31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde partilerde hareketlilik hat safhaya çıkarken, gerek partiler aracılığıyla gerekse de bağımsız olarak Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için aday olan isimler seçim çalışmalarına ağırlık veriyor. Bazı partilerde büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için adaylar kesinleşirken, bazılarında ise aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Bağımsız olarak seçime girecek adaylar ise seçim gezilerini sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı için bağımsız olarak adaylığını açıklayan kentin sevilen esnaflarından Mustafa Dizibüyük, seçim ziyaretleri kapsamında hedeflerini vatandaşlara anlatmaya devam ediyor. Seçim çalışmalarını özellikle Bertiz Bölgesi’nde yoğunlaştıran Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkan adayı Mustafa Dizibüyük, “Ben aslen Bertiz’in Ağabeyli Köyü’ndenim. Özellikle Bertiz’e ve Dulkadiroğlu’na gönül veren bir insanım. Dulkadiroğlu’nun her alanda gelişmesi, daha mutlu, daha yaşanabilir, daha temiz, daha modern bir ilçe olmasını sağlamak amacıyla bir yola çıktım. Halkımızın sorunlarını ve beklentilerini biliyorum bu noktada vatandaşlarımızın desteğini bekliyorum” dedi.

“DULKADİROĞLU VE BERTİZ’E GÖNÜL VERDİM”

Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkanı adayı olarak kendisini ve hedeflerini anlatan Mustafa Dizibüyük, Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Bertiz’in Ağabeyli Köyü’nde doğduğunu ve küçük yaşlardan itibaren birçok dernek ve vakıfta görevler yaptığını söyledi. Dizibüyük, “1989 yılında Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Bertiz’in Ağabeyli Köyü’nde doğdum. İlkokulu Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda okudum. Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Yazılımı bölümünü bitirdim. 2013 yılında Çözüm Bilişim isimli iş yerimi kurdum. Evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Ayrıca, Kahramanmaraş Elektrik ve Elektronikçiler Odası Yönetim Kurulu üyesiyim. Birçok dernek ve vakıfta başkanlık görevlerini yerine getirdim. Bu durum da bizi hem siyasi anlamda hem de düşünsel anlamda ileriye taşıdı. Güçlü bir alt yapı kazandırdı ve bu alt yapıyı gönül verdiğim Bertiz ve Dulkadiroğlu İlçesi’nin daha güzel olması için kullanmak istedim” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEMİZDEKİ HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM”

Dulkadiroğlu’nun daha yaşanabilir ve modern bir ilçe olması yolunda sorumluluk üstlenmek istediğini ve bu çerçevede göreve talip olduğunu anlatan Dizibüyük, “Önce de söylediğim gibi ben Dulkadiroğlu’na gönül veren birisiyim. Dulkadiroğlu İlçesi gerçekten birçok güzelliğe ev sahipliği yapıyor ama maalesef yeterince kendini gösteremiyor diye düşünüyorum. Bunu Bertiz’de de ilçenin her bir noktasında da görüyoruz. Ben Dulkadiroğlu’nun, marka bir ilçe olması, değerleriyle ön plana çıkması, daha mutlu, daha yaşanabilir, daha temiz ve daha modern bir ilçe olması için var gücümle çalışacağım. Bu toprakların çocuğuyum ve bunu yaparken de bölgemizdeki herkesi kucaklayacağım. Esnaf olarak aday oluyorum ki, esnaflara daha çok öncelik vereceğim. Günlük mesaime esnaflarımızla başlayacak. Yapacak her projeyi ilçe sakinlerimizle birlikte hayata geçirmeyi planlıyorum. Bunu yaparken tabi ki zorlanacağız ama halkımızın da destekleriyle ülkemize örnek olacak bir başarı hikayesi yazmak istiyorum” açıklamalarını kullandı.

“HEDEFİM TÜM DULKADİROĞLU’NUN BAŞKANI OLMAK”

Genç bir belediye başkan adayı olarak seçim çalışmalarında kendisini kanıtlayacağına inandığını dile getiren Dizibüyük, “Aday olduğumuzu öğrenen arkadaşlarım bana, “ben Onikişubat’ta oturuyorum, sana nasıl oy vereceğim” diyor, ‘biz de kardeşim illa ki vardır Dulkadiroğlu’ndan akraban, tanıdığın, sende bize oralardan destek verirsin’ diyoruz. Şuana kadar gerçekten çok büyük bir ilgi görüyoruz. Halkın içinden birisiyim ve eğer olurda Allah bize bu görevi layık görürse belediyemizin kapısını herkese açacağım. Amacım ve en büyük hedefim tüm Dulkadiroğlu’nun belediye başkanı ve hangi partinin seçmeni olursa olsun herkesin kolayca ulaşabileceği bir başkan olmak. Dinamik bir ekiple seçimlere kadar her seçmenimizle kucaklaşacağız, en önemli ve ilk sözüm benim bu” şeklinde konuştu.

“SORUNLARIN HEPSİNİ BİLİYORUZ, ÇÖZÜM YOLLARI ARIYORUZ”

Seçim gezilerinde vatandaşların talep ve isteklerinin neler olduğunu ve bu isteklere nasıl karşılık vereceklerini açıklayan Dizibüyük, “Tabi biz bağımsız bir aday olarak seçim yarışına giriyoruz, arkamızda hiçbir parti yok. Bunun zorluğunu biliyoruz ama biz diğer parti adaylarından daha önce bu yarışının içerisine girdik. Daha önce halkın içine karıştık, onların sorunlarını daha çok dinledik. Halkımızın istekleri doğrultusunda da neler yapmamız gerektiği yönünde bir çalışma hazırladık. Gördüğümüz en büyük sorun ulaşımdı, özellikle kırsal mahallelerden merkeze ulaşım. Bu noktada halkımızın istekleri doğrultusunda çalışma yapacağız. İlçemizin alt yapısını her anlamıyla güçlendireceğiz. Dulkadiroğlu ilçemizin yerleşim planlamasında bir restorasyon ihtiyacı görüyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüme çok önem vereceğiz. Kentsel dönüşümle biz yeni bir Dulkadiroğlu inşa etmeyi planlıyoruz. Kaynakları akıllı kullanarak, özellikle eski yerleşim yerlerimizde bir kentsel dönüşüm çalışması yapacağız. Kentsel dönüşüm noktasında Sanayi Sitesi’ne ağırlık vermek istiyorum, çünkü gezdiğimizde buradaki esnaflar ve vatandaşlar çalışma yapılmasını istiyor. Özellikle köy, bağ, bahçelerin yol, elektrik ve su sorunlarını çözmeliyiz. Tabi bunları yaparken ilçemizi sosyal ve kültürel anlamda da geliştirmeliyiz. Alt yapı bir şekilde yapılır ama halkımızın mutlu olması daha çok sosyal ve kültürel aktivitelere bağlıdır. Bu noktada belirli yerlere sosyal ve kültürel aktivite salonları inşa etme çabası içerisinde olacağız. Ayrıca mesire alanları noktasında da vatandaşlarımın rahatça nefes alacağı alanların sayısını artırmak hedefimiz. Gezdiğimiz yerlerde muhtarlık binalarının yeterli seviyede olmadığını da görüyoruz, bu kapsamda da çalışmalar yapacağız. Vatandaşlarımızdan aldığımız her bir sorunu ve çözüm önerisini not alıyoruz” dedi.

“BERTİZ’DE YAPILMASI GEREKENLERİ BİLİYORUZ”

Özellikle Bertiz Bölgesi’nde standartları yükseltmek amacıyla çalışmalar yapacağını aktaran Dizibüyük, “Bertiz’de doğduğum için burası benim açımdan büyük önem taşıyor. Hedeflerimiz arasında Bertiz’de bir kooperatif kurmak var. Ayrıca bu bölgenin cevizleri de ünlüdür bu kapsamda bir ceviz paketleme tesisi kurmayı hem bölge halkı hem de ben çok istiyorum. Tabi ki buradaki ürünlerin daha uzun korunması amacıyla soğuk hava deposu da bölgenin ihtiyaçları arasında. Bertiz ayrıca şira noktasında da adından söz ettiriyor o yüzden burada bir şira tesisi kurulması vatandaşların en büyük talebi. Bütün bu ürünlerin olabileceği organik market de kurulması gerekli. Bertiz cevizinin tanıtımı noktasında bir de Ceviz Festivali düzenlemek istiyorum. Bu bölgenin sosyal yaşamını da canlandırma noktasında bir merkez kurulması bizim planladığımız projeler arasında yer alıyor. Biz seçim gezilerimiz sürecinde bu konularda eksiklikler olduğunu gördük ve bu kapsamda projeler hazırlıyoruz” ifadelerine kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz