamalarında bulundu.

“KENDİNE HAS KİMLİĞİYLE YENİ BİR ELBİSTAN OLACAK””

Sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini anlatarak devam eden Oktay, “Hep birlikte olduğumuzda, el ele verdiğimizde, gönül birlikteliği yaptığımızda başaramayacağımız bir iş olduğuna inanıyor musunuz? Elbistan’ı bir Elbistan daha yapabilir miyiz? Cumhur İttifakı bizimle olduğu sürece biz Elbistan’ı ikinci bir Elbistan daha yaparız. Elbistan’a verilen sözün arkasında duracağız, takipçisi olacağız. Cumhurbaşkanımız bir manifesto açıkladı, bütün millete bir söz verdi, “Yeni dönemde 1994’de İstanbul’da başlattığımız yerel yönetim belediyeciliği başlatmıştık” dedi. Şehir planlarıyla, çevreciliğiyle, yeşil alanlarıyla, sosyal belediyeciliğiyle, ulaşımıyla, alt yapısıyla, teknolojiyle tanışan yeni bir Elbistan’la ama kendi kimliğini kaybetmeden, kendine has kimliğiyle yeni bir Elbistan olacak. Ama bunu yaparken de halkla, vatandaşla birlikte yapacağız. Şehirlerimizi, ilçelerimizi, halkla birlikte yöneteceğiz. Bunu yaparken tasarruf edeceğiz, her bir kuruşun hesabını kendi ilimizin, ilçemizin vatandaşlarına vereceğiz. Sizlere verilen her bir sözün takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Elbistan İlçe Seçim İrtibat Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Oktay ve Ünal’ın yanı sıra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal ve İmran Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz’ün yanı sıra çok sayıda partililer katıldı.

(Haber: Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz