Bir dönem Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı görevlerinde bulunan Ali Babacan tarafından kurulan ve kurulduğu günden bu yana teşkilatlanma çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren DEVA Partisi, Dulkadiroğlu İlçesi 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Doğukent’te bulunan Beyaz Saray Düğün salonunda yapılan kongrede mevcut Başkan Salih Dökme yeniden başkan seçildi. Yapılan kongreye, Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, Deva Partisi kurucular kurulu ve yönetim kurulu üyesi bölge koordinatörü Mustafa Satıcı, İl Başkanı İrfan Karadutlu, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Salih Dökme, Onikişubat İlçe Başkanı Ali İhsan Etli ve diğer siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, Partinin kuruluşundan bu yana büyük yol kat ettiklerine vurgu yaptı.

BU GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARIDIR”

Ali Rıza Babaoğlan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Partimiz kurulalı 11 ay oldu. Pandemi sürecine yaşadığımız bu 11 ayda çok hızlı bir teşkilatlanma süreci tamamladık. Çok zor günler geçiriyoruz ve bu zor günler son 5 yıldır devam ediyor. Mevcut iktidar içerisinde bulunduğu 18 yıllık yönetim tecrübesiyle hala bundan bir çıkış yolu bulabilmiş değil. Dolayısıyla düşmanlaştırarak, en masum eleştiri yapanı bile gözaltına alarak, hapse atarak aslında insanların sorunlarını dile getirmesini engellemeye çalışıyor. Böyle bir dönemde kuruldu Deva Partisi tam 11 ayda bugün Dulkadiroğlu ilçesinde yüzlerce gönüllümüzle ilçe kongresi yapabilir noktaya geldi. Bu gerçekten çok önemli bir başarıdır.

BUGÜN DULKADİROĞLU İLÇE KONGREMİZİ YAPABİLECEK NOKTAYA GELDİK”

Tamamı pandemiyle geçen 11 aylık süreçte bunları yapabilmek ciddi bir ihtiyacın sonucu. Deva partisi bir ihtiyacın ürünüdür ve ihtiyaç üzerine ortaya çıkmış bir partidir. Bundan sonrada kendi kurucu değerlerine sahip çıktığı ölçüde ciddi anlamda Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda iktidarını yönetecek ve Türkiye’nin geleceğine imza atabilecek tek partidir. Çünkü geçtiğimiz 18 yıldaki iktidar kadar muhalefet yetersizliğinden de bahsetmek gerekiyor. Mevcut muhalefet partilerinin yaptığı muhalefetin de aslında iktidarın ekmeğine ya sürdüğü dönemler oldu. Biz yepyeni bir muhalefet anlayışı ile sizlerin desteği ile 11 ay önce yola çıktık.”

TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

7 düvele karşı kurtuluş mücadelesi vermiş bu kadim topraklar bu yönetimi hak etmiyor” diyen Deva Partisi kurucular kurulu ve yönetim kurulu üyesi ayrıca bölge koordinatörü Mustafa Satıcı ise, “9 Mart 2020’de bütçenin içinde bulunduğu bu durumdan kurtulması için Genel Başkanımız Ali Babacan’ın liderliğinde 90 kurucu arkadaşımızla birlikte bu kutsal yolculuğa çıktık. Ayrıştıran, kutuplaştıran siyaset yerine kucaklayan, birleştiren siyaset anlayışını; kavgacı üslup yerine hoşgörü ve uzlaşıyı sadece eleştirmek yerine yapıcı çözümler üreten bir anlayışı toplumun tüm kesiminin hassasiyetlerini, inanç özgürlüğünü hukukun ve adaletin esas alındığı, basın özgürlüğünün tekrar tesis edildiği, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığı, dış politikada tekrar itibar kazandırıldığı bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ortak akıl ve istişare kültürünün her zaman esas alındığı ilkeler ve değerler üzerinden yapacağımız siyaset ile tüm halkımızı kucaklayacağız. Yolumuz, uzun zorlu engellerle dolu ama bir o kadar da kutsal ve güzel bir yolculuk” ifadelerini kullandı.

SİYASİ YAPININ GÜCÜ AZALMIŞTIR

DEVA Partisi İl Başkanı İrfan Karadutlu ise şunları söyledi: “Biz 6 aylık görev süresi içerisinde 8 ilçemizin kurucu başkanlarını atayıp bugün 3. olmak üzere İlçe kongresini yapıyoruz. Nasıl her insanın ömrü olduğu gibi organizasyonların da, yapılanın da, partilerin de bir ömrü vardır. Bizlerin doğup büyüyüp bir takım işler yaptığımız gibi daha sonra yaşlanıp ve ölürüz. İşte kurumlar da yapılar da onun gibi yaşarlar büyürler bir takım işler yapalar en sonunda da insanlarda olduğu gibi hasta olurlar mecali kalmaz güçten düşer. Siyasi yapıları da bir insana benzetirsek bugün aynı şekilde siyasi yapının gücü azalmıştır. Nerden biliyorsun diye soracak olursanız ekonomiyi görüyorsunuz ekonomi bozulmuştur, hayat pahalılığı artmıştır, alım gücü düşmüştür, insanların birbirleri ile olan ilişkileri azalmıştır, gençlerde bir gelecek kaygısı oluşmuştur. Bunu görüyorsunuz, hepinizde biliyorsunuz, yaşıyorsunuz.

KİMSE GENEL BAŞKANIMIZIN ORGANİZASYON VE EKONOMİ BİLGİSİNİ SORGULAMASIN”

Çaresizlik ve korku iklimi maalesef oluşuyor, insanlarımız bu çaresizlikle nasıl babamıza babacığım sen şöyle kenarda dur otur biz yapalım bu işi dediğimiz gibi bizde şu anda o görevi aldık. Babacığım biz bu işte daha iyiyiz lütfen sen kenarda otur biz devam edelim diyoruz. İyi evlatlar olarak artık bu işleri biz yapalım diye ifade ediyoruz. Biz gelirsek ne olur son 15 yılı Genel Başkanımızın kontrolündeki bir ekipteydi 1,2’ye düşürülmüş dolarları biz gördük. Alım gücümüzü gördük, yaşadık. Son 7-8 yılda bir bozulma söz konusu. Dolayısıyla kimse Genel Başkanımızın organizasyon ve ekonomi bilgisini sorgulamasın.”

ARTIK UMUTSUZ DEĞİLİZ ÇÜNKÜ DEVA’MIZ VAR”

Çevrenin, yeşilin, doğanın katledildiği, betonlaşmanın her yeri sardığını belirten DEVA Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Salih Dökme, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor gençlerin umutsuz olduğu, kadınların yaşam mücadelesi verdiği babaların ailesini geçindirmek için çırpındığı, yıllardır ülkesine hizmet etmiş, emeklilerimizin dar bütçeyle evlerine hapsedildiği bir dönemden geçiyoruz. Adaletin ayaklar altına alındığı, hukukun baskı aracı olarak kullanıldığı, akraba kayırmacılığın ve partizanlığın her türlü ilke ve değerlerin üzerine çıkarıldığı bir dönemden geçiyoruz. Demokrasinin zayıflatıldığı, fikir ve ifade hürriyetinin olmadığı, basının susturulduğu zor bir dönemden geçiyoruz. Kendisinden olmayan, kendisi gibi düşünmeyen herkesin ötekileştirildiği hatta ihanetle suçlandığı bir dönemden geçiyoruz. Çevrenin yeşilin, doğanın katledildiği, betonlaşmanın her yerimizi sardığı nefes dahi alamadığımız bir dönemden geçiyoruz. Ama artık umutsuz değiliz çünkü Deva’mız var. 9 Mart 2020 yılında Genel Başkanımız Ali Babacan önderliğinde ülkemiz, 18 Temmuz 2020 yılı il başkanımız İrfan Karadut’lu liderliğinde şehrimiz Deva’sına kavuştu. Bugün ise Dulkadiroğlu ilçemiz Deva’sı ile buluşuyor.”

İLÇEMİZİN PROBLEMLERİNİN FARKINDAYIZ VE ÇÖZEBİLECEK GÜÇ VE KARARLILIKTAYIZ”

Başkan Dökme, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin istiklalinin kazanılmasına öncülük eden ve ‘Kahramanlık’ ünvanı ile şereflendirilen Kahramanmaraş bugün de adaletin tesis edilmesine evrensel hukuk değerlerinin inşasına, üretime dayalı ekonominin canlandırılmasına, liyakatin esas alındığı kadroların oluşmasına, işsizliğin ve umutsuzluğun olmadığı bir ülkeye siz dava arkadaşlarımla birlikte öncülük edecektir. İlçemizin problemlerinin farkındayız ve çözebilecek güç ve kararlılıktayız. Milletimizin de destek ve inancıyla bu problemleri çözeceğiz. Biz kararlıyız, biz inançlıyız, biz umutluyuz, biz hazırız.”

Konuşmalar sonrası delegeler oy kullanarak seçim tamamlanırken, Başkan seçilen Salih Dökme yeni yönetimini tanıttı.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz