Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ejder İşlek’in yeni dönemde aday olmayacağını açıklamıştı. Partinin içerisinde uzun yıllar görev alan genç Avukat Mehmet Çarman, CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği toplantıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı görevine aday olduğunu açıklayan Çarman’a, sevenlerini büyük ilgi gösterdi.

“BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARMA ŞEREFİNE NAİL OLDUK”

CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkan Adayı Av. Mehmet Çarman, kendisini destekleyen partililerine yönelik açıklamalarda bulundu. Çarman, “1990 yılında Kahramanmaraş İli, Pazarcık İlçesi'nde doğdum. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmakla birlikte, 2014 yılından itibaren kendi ofisimin başında serbest avukatlık yapmaktayım. Aktif siyasi hayatıma 24 Haziran 2018'de yapılan 27. Dönem Milletvekili adaylığı ile başlamış bulunmaktayım. Partimin beni 3. sıradan görevlendirmesiyle birlikte nasıl faydalı olurum düşüncesiyle köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe gezerek dokunmadık insan kalmasın gayesiyle bu görevi layıkıyla yerine getirdiğim kanaatindeyim. Nitekim 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde ilimizde milletvekili çıkaramadık. Gelinen süreçte ise başta il başkanımız, ilçe yöneticilerimiz ve milletvekilimizin yoğun ve sabırlı çalışmaları sonucu her ne kadar yeterli kabul etmesem de bir milletvekili çıkarma şerefine nail olduk.

“BİLİYORUM ZOR VE ÖNEMLİ BİR GÖREVE TALİBİM”

Akabinde 31 Mart'ta yapılan yerel yönetimler seçimlerinde içinde bulunmaktan onur ve şeref duyduğum aynı ekibin başarısı ile Kahramanmaraş İlinde Büyükşehir ve daha önce ki il belediyesi bazında hiç bir dönem alamadığımız oyu aldık. Elbette ki bununla yetinecek değiliz, asıl amacımız belediyeyi kazanmak. Bu azim ve kararlılık ile başaracağımıza olan inancımız tamdır. Gelinen süreçte sayın başkanımız Ejder İşlek'in yeniden aday olmama düşüncesi ve partilileriminde takdiri ile bu zor ve önemli gördüğüm yola çıkma kararı aldım. Yıllardır süren mücadelemizin ve değerlerimizin temcilcisi olarak Türkiye'nin en büyük partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı'nın 3. Olağan Kongresi'nde ilçe başkanlığına adayım. Biliyorum zor ve önemli bir göreve talibim. Ama bu bir devir teslim töreni, bir bayrak değişimi olup, bir sıra neferi olarak bu bayrağı taşımak isterim. Cumhuriyet Halk Partisi, büyüklüğünü sadece meclisten değil, meclis dışında da Cumhuriyetin varlığı ile devam ettirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, milli mücadelenin, bağımsızlığın, devrimlerin, benim iki büyük eserim var biri Türkiye Cumhuriyeti Devleti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi'dir diyen Mustafa Kemal'in partisidir.

“YAPTIKLARIMLA VAR OLMAYA ÇALIŞACAĞIM”

Alın terinin, liyakatin ve emeğin değerini bu ulu çınarın gölgesinde savunmak, öne çıkarmak için adayım. İnsanları farklılılarıyla düşmanlaştıran değil, birleştirenlerden olmak için adayım. Bu iktidar yürüyüşünde mücadelenize kan, sizlere yoldaş olmaya ve birlikte başarmaya talibim. Dedikoduyla değil işimle, yaptıklarımla var olmaya çalışacağım. Başarıyı kıstas almayıp, küçük olsun ama benim olsun diyenlerle mücadele etmek için söz konusu memleket ise gerisi teferruattur..." diyenlerle burada olacağım. Bu kapsamda ben, bana inanan partim ve partililerimden aldığım güç ile aday oldum. Dulkadiroğlu İlçe Kongresi'nin ülkemize, milletimize ve partimize hayırlı olmasını temenni ederim.”

Çarman, yaptığı açıklamanın ardından partilileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz