AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, İlçesinin hem kültürel hem de siyasal faaliyetleriyle ilgili Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Özellikle Başkan Necati Okay öncülüğünde Dulkadiroğlu Belediyesi’nin ilçeye yaptığı birbirinden özel ve farklı yenilikleri değerlendiren Debgici, sözlerinde ısrarla ilçenin saklı kalmış değerlerinin bir bir ortaya çıkarılarak, dünya ve Türkiye’ye tanıtılması gerektiğini söyledi. Belediyelerin tarihi yerleri istimlak edip, kamulaştırarak restore ettiğini ve kamunun hizmetine sunduğunu dile getiren Debgici, ilçede tescillenmiş konakların yanı sıra tescillenmemiş birçok konağında bulunduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın sayesinde Kahramanmaraş’a ait birçok vakıf eserinin yeniden gün yüzüne çıkarılıp restore edildiğini anlatan Debgici, ön plana çıkarılması gereken şeyin turizm olduğunu vurguladı.
Sözlerinin devamında siyasetle ilgili konuşan Debgici, rekortmen ilçe olma yolunda özel bir çalışma yapmadıklarını belirterek, başarı sırrını hoşgörü, sevgi, saygı ve çok çalışmak olarak tanımladı. AK Parti olarak siyasetteki amaçlarının rant elde etmek değil, hizmet etmek olduğunu kaydeden Debgici, vatandaşlarla bağlarını koparmamak ve her zaman daha ileriye gitmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.  Son olarak kongre sürecinden bahseden Debgici, bu yıl içerisinde il ve ilçe kongrelerinin yapılacağını, 2018’in ilk zamanlarında da büyük kongrenin gerçekleşeceğinin bilgisini verdi.

“DULKADİROĞLU KÖKLÜ BİR İLÇE”
Debgici, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Dulkadiroğlu İlçesi kültürel, tarihi manada çok köklü bir ilçedir. Tabii ki belediyelerimiz, bakanlıklarımız bununla ilgili gerekli çalışmalarını yapıyorlar. Belediyelerimiz tarihi yerleri istimlak edip, kamulaştırıp restore ederek, kamunun hizmetine sunuyorlar. Fakat bu 3-5 konak ile çözülecek bir mevzu değil. Özellikle Kurtuluş, Turan, Ekmekçi ve Divanlı Mahallelerinde hali hazırda tescillenmiş konakların yanı sıra tescillenmemiş birçok konak da var. Bunun örneklerini de zaman zaman görüyoruz. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyemiz daha önceki dönemlerden itibaren yani Kahramanmaraş Belediyesi döneminden itibaren birçok konağı restore etti.”

“TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”
Yapılan çalışmalarla birlikte tarihin gözler önüne serildiğine dikkat çeken Debgici, şöyle konuştu: “Dulkadiroğlu Belediyemiz satın aldığı konakları restore etti. Bazı yerleri müzeye dönüştürdü. Kurtuluş Mahallesi’nde Çarşıbaşı camiinin ara sokağının içerisinde yöresel yemeklerin yapılması, öğretilmesi, halkımızın istifadesine sunulması için bir Mutfak Müzesi yapıldı. Yine benzeri şekilde birçok tarihi konağımız var. Bizde elimizden geldiğince hem onlara yeni yerleri söylüyoruz hem de istişarelerde bulunuyoruz. Bununla birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak’a bağlı. Veysi Bey’in sayesinde Kahramanmaraş’ta birçok vakıf eseri tekrar gün yüzüne çıkarılıp, restore ediliyor. Dolayısıyla tarih gün yüzüne çıkıyor. Bir taraftan da Büyükşehir Belediyemizin Tekke, Kale, Ulu Cami, Kıbrıs Meydanı, Trabzon Caddesi’nin yayalaşması çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Böylelikle yerli ve yabancı turistlerin kentimize çekilmesi amaçlanıyor. Bizim derdimizde bunu halkımıza anlatmak ve hızlı bir şekilde yapımına yardımcı olmaktır.”

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZI DÜNYAYA TANITMAMIZ LAZIM”
Turizmi ön plana çıkartarak, kentin tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini vurgulayan Debgici, “Kahramanmaraş’ın kahramanlığının dışında aslında bulunduğu bölge, hava şartları çok güzel. Ama bizde ne yok? Bizde dev sanayi tesisleri yok. Bizim ön plana çıkartmamız gereken turizmimiz olmalıdır. Turizm denizden ibaret değil. Kayak turizmden antik kent turizmine kadar birçok turizm alanı var. Kentimize yabancı turistin gelmesi için Kahramanmaraş’ımızı dünyaya tanıtmamız lazım. Sit alanımız içerisinde bulunan Germenicia Antik Kenti’nin UNESCO Kültürel ve Tarihi Miraslar listesine girmesi, Kahramanmaraş’taki birçok yapının gün ışığına çıkarılması elbette ki çok önemli. Bunda da 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal’ın da çok büyük gayretleri oldu. Devamında şu an Başbakan yardımcımız gayretli bir şekilde bunları gün yüzüne çıkarmak için çalışıyor. Ama takdire şayan olan şey dünyaya bunu anlatmaktır. Bu kültür varlıklarını bizim görmemiz değil, bizden sonraki nesillere aktarılması ve saklanması önemli. Dulkadiroğlu İlçemizde Kapalı Çarşı ile birlikte Kanlıdere, Boğazkesen, Kurtuluş Mahallesi ve o bölgeler gün yüzüne çıktıkça bizim insanımız hem dışarı açılacak hem de dünya ve Türkiye Kahramanmaraş’ı tanıyacak” ifadelerini kullandı.

“LİDERİMİZİ ÖRNEK ALARAK YOLA ÇIKIYORUZ”
Amaçlarının rant elde etmek değil, hizmet etmek olduğunu anlatan Debgici, liderlerini örnek alarak yola çıktıklarını dile getirdi. Debgici, “Halkımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor. Neden seviyor? Samimi olduğu için seviyor. Doğru şeyler yapmaya çalıştığı için seviyor. Bunun içinde onun yaptığı icraatları takip ediyor ve peşinden gidiyor. Bizlerde liderimizi örnek alarak yola çıkıyoruz. Bizde Allah rızası için koşturuyoruz. Bizim siyasetteki amacımız rant elde etmek değil, halkımıza hizmet etmektir. Hizmet ettiğimiz sürece de bu koltuklarda inşallah bizim gibiler var olacak ama geçmiş dönem siyasetçileri hatırlandığında farklı emeller peşinde koşanların olduğu gözlemlendi. Onlar Türkiye’de ki siyaset listesinden silindiler. Bizim amacımız sadece hizmet etmektir. Ben teşkilatlarda 15 yılı aşkın süredir gayret gösteriyorum ama son 4 yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum, bu zaman zarfında daha bir aktif siyaset yaptık ve eskiye nazaran daha çok gayret gösteriyoruz. Göstermek zorundayız, sorumluluğumuz daha üst düzeyde ve bizde bu bilinç ile çalışıyoruz. Eve gitmediğimiz zamanlar oluyor, sadece ben değil tüm AK Parti teşkilatı olarak gece gündüz çalışıyoruz. Tabi Dulkadiroğlu teşkilatı olarak göğsümüz kabarıyor, bundan dolayı da halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ, DEVLETLE VATANDAŞI BULUŞTURAN BİR ZİHNİYET”
AK Parti’nin devletle vatandaşı buluşturan bir zihniyet olduğunu ve insanlara layık olmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Debgici, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Yola çıktığınız insanlarda yoldaş olduğunuz insanlarda düzgün insanlar olduğu için hamt olsun sorunumuz yok demektir. Biz zannetmiyorum ki bin 2 bin ve daha fazlası oyu toparladık ve getirdik bu sadece bizim sayemizde değil. En başta Cumhurbaşkanımızın sayesinde ve tüm kademelere doğru indikçe herkesin bu çorbada bir tuzu vardır. AK Parti, devletle vatandaşı buluşturan bir zihniyet bundan dolayı insanların bir teveccühü var ve bizde bu teveccühe layık olmak için hemhal olmayı arttırma gayreti içerisindeyiz. Bu sebepten dolayı da insanlar bizi her zaman el üstünde tutuyorlar.”

BÜYÜK KONGRE 2018’DE
Büyük kongrenin 2018 yılında yapılacağının bilgisini veren Debgici, son olarak sözlerine şunları ekledi: “2019 yılı seçimlerine daha zaman var fakat 3’üncü Olağanüstü büyük kongremizde reform, dedik. Dolayısıyla da bu parola 2019 yılına yansıyacak. 2002’den 2017’ye kadar 15 yılda AK Parti çok güzel çalışmalar yaptı. Bu yıl içerisinde ilçe ve il kongrelerimiz yapılacak ve 2018’in ilk zamanlarında da büyük kongremiz yapılacak ve genel merkez bu yapılanmaya göre de artık şekillenecek. Bizde bu şekillenmeye göre propagandamızı belirleyeceğiz. 2019’da sistem farklılaşıyor, iktidara gelecek kişinin yüzde 50+1 oy alması gerekiyor. Dolayısıyla AK Parti şu ana kadar tek başına iktidar oldu. Seçilecek cumhurbaşkanı sadece partililerden oy almayacak toplumu kucaklayacak olan kişilerden oy alacak. Değişiklik bunu gerektiriyor ben dedim oldu mantığı ortadan kalkıyor.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz