Türkiye genelinde 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde Belediye Başkanı olabilmek için Partilerin aday adayları bir, bir ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda Pazarcık İlçesi’nin tanınmış eşraflarından Dr. Mehmet Muratdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den aday adaylığını açıkladı. İlçe binasında Partililer ile bir araya gelen Dağ, önce adaylığını açıkladı, daha sonra ise adaylık başvurusunu İlçe Başkanı Veysel Şevran’a teslim etti.

‘İLÇEMİZİN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM’

İlçenin sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden aday adayı Mehmet Muratdağ, “Geçtiğimiz dönemde çok az bir oy ile kaybettiğimiz belediyeyi güçlü bir kadro, tutarlı Projeler ve istikrarlı adımlarımızla ve en önemlisi birlik olarak tekrar kazanacağız.  İlçemizin son yıllardaki halini ben dâhil herkes net şekilde görüyor, ilçemiz yeterli hizmeti almadığını düşünüyorum. Bu anlamda bizler ilçemizin hem kalkınması, hem de yapacağımız hizmetlerle geri kalmışlığını yok edeceğiz. Ülkemiz her anlamda zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor, eğitimden, politikaya, dış borçlardan, hak ve özgürlüklere kadar birçok konu ile kötü günler geçiriyor. Herkesin şunu iyi bilmesi gerek, bu zorlu ve kötü günlerin güneşli günler görmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması lazımdır. Milletçe içinde bulunduğumuz bu kritik günlerde, genelde çağdaş bir Türkiye, yerelde aydınlık ve demokrat bir Pazarcık hedefi ile Pazarcık Belediye Başkan aday adaylığımı açıklıyorum. İlçemizin sorunlarını çok iyi biliyorum, bu anlamda birçok farklı projelerimiz var. Projelerimiz önümüzdeki günlerde daha detaylı ve ayrıntılı bir şekilde sizler ve kamuoyu ile paylaşacağız.”

DR. MURAT DAĞ KİMDİR?

1969 yılında Kahramanmaraş Pazarcık doğumlu. İlk ve orta öğretimini Pazarcık’ta, liseyi Gaziantep Lisesinde tamamladıktan sonra 1986 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 1992 yılında mezun olarak doktorluk mesleğine başlayan Muratdağ, 17 yıl sağlık sektöründe devlet memuru olarak doktorluk yaparken aynı zamanda yöneticilik (Başhekimlik, Sağlık Grup Başkanlığı)  yaptı. 2006 yılından itibaren özel sektörde sağlık hizmetine devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisinde ilçe sekreterliği, ilçe yönetim kurulu üyeliği, il delegeliği ve kurultay delegeliği yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz