MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, seçim çalışmaları için geldiği memleketi Kahramanmaraş’ta partisinin Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Oldukça kalabalık bir grupla karşılanan Aycan, parti binasının bulunduğu alanda kurulan platformda önemli açıklamalarda bulundu.

BİZİM HERHANGİ BİR KISKANÇLIĞIMIZ YOK”
Aycan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhur ittifakı cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini kapsamaktadır. Ama genel başkanımız burada da bir ileri öngörü de bulundu. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oturup yerleşmesi için sadece seçim değil seçimden sonraki 5 yıllık sürede de bu birlikteliğin devam etmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tüm kurum ve kuruluşlarıyla oturması gerekmektedir. Yeni bir döneme yeni bir siyasi sisteme geçiyoruz. Bu sistemin yerleşmesi için MHP her türlü desteği vermeyi de taahhüt etmiştir. Hükümete verilen bu destek aynı zamanda ordu millet işbirliğini de sağlamış ve ordumuz Afrin’e terör odaklarına karşı hareket başlatmıştır. Bu da yine millet ve devletin ordunun kaynaşmasını göstermiştir. Bu duruş sürdüğü sürece MHP hükümete destek vermeye devam edecektir. Çünkü Türk milliyetçiliği bunu gerektirmektedir. Türk milliyetçiliğini kim yaparsa yapsın devletin güçlü olmasını arzular. Bizim herhangi bir kıskançlığımız yok. Yeter ki ülkemiz huzur içerisinde olsun yeter ki ülkemiz güçlü olsun.”

CUMHUR İTTİFAKINA OY İSTİYORUZ”
“Devlet Bahçeli ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle böyle bir destekte bulunma gerekliliğine ihtiyaç duyulduğunu hissettiği için destek vermiştir. Bunu herkesin anlamasını istiyorum” diyen Aycan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Hala genel başkanımızı anlamayanlar var. Bazıları da biz Devlet Bahçeli’yi böyle bilmiyorduk diyorlar. Genel başkanımız 21 yıldır genel başkanımızdır. Her zaman devletim, milletim demiştir ve devletin çıkarını partinin çıkarından üstün tutmuştur. Bugünde yaptığı budur. Anlamayanlar anlasın. Bu devlet duruşudur. Bu Türk milliyetçisinin duruş şeklidir. Önemli olan devletimiz güçlü olsun. Önemli olan devletimiz muzaffer olsun. Biz kişisel kavgalar peşinde değiliz. Bu nedenle cumhur ittifakını destekliyoruz. Biz daima söz verdik. Genel başkanımızın sözü bizim sözümüzdür. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz ve milletvekilli seçiminde de yine ittifakla giriyoruz. Cumhur ittifakına oy istiyoruz.”

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz