Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası, Elbistan Ziraat Odası, Elbistan Genç İş Adamları Derneği 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi.

ELBİSTAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI MUSTAFA PAKSOY, ‘’AK PARTİYE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR’’
Paksoy yaptığı açıklama: “Tek partili bir hükümet kurulması Türkiye’nin daha verimli ve istikrarlı olmasını sağlayacaktır. Huzur, birlik, beraberliğin ve ayrımcılığın olmaması için AK Parti hükümetine büyük görevler düşüyor. Yapılan seçimde milletimiz, yüksek bir katılımla, iradesini, 4 partili bir Meclis’ten yana kullanmıştır. Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını bekliyoruz. En kısa zamanda barış ve reform süreci öncelikli yeni bir döneme girmeliyiz. Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Temennimiz iktidarın Türkiye’mize hayırlı olması yönündedir. AK Parti camiasını kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”

ELBİSTAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI MEHMET ALİ BULUT: “TAKDİR YÜCE HALKIMIZINDIR”
Bulut, “Her seçimin Türkiye’mize belirli bir maliyeti var, bu maliyette ister istemez halkımıza vergi, zam olarak dönüyor. Çiftçilerimiz çeşitli vergiler ödüyor, mazotu pahalı kullanıyor birde üst üste seçimler olduğu zaman halkımız mali olarak olumsuz etkileniyor.’’ dedi. Bulut konuşmasının devamında şunları kaydetti: “7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de bir istikrarsızlık oluştu, partiler bir araya gelemedi. Dolar, Euro artışa geçmişti buda bütün vatandaşlarımıza ve tarıma yansıdı. Demokratik ülkelerde seçim vazgeçilmez bir unsurdur insanlarımız kendi iradesini ortaya koyar, takdir yüce halkımızındır, halkımızda kendi düşüncesini, yetkisini ortaya koymuştur herkesinde saygı duyması gerekiyor. 1 Kasım seçimlerinin herkese hayırlı olması temennisindeyiz, yeni kurulacak hükümetimiz ülkemiz, memleketimiz ve bölgemiz için hayırlı olsun.”

ELBİSTAN GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ BAŞKANI ÜMMET GÜVEN, “HÜKÜMETSİZLİĞİN SIKINTISINI EN ÇOK İŞ ADAMLARI ÇEKTİ’’

Güven yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “7 Haziran seçimlerinde hükümetin kurulamaması piyasada daralmaya sebep oldu, iş adamları birçok yatırımlarını durdurdu ve yatırımlara dair yapılmış olan birçok anlaşmalar askıya alınmış bir şekilde devam etti. 5 aylık bu süreçte ülkemizde ve bölgemizde iş dünyası açısından daralmayı bizler iş adamı olarak en uç noktada yaşadık ve gördük. Alınan erken seçim kararı iş adamlarımızın belirli bir beklentiye girmesine sebep oldu, bu beklenti sonucunda acaba koalisyon çıkar mı? düşüncesindeyken ülkemizin istikrarı açısından 1 Kasım seçimlerinde yeniden tek partili hükümet kuruldu. Seçimin hemen ardından piyasalardaki canlanma kendini hissettirdi. İş adamlarımız yatırımlarının ilgili planlarını yapmaya başladı. 1 Kasım seçimleri ile askıda bırakılan birçok yatırım, anlaşmalar yeniden yapılandırılmaya başlandı. Seçimlerimizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz