31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde partilerde hareketlilik hat safhaya çıkarken, gerek partiler aracılığıyla gerekse de bağımsız olarak Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları seçim çalışmalarına daha fazla ağırlık veriyor. Bağımsız olarak seçime girecek adaylar ise seçim gezilerini sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı için bağımsız olarak adaylığını açıklayan kentin sevilen esnaflarından Mustafa Dizibüyük, seçim bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Özellikle kırsal mahallelerde gezilmedik yer bırakmayan Dizibüyük, vatandaşla doğrudan iletişim kurabilmek amacıyla Seçim Ofisi açtı. Doğukent Yolu üzerindeki Aslanbey Mahallesi’nin girişinde açtığı seçim ofisinde vatandaşlar bir araya gelen Dizibüyük, sorun, talep ve önerileri dinlerken, hedeflerini anlatıyor. Seçim Ofisi’nin açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirilirken, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Açılış sonrası projelerini halka anlatan Dizibüyük, gerçek belediyecilik anlayışını Dulkadiroğlu’na getireceğini ve halka hizmeti en yüksek seviyeye çıkaracağını söyledi. Dizibüyük, “Dulkadiroğlu’nun her alanda gelişmesi, daha mutlu, daha yaşanabilir, daha temiz, daha modern bir ilçe olmasını sağlamak amacıyla bir yola çıktım. Halkımızın sorunlarını ve beklentilerini biliyorum bu noktada vatandaşlarımızın desteğini bekliyorum” dedi.

“GÖNÜL VERDİĞİM İLÇEME HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Dulkadiroğlu Bağımsız Belediye Başkanı adayı olarak kendisini ve hedeflerini anlatan Mustafa Dizibüyük, Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Bertiz’in Ağabeyli Köyü’nde doğduğunu ve küçük yaşlardan itibaren birçok dernek ve vakıfta görevler yaptığını söyledi. Dizibüyük, “1989 yılında Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Bertiz’in Ağabeyli Köyü’nde doğdum. İlkokulu Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda okudum. Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Yazılımı bölümünü bitirdim. 2013 yılında Çözüm Bilişim isimli iş yerimi kurdum. Evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Ayrıca, Kahramanmaraş Elektrik ve Elektronikçiler Odası Yönetim Kurulu üyesiyim. Birçok dernek ve vakıfta başkanlık görevlerini yerine getirdim. Bu durum da bizi hem siyasi anlamda hem de düşünsel anlamda ileriye taşıdı. Güçlü bir alt yapı kazandırdı ve bu alt yapıyı gönül verdiğim Bertiz ve Dulkadiroğlu İlçesi’nin daha güzel olması için kullanmak istedim” ifadelerini kullandı.

“DULKADİROĞLU’NU DAHA MARKA YAPACACAĞIM”

Dulkadiroğlu’nun daha yaşanabilir ve modern bir ilçe olması yolunda sorumluluk üstlenmek istediğini ve bu çerçevede göreve talip olduğunu anlatan Dizibüyük, “Önce de söylediğim gibi ben Dulkadiroğlu’na gönül veren birisiyim. Dulkadiroğlu İlçesi gerçekten birçok güzelliğe ev sahipliği yapıyor ama maalesef yeterince kendini gösteremiyor diye düşünüyorum. Bunu Bertiz’de de ilçenin her bir noktasında da görüyoruz. Ben Dulkadiroğlu’nun, marka bir ilçe olması, değerleriyle ön plana çıkması, daha mutlu, daha yaşanabilir, daha temiz ve daha modern bir ilçe olması için var gücümle çalışacağım. Bu toprakların çocuğuyum ve bunu yaparken de bölgemizdeki herkesi kucaklayacağım. Esnaf olarak aday oluyorum ki, esnaflara daha çok öncelik vereceğim. Günlük mesaime esnaflarımızla başlayacak. Yapacak her projeyi ilçe sakinlerimizle birlikte hayata geçirmeyi planlıyorum. Bunu yaparken tabi ki zorlanacağız ama halkımızın da destekleriyle ülkemize örnek olacak bir başarı hikayesi yazmak istiyorum” açıklamalarını kullandı.

“YENİ BİR DULKADİROĞLU İNŞA ETMEYİ PLANLIYORUZ”

Seçim gezilerinde vatandaşların talep ve isteklerinin neler olduğunu ve bu isteklere nasıl karşılık vereceklerini açıklayan Dizibüyük, “Tabi biz bağımsız bir aday olarak seçim yarışına giriyoruz, arkamızda hiçbir parti yok. Bunun zorluğunu biliyoruz ama biz diğer parti adaylarından daha önce bu yarışının içerisine girdik. Daha önce halkın içine karıştık, onların sorunlarını daha çok dinledik. Halkımızın istekleri doğrultusunda da neler yapmamız gerektiği yönünde bir çalışma hazırladık. Gördüğümüz en büyük sorun ulaşımdı, özellikle kırsal mahallelerden merkeze ulaşım. Bu noktada halkımızın istekleri doğrultusunda çalışma yapacağız. İlçemizin alt yapısını her anlamıyla güçlendireceğiz. Dulkadiroğlu ilçemizin yerleşim planlamasında bir restorasyon ihtiyacı görüyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüme çok önem vereceğiz. Kentsel dönüşümle biz yeni bir Dulkadiroğlu inşa etmeyi planlıyoruz. Kaynakları akıllı kullanarak, özellikle eski yerleşim yerlerimizde bir kentsel dönüşüm çalışması yapacağız. Gezdiğimiz yerlerde muhtarlık binalarının yeterli seviyede olmadığını da görüyoruz, bu kapsamda da çalışmalar yapacağız. Vatandaşlarımızdan aldığımız her bir sorunu ve çözüm önerisini not alıyoruz” dedi.

“BERTİZ’DE YAPILMASI GEREKENLERİ BİLİYORUZ”

Özellikle Bertiz Bölgesi’nde standartları yükseltmek amacıyla çalışmalar yapacağını aktaran Dizibüyük, “Bertiz’de doğduğum için burası benim açımdan büyük önem taşıyor. Hedeflerimiz arasında Bertiz’de bir kooperatif kurmak var. Ayrıca bu bölgenin cevizleri de ünlüdür bu kapsamda bir ceviz paketleme tesisi kurmayı hem bölge halkı hem de ben çok istiyorum. Tabi ki buradaki ürünlerin daha uzun korunması amacıyla soğuk hava deposu da bölgenin ihtiyaçları arasında. Bertiz ayrıca şira noktasında da adından söz ettiriyor o yüzden burada bir şira tesisi kurulması vatandaşların en büyük talebi. Bütün bu ürünlerin olabileceği organik market de kurulması gerekli. Bertiz cevizinin tanıtımı noktasında bir de Ceviz Festivali düzenlemek istiyorum. Bu bölgenin sosyal yaşamını da canlandırma noktasında bir merkez kurulması bizim planladığımız projeler arasında yer alıyor. Biz seçim gezilerimiz sürecinde bu konularda eksiklikler olduğunu gördük ve bu kapsamda projeler hazırlıyoruz” ifadelerine kullandı.

Dizibüyük projelerini şu şekilde sıraladı;

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi

Alt yapı eksiklikleri tamamlanacak

Taziye evleri

Tapu ve imar sorunları

Toplu taşıma projesi ve ulaşım problemleri

Spor Kompleksleri ve sosyal alanlar-Yüzme havuzları ve Fittıs Merkezleri

Sağlık Ocağı

Okullar

Derslik ve Gençlik Merkezi-Üniversite Hazırlık Kursları

Düğün salonları

Durak ve bekleme alanları

Doğalgaz eksiklikleri

Kültür Merkezi ve Toplantı Salonu

Kentsel dönüşümle ilgili projeler

Kapalı semt pazarları

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmalar

İmarla ilgili kent planlaması

Hayvancılık ve Hayvan Pazarı

Öğrencilere burs

Çocuklar için oyun alanları

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz