Küçük yaşta başladığı yüzme sporunda başarıdan başarıya koşan Kahramanmaraşlı Doğukan Demir, 25-26 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul TYF Tozkoparan yüzme havuzunda gerçekleştirilen Açık su Milli Takım kamp seçmelerine Kahramanmaraş’ı temsilen katıldı. Gençlikspor Kulübü lisanslı sporcusu olan Demir, burada 10 bin metrede 3’üncü ve 7 bin 500 metrede ise 4’üncülüğü alarak milli takım kampına gitmeye hak kazandı. Genç yüzücü Demir, Antrenörü Soner Özdemir, babası Hanifi Demir ile birlikte başarısını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı ziyaret ederek paylaştı.

DAHA ÇOK DESTEK OLACAĞIZ”

Ziyarette konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Doğukan’ın önemli bir başarı elde ettiğini belirterek Kahramanmaraş’ı temsil etmesinden dolayı çok gurur duyduğunu söyledi. Kabakçı, “Yüzmede bu hafta İstanbul’da yapılan 7 bin 500 metre ve 10 bin metre Türkiye Şampiyonası milli takım seçim seçmesinde 10 bin metre de Doğukan Demir, Türkiye 3’üncüsü oldu. Önemli bir başarı özellikle Türkiye genelinde Türkiye Olimpik merkezi ve Galatasaray, Fenerbahçe ve ENKA gibi üst düzey takım sporcularının milli saçım niteliğini taşıyan bir yarışmada ilimizden çok çalışarak, bizzat çalışmalarına da şahit olduğum Doğukan bu çalışmalarını başarıyla taçlandırması başta kurumumuzu ziyadesiyle memnun etti. Doğukan’a inanıyordum. Gerçekten gecesini gündüzüne katıyor, heyecanla çalışıyordu. Hem eğitim hayatını hem de spor hayatını götürebilmek onun gerçekten azimle çalışmasına bağlıydı. Bir kere örnek bir sporcu olmasından dolayı da kendisini ve ailesini tebrik ediyorum. Ailesinin bizzat kendisine destek olması, motive etmesi herkese örnek olması gereken bir çalışma olarak görüyorum. Başarısının da karşılığını aldı. İnşallah milli takımlarda artık kamp yapacak ve çalışacak. Bundan sonrasında daha iyi çalışarak, Uluslararası Arena’da ve milli takımlarda başarılı olmasını temenni ediyoruz. Biz daha çok destek olacağız. Antrenörü başta Soner Özdemir ve ekibe vermiş oldukları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


 

DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİME İNANIYORUM”

Milli takıma girmeye hak kazandığından dolayı mutlu olduğunu belirten Oğuzhan Demir, şunları kaydetti: “11 yıldan bu yana Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü havuzunda antrenmanlarımı devam ettiriyorum. Yüzme Federasyonu 2017 yılında Faaliyet Programında yer alan açık su milli takım kamp seçme yarışmalarında 7 bin 500 metrede Türkiye 4’üncüsü, 10 bin metre de ise Türkiye 3’üncüsü oldum. Bana maddi ve manevi katkılarından dolayı hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’ya, Antrenörüme, babama ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ve İş Adamı Mehmet Beşen’e teşekkür ediyorum. Çalışmalarım yine aynı şekilde azimle ve kararlılıkla sürdüreceğim. Daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum.”


 

UMUT IŞIĞI OLMUŞTUR”

Zorlu bir yarışma evresi geçirdiklerini belirten Antrenör Soner Özdemir ise, milli takım kamplarında Doğukan’ın daha gayretli çalışacağını söyledi. Özdemir, “Zorlu bir yarışma evresiydi. Öncelikli olarak hedefimiz bizim bir ve iki olmaktı. Fakat yarışma esnasında büyük kulüplerin yer alması bizi biraz daha zorladı. Netice olarak yine Türkiye 3’üncülüğü Doğukan için umarım bir umut ışığı olmuştur. Önümüzdeki süreçlerde kendisi milli takım kamplarına davet edilerek burada biraz daha gayretli çalışarak kendisinin daha ileride iyi yollarda olabileceğine inanıyoruz. Burada çalışma tempomuzu Gençlik Spor İl Müdürlüğünde planlı programlı bir şekilde arttırarak daha iyi yerlere varacağımıza inanıyoruz. Öncelikle tesis olarak Gençlik, Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah daha çok başarısı için elimizden gelen emeği de biz kendisi için harcayacağız. Umarım ileride kendisini Avrupa Şampiyonu, Dünya Şampiyonu olacak şekilde olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz