Geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanılığı 6. Olağan Kongresi öncesinde sürpriz bir şekilde Ahmet Özdemir adaylıktan çekilmiş ve AK Parti Genel Merkezi’nce Ömer Oruç Bilal Debgici aday gösterilmişti. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ve coşkulu bir şekilde gerçekleşen kongrede, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na Ömer Oruç Bilal Debgici seçilmişti. Kongrenin ardından ise bugün il başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi. Törende eski başkan Ahmet Özdemir görevi Ömer Oruç Bilal Debgici’ye devretti. Devir teslim törenine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur’un yanı sıra çok sayıda partili de katıldı.

CUMHURBAŞKANIMIZI GÜZEL BİR ŞEKİLDE AĞIRLADIK”

Devir teslim töreninde konuşan yeni AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı güzel bir şekilde ağırladıklarını söyledi. Debgici, “Malumunuz olduğu üzere Cumartesi günü şehrimizde dünya lideri, davamızın önderi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok güzel bir şekilde ağırladık. Ve Ak Parti’mizin 6. İl Kongresi’ni coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. Öncelikle bu kongrede emek sarf eden, bu coşkunun üst düzeye çıkmasında gayret gösteren teşkilat mensuplarımız başta olmak üzere buranın güvenliğinden temizliğine ve kamuoyuna duyurulmasında emeği geçen basın mensuplarına, katılan, katılmayan tüm hemşerilerimize, Nurhak’tan Türkoğlu’na, Andırın’dan Çağlayancerit’e buraya gelen tüm hemşerilerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımız konuşmalarında da belirttiği gibi Kahramanmaraş bir başka, bunu Cumartesi günü de bir kez daha gördük” dedi.

KOLTUKLAR MAKAMLAR GEÇİCİDİR, DAVA ÖNEMLİDİR”

Kongre öncesinde AK Parti Genel Merkezi’nin inisiyatifinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle bayrak değişikliğine gittiklerini belirterek, Ahmet Özdemir’e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kahramanmaraş siyasetinde böyle değişikliklerin daha önce de görüldüğünü dile getiren Debgici, “Tabi bu kongre sırasında Genel Merkezimizin inisiyatifinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle bir bayrak değişimi söz konusu oldu. Bugüne kadar görevi layıkıyla, başarıyla aldığı günden itibaren daha üst düzeyde götüren ve üzerine çok şeyler koyan, güzel çalışmalarda bulunan Ahmet Özdemir başkanımızdan Cumartesi günü görevi biz devraldık. Ben burada kendisine ve ekibine özellikle 24 Aralık 2015’ten bu yana gayret gösteren tüm il teşkilat mensuplarına ve ayrıca AK Parti kurulduğu günden bu yana gayret gösteren tüm il teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Bir hakkı teslim etmek lazım, Ahmet Özdemir başkanımız bu işi başarılı bir şekilde götürmüştür. Çok güzel şekilde idaresini yapmıştır. Bizde onun ilçe başkanı olarak görevimizde o günden bu güne en güzel şekilde çalıştık ve gayret gösterdik. Tabi Ak Parti’de dava önemlidir, koltuklar, makamlar gelip geçicidir. Ben her konuşmamda şunu söylemişimdir, kendi ilçe kongrem yapılacağı zamanda Genel Merkezimiz bize diyebilir ki, seçimden sonra dahi şuan bile her an her şey değişebilir. Diyebilir ki çalışmalarınız için teşekkür ediyoruz, sizi şimdilik istirahate alıyoruz ama görev her zaman verilebilir ki, bunun örnekleri Kahramanmaraş siyasetinde çok üst düzeyde temsil edilen kişilerde de görülmüştür bunu da kamuoyu yakinen biliyor” şeklinde konuştu.

AHMET BAŞKANIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ”

Ahmet Özdemir’in bundan sonraki siyasi hayatında daha iyi yerlere geleceğine inandığının altını çizen Debgici, görevi teslim eden Ahmet Özdemir’in tecrübesinden faydalanacaklarını da söyledi. Debgici sözlerini şu şekilde tamamladı, “Ahmet Özdemir başkanımın bundan sonraki hem çalışma hayatında hem siyasi hayatında da daha başarılı işlere imza atacağını, daha iyi yerlere geleceği inancındayım. Tüm teşkilat mensubu kardeşlerimin Rabbim yolunu açık eylesin. Görevi devralan kardeşlerime de tekrar başarılar diliyorum. İşimiz çok zor, AK Parti teşkilatları bayrağı hep üst çıtalarda devralmıştır, alan kişiler de daha üstlerde bırakmak zorundadır. Bunu bırakamazsak o zaman aldığımız görev layıkıyla yerine getirememişizdir demektir. İnşallah bizler de bu bilinçle görevimizi en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Bu onurlu görevi tevdi eden, bizlere bu teveccühü gösteren başta Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Merkezimiz, tüm milletvekillerimiz, tüm gönül verenlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Ahmet Özdemir başkanıma tekrar teşekkür ediyorum, İnşallah bundan sonra da biz onun tecrübelerinden de faydalanacağız. Diğer il başkanlarımızın bu görevi daha önce yapmış kişilerin de tecrübelerinden faydalanacağız”.

ÖMER BAŞKANIN BAŞARILI OLMASINI GÖNÜLDEN İSTİYORUM”

Görevi Ömer Oruç Bilal Debgici’ye devreden Eski AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ise şerefli bir görevi ifa ettiklerini söyledi. “Bundan sonra da bize Ömer başkanımız talimat verecek” diyen Özdemir, “Bu şerefli makamda, bu şerefli görevi ifa ettik, İnşallah bundan sonra Ömer başkanımız bunu kendisi de biraz önce söyledi, layıkıyla ifa edecek. Bizim işimiz, bizim görevimiz, bize verilen talimatı yerine getirmek. Bundan sonra da bize Ömer başkanımız talimat verecek, onun verdiği talimatlarla bu davaya nasıl katkı sağlayabilirsek, onu sağlamaya devam edeceğiz. Ben kendisine teşekkür ediyorum, hem bugüne kadar ki arkadaşlığı ilçe başkanlığı döneminde, hem de bundan sonraki görevinden dolayı. İnşallah çok başarılı olur, bunu canı gönülden istiyorum. Çünkü Ömer başkanımızın başarılı olması demek davamızın burada daha güçlü olması demek ve Cumhurbaşkanımızın orada daha güçlü hareket etmesi demek. Onun için biz onun destekçisiyiz, yardımcısıyız, Allah’ta onun yardımcısı olsun. İnşallah daha büyük başarılara imza atar. Ben şimdi görevimi artık ona devredeceğim, İnşallah bundan sonra yönetim kurulundaki kardeşlerimle birlikte daha hayırlı hizmetlere onlar birlikte imza atacaklar. Şimdiden hepsine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ikili birbirlerine başarı dileğinde bulunarak, çiçek takdim ettiler.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz