İlk ve orta öğrenimi Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda, liseyi ise Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan 24 yaşındaki Numan Karpuz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünden mezun oldu. Şuan Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde lisans öğrenimine devam eden Karpuz, bilinçli bir genç olarak iş hayatına atıldı. Genç olmasına rağmen her dönem sorumluluk alan, aldığı sorumlulukları da başarıyla yerine getiren Karpuz, doğup büyüdüğü Ekmekçi Mahallesi’nin en genç muhtarı olmak için çalışmalara başladı. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Ekmekçi Mahallesi’nden muhtar adayı olan Karpuz, adaylığını açıklamasının ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Dur durak bilmeden Ekmekçi Mahallesi halkıyla bir araya gelen, halkın talep ve beklentilerini dinleyen Karpuz, gazetemize açıklamalarda bulundu.

SORUMLULUK ALMAYI SEVİYORUM”

İlk olarak kendisini anlatan Numan Karpuz, “İsmim Numan Karpuz, aile soyumuz Karpuzoğlu ananesine dayanmaktadır. 1995 doğumluyum 24 yıldır Ekmekçi Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. İlk ve orta öğrenimi Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda, liseyi ise Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okudum. KSÜ Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünden mezun oldum. Şuan ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde lisans öğrenimine devam etmekteyim. Çalışma hayatına mahallemizde hanemizin altındaki ahşap el sanatları atölyesinde çocuk yaşta başlamış olup günümüzde de hobi olarak mesleğimize mahallemizde bulunan atölyemizde devam etmekteyim. Üniversite serüveni döneminde kamu sektöründe Kahramanmaraş Veterinerlik Şube Müdürlüğü’nde muhasebe alanında görevde bulundum. 3 yılı aşkın bir süre zarfında bir tekstil firmasında çalıştım. Şuan ise şehrimizde hizmet veren önemli bir mağazanın satış biriminde çalışıyorum. Her türlü zorlu şartlarda verilen her vazifeyi elimden gelenin fazlasını, gayretle azimle yapamaya çalıştım ve her zamanda başarıya ulaşmama vesile oldu. Muhtarlık görevinin ise sorumluluk ve vazife üstlenilecek bir görev olduğunun bilincinde olarak mahallemize hizmet etmek, yıllardır muhtarlığa hasret kalan mahalle sakinlerimizi kucaklayıp sosyal bir mahalleye kavuşturmak için bu yola başvurdum. Tüm samimiyetimle gayret ve azim ile bu görevi başaracağıma mahalle halkımızı sevgiyle muhabbetle kardeşçe kucaklayacağıma inanıyorum” dedi.

MUHTARLIK HALKIN SESİNİ DEVLETE İLETECEK MAKAMDIR”

Muhtarlık makamının demokrasi zincirinin ilk halkası olduğunu belirten Karpuz, “Vatandaşların devlete ihtiyacı olduğunda çalacağı ilk kapıdır. Muhtar hem mahalle halkının hem de devletin bir temsilcisidir. Mahallenin sesi gözü ve kulağıdır bir nebze. Muhtarlık her an halkıyla iç içe devlet ile her an irtibatta olan bir makamdır. İyi günüyle kötü günüyle her türlü zorlu şartlarda halkının yanında olan halkın sesini devlete iletecek olan bir makamdır. Halkının her zaman yanında olan bir makamdır. Bende bu sorumluluğun bilincinde olarak samimi ve fedakarca genç bir kardeşiniz olarak mahalleme hizmet etmek mahallemizin temsilcisi olmak için bu yola baş koydum. Bu yola çıkmaktaki ilk hedefim öncelikle samimiyetle sizleri kucaklamaktır. Yardıma muhtaç olan aileleri adaletli bir şekilde tespit edip gerekli her türlü yardımı ulaştırmaktır. Mahallemize hizmeti en güzeliyle layıkıyla hızlı bir şekilde getirmektir. 40 yıldır süre gelen ve yaş bakımından hizmette geri planda kalan muhtarlık makamını gençleştirmek, mahalle sakinlerimizin her an yanında olduğunu hissettirebilen dertlerinizle dertleneceğiniz sıkıntılarınızla hemhal olacağınız iyi gününüzde kötü gününüzde yanınızda yakınınızda olan bir kardeşiniz olacağım” ifadelerini kullandı.

MAHALLEMİZİN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIM’

Ekmekçi Mahallesi’nin sorunlarını bildiğini ve çözüm için gerekli çalışmaları yapacağını aktaran Karpuz, “Mahallemizdeki sorunları problemleri bilen bir kardeşiniz olarak mahallemizdeki sorunların çözümü için gerek sizlerle gerek ise bir başıma gerekli mercilere başvurarak elimizden gelen gayreti sonuna kadar pes etmeden peşini bırakmadan azimli bir şekilde takip edip çözüme kavuşturacağız. Mahallemizde muhtar adayı iken mahallemizdeki sorunlar ile ilgili bir takım çözüm arayışları sürdürülmekte olup göreve geldiğimizde bunların üzerinde özenle ve gayretle duracağız. Söz verdiğimiz üzere layıkıyla verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Dile getirecek olursak mahallemizde ilk hedefimiz yardıma muhtaç ailelere adaletli bir şekilde gerekli araştırmalar yapılarak tespit edip sosyal yardımı sağlamaktır” şeklinde konuştu.

MAHALLEMİZİN DOĞALGAZ VE METRUK BİNA SORUNU VAR”

Ekmekçi Mahallesi’nin en büyük sorununu doğalgaz ve metruk binalar olduğuna dikkat çeken Karpuz, sözlerine şu şekilde devam etti, “Mahallemizdeki metruk binaların çökmek üzere olan binaların gerek yıkımı gerek ise onarımı için öncelikle hane sahipleriyle irtibat kurup gerekirse mirasçılarıyla bir bir görüşüp metruk binaları yaşattığı tehlike ve sorunlardan kurtarmak için devletimizin gerekli mercilerine başvuruda bulunup mahallemizi hem çevre görüntüsü bakımından hem de gençliğin o binalarda kötü alışkanlıklarla sağlıklarını tehlikeye atmalarını, mahalle sakinlerimiz güvenliğini daha rahata ve huzura kavuşturmak için çabalayacağız. Mahallemizin sorunları arasında doğalgaz başlıca sıralarda yer almakta olup mahalle sakinlerimizin en büyük istek ve temennileri arasındadır. Göreve gelmedik ama durmadık da gerekli mercilerle görüşmeler yapıp çözüm arayışlarına şimdiden başlattık. Muhtar olduğumuz takdirde çözeceğimiz sorunlardan başında gelenidir. Mahallemizde alt yapı ve üst yapı sorunlarını en az seviyeye düşürmek için tüm gayretimizle çaba gösterip mahallemizi bu sorunlardan kurtaracağız.”

MAHALLEMİZ GENÇLEŞECEK VE SOSYALLEŞECEK”

En önemlisi her şey den önce insana insan olduğu için değer vereceğiz” diyen Karpuz, “Gerektiği yerde gerektiği zaman değil her zaman sizlerle iç içe olacağız. İyi gününüzde kötü gününüzde yeri gelir ailenizden önce biz yanınızda olacağız. Mahallemizdeki kardeşlik komşuluk bağını güçlendireceğiz her yıl düzenli olarak belirli günlerde belirli saatlerde özel etkinlik ve faaliyetler icra edeceğiz. Muhtarlık çalışmalarımız boyunca her hanede bir bardak çay bir fincan kahve düsturuyla yürüttüğümüz hane ziyaretlerini muhtar seçildiğimizde daha da güçlendirip bunu sürdürebilir hale getirip mahallemizde sıla-i rahimi güçlendirip komşuluk bağlarımızı kuvvetlendireceğiz. Sizlere mahallenizde makamında bir muhtar değil kapınızda mahallenizin sokağında bir muhtar olarak hizmet vereceğim. Sizler bana bu görevi layık gördüğünüz takdirde mahallemizde değişecek gençleşecek sosyalleşecektir” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZA BİZLERE FIRSAT VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Daha aktif daha güçlü daha temiz bir mahalle için samimiyet gayret ve azimle diyerek kutlu bir yola çıkmış bulunuyoruz” diyen Karpuz, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Bu kutlu yolda siz değerli mahalle sakinlerimiz desteklerine talibim. Büyüklerimiz yanında bir evlat, küçüklerime ağabey, yaşıtlarıma bir kardeş olmak için geliyorum. Cumhurbaşkanımızın seçme ve seçilme yaşını 18’e düşürmesiyle bizlere bu sevinci bu duyguyu yaşattığı gençlere öncelik sağladığı bu dönemde gençliğin sesini yükselttiği yetki verip özgüvenimizi artırdığı tıpkı Fatih’in 21 yaşında İstanbul’u kutlu fethe ulaştırdığı gibi bizleri de genç yaşta belli mevki ve makamlara gelmemize öncülük ettikleri için kendilerine ayrıca teşekkür ediyor minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Anlatılması güç bir duygu, sadece tüm genç kardeşlerimin bu duyguyu yaşamalarını isterim. çıktığım bu yolda maddi manevi desteğini esirgemeyen her zaman olduğu gibi bu yolda da yanımda olan babam Adil Karpuz’a, aileme ve tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze göre nasip eylesin diyor sizleri rahmana emanet ediyorum.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz