Uzun yıllar valilik yapan ve üst düzey bürokrat görevlerinde bulunan bunun yanı sıra ise bir dönem İçişleri Bakanlığında Hukuk Müşavirliği görevi de yürüten ve 31 Mart yerel seçimleri için CHP’den Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı olan Ayhan Çiftarslan, Manşet Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Çiftarslan’ı Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz karşıladı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Dulkadiroğlu İlçesi hakkında karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu.

 “DULKADİROĞLU DİĞER YERLERLE KIYASLADIĞIMIZDA 25 YIL GERİDE OLAN BİR İLÇE”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Çiftarslan, şu ifadelere yer verdi: “Seçim çalışmalarına yeni başladık. Önemli olan Dulkadiroğlu İlçesi’nin kırsal kesimleri ve merkezi oradaki vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, hemşerilerimize ulaşabilmek ve onlarla yüz yüze kendi projelerimizi hizmetlerimizi anlatmak. Dulkadiroğlu’nun sorunlarını gayet iyi biliyorum. Ben 40 yıllık mülki idare amirliği görevlerinde bulundum. Dolayısıyla bu işler benim yaptığım ve bilgim dâhilinde olan hizmetlerdir. Kahramanmaraş’a da en iyi hizmetleri vereceğimize içtenlikle inanıyorum. Olaya şöyle başlayayım; 1994 yılında Kahramanmaraş merkez belediye başkan adayı idim. Projelerim ve çalışmalarımızla adayların en iyisi olarak seçilmiştim. Örneğin oradaki bir projem; raylı sistem projesiydi. 25 yıl önce biz bu raylı sistem projesini ortaya koyduk ve o dönem seçilseydim, yapacaktım. O dönemde raylı sistem bir tek Konya’da vardı. Bir hizmeti açıklarken bunu karşılaştırmalı olarak yapmamız lazım. Bir tek Konya’da olan raylı sistem Türkiye’nin şu anda yarısından fazla ilinde var. Ama Kahramanmaraş’ta yok. Bu ne demek? Kahramanmaraş 25 yıl geriden geliyor. Dulkadiroğlu’da diğer illerle kıyasladığımızda 25 yıl geride olan bir ilçe.

MAHALLELER YENİLENECEK”

Bu hizmetler günümüzde daha çağdaş bir şekilde yapılabilir. Bu hizmetler halkla birlikte yapılır. Dulkadiroğlu çok eskimiş ve yıpranmış bir şehir. Belli mahalleler yenilenecek. Kentsel dönüşüm projeleri olacak ama bu dönüşüm tarihine saygılı ve uygun olacak. Kentsel dönüşüm yaparken kentsel yığılma olmayacak. Mesela Dulkadiroğlu’nun bazı yerlerinde yangın olsa oraya İtfaiye aracı giremiyor. Bunları planlayarak Dulkadiroğlu’nu düzenli bir ilçe haline getireceğiz. Dulkadiroğlu’nu yaşanabilir bir yer haline getirmek zorundayız.

“ÜRETİMDE ÇOK BÜYÜK DÜŞÜŞLER”
Kahramanmaraş’ta artık yeni belediyecilik te şöyle bir olay var; artık belediyeler yoldur, sudur, kanalizasyondur, buna benzer hizmetlerle birlikte farkındaysanız Türkiye’de tarımsal üretimde de çok büyük düşüşler var. İşte fiyatları görüyorsunuz. Belediye olarak bu konulara da bilhassa kırsal kesimdeki insanlarımıza da destek vermek dolayısıyla kentte yaşayanlara da yardımcı olmak zorundayız. Nasıl olacak? Türkiye’de bir üretim düşüklüğü var. Biz şu anda da Dulkadiroğlu’nda kırsal kesimde yaşayanların yaklaşık yüzde 90’dan fazlası şehre göçmüş. Böyle devam ederse onların çocukları şehirli olacak, kırsalla ilişkisi olmayacak ve üretim olmayacak. Biz şu anda erken davranarak orada kırsal kesimdeki üretimi mesela Bertiz’in üzümü, Elması, Kirazı gibi ürünleri belediye olarak biz her aşamasını destekleyeceğiz. Örnek verelim; zeytin dikmek için fidan Gemlik’ten geliyor. Neden Bertiz’den ürünler Türkiye’ye yayılmasın.

“HALK PAZARLARI KURACAĞIZ”
İkinci olarak biz modern belediyecilik olarak üretimi destekleyip Kahramanmaraş’ın kırsal kesimindeki insanların göçüne engel olup onları tekrar üretime sahip yapıp yerinde bırakıp tarımsal üretimle bu fiyatları da ucuzlatacağız. Halk pazarları kuracağız. Ayrıca kadınların üretimde yer alması lazım. Kadınlar için belli günlerde belli pazarlarda kendi üretimlerini sergileyebileceği, satışa sunabileceği yerler yapacağız.

“EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK
En büyük sorun işsizlik. Mesela kenardaki bir mahallemizde. Usta oturuyor, fayansını döşüyor. Parkesini döşüyor. Ne yapıyor şu anda belediye? Bir müteahhitte ihale ediyor. Gidiyor, orada parke döşeniyor. 2 yıl sonra o parke tekrar bozuluyor. Benim projem belediye şirketi aracılığıyla malzemeyi veriyorum, sende parkeni döşe ücretini sen al. Örneğin parkenin metrekaresi ne kadar? 50 TL’den döşeniyor. 10 bin metrekare parke döşedi 500 bin TL. Bu 500 bin TL oradaki insanda kalsın, müteahhittin cebine girmesin.

MAHALLELERİMİZE KREŞLER AÇACAĞIZ”
Dulkadiroğlu İlçesi’ndeki bütün okullarda temizliğe önem vereceğiz. Biz Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bütün okullarımızın temizlik hizmetlerine destek vereceğim. Küçük okulsa bir kişi büyük okulsa 3 kişi okulların temizliğinden sorumlu olacak. Okullarımız tertemiz olacak. Ayrıca mahallelerimize kreşler açacağız. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ali Bey’de bundan bahsediyor. Bunu birlikte yapacağız. Her mahallede anneler hemen hemen çalışıyor ve çocuğunu bırakacak yer bulamıyor. Bizim açacağımız kreşlerle anneler çocuklarını kreşlere rahatça bırakabilecek.

“SPOR SAHALARI YAPACAĞIM”
Bunun yanı sıra benim için en önemli olan gençler. Gençler için spor yapabilecekleri spor sahaları yapacağım. Önce bir futbol sahası, yanında voleybol, basketbol sahaları. Onun çevresinde ise yürüyüş parkuru olacak. Bunu her mahalleye yapacağım. Biz yerinde belediyecilik yapacağız. Her haftanın birkaç günü bir mahallemize gidip sorunları yerinde görerek çözeceğiz.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz