Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 16 Nisan’da yapılan halk oylamasının kabul edilmesiyle birlikte partiye dönüşünün önü açılmış ve bu kapsamda yaklaşık 33 ay sonra “Beşinci çocuğum” dediği AK Parti’ye geri dönmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Olağanüstü Kongre ve sonrasında yaptığı konuşmalarda partide bir metal yorgunluğundan bahsetmiş ve bir anlamda parti içerisindeki değişikliğin sinyallerini vererek, “Yorulan kenara çekilsin” demişti. Cumhurbaşkanının bu ve buna benzer açıklamalarının hemen akabinde ise AK Parti’nin yaklaşan olağan kongre süreciyle ilgili, “AK Parti’de ne gibi değişikler olacak? Kimler gidecek, kimler kalacak?” sorusu gündemde sık sık sorulmaya başlanmıştı. İşte gündemi meşgul eden tüm bu soruların cevabını Manşet Gazetesi muhabiri Emre Akkış’a cevaplandıran AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, kongre öncesi birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANININ GÖSTERDİĞİ YOL VE AÇTIĞI UFUKTA YOLA DEVAM!
Kongrenin partisine ve ülkesine faydalı olacağını ifade eden Özdemir, partiye uzun yıllardır emek veren dava arkadaşlarının incitilmeyerek, onure edilerek değişikliklerin yapılacağını söyledi. Uzun süre yapılan bir işte hem metal yorgunluğunun hem de meslek körlüğünün olabileceğini ve bunun gayet normal olduğunu dile getiren Özdemir, yapılacak olağan kongrelerle birlikte bir miktar değişiklik yapacaklarının altını çizdi. “Cumhurbaşkanımız bu konuda olağanı ilan etmiş oldu ve bize de yol göstererek ufuk açmış oldu. Bizde onun gösterdiği yol ve açtığı ufukta devam edeceğiz” diyen Özdemir, AK Parti’nin 2019 seçimlerine daha iştahlı, daha hevesli kişilerle yoluna devam edeceğini vurguladı.

BÜYÜK KONGRE 2018’DE
2017’nin sonu ve 2018’in başına kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanacağının bilgisini veren Özdemir, büyük kongrenin de 2018’in içerisinde gerçekleşeceğini belirtti. Cumhurbaşkanının hükümetin ve partinin her kademesinde değişikliğe gittiğine dikkat çeken Özdemir, “Cumhurbaşkanımız hükümetin ve partinin her kademesinde bir değişime, yenileşmeye gidiyor. Bu zaten zaman zaman yapılması ve gelişmesi gereken bir durum. Bu bizim normal işleyişte gerçekleşen bir sürecimiz. Bu kongre süreci içerisinde de yorulan, yıllarca emek vermiş arkadaşlarımızı da onure ederek, onları incitmeyerek, verdikleri emekleri zayi etmeyerek, yeni arkadaşlarımızla beraber değişiklikler olacak. Bu bütün Türkiye’de de olacak, bizde de olacak. Bunun partimize ve ülkemize faydalı olacağını düşünüyorum. Kongrelerimiz 9’uncu ayda başlayacak ve Şubat ayına kadar iller tamamlanacak. Şubat’tan sonra da 2018 içerisinde de büyük kongremizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

HER ARKADAŞIMIZ PARTİ GEÇMİŞİNE VE ADABINA SAHİP
Parti mensubu her bir kişinin yapılacak olan kongrede alınan tüm kararları özümseyeceğini kaydeden Özdemir, bunun için gerekli parti geçmişlerine ve adaplarına sahip olduklarının altını çizdi. Özdemir, “Her organizasyon her yapılan işte biz partinin geleneğini, usulünü, adabını biliriz. Bu değişikliklerin de partinin kuralları çerçevesinde yapılan değişiklikler olduğunu biliriz ve herkes buna tabi olur. Yapılan çalışmalar sonucunda da hangi arkadaşlarımızın değişmesi uygunsa değiştirilir, hangilerinin devam etmesi uygunsa onlarla devam edilir. Herkes te bunu özümseyecek, parti geçmişine ve adabına sahiptir” diye konuştu.

GELİŞEN VE DEĞİŞENE KARŞI YENİLENMEZSENİZ YENİK DÜŞERSİNİZ
Kişinin gelişen ve değişen politikaya, propagandaya karşı ayak uyduramamasının bir değiştirilme nedeni olabileceğini anlatan Özdemir, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Uzun süre bu işi yaptığınızda doğal olarak hem metal yorgunluğu olur hem meslek körlüğü olur. Yapmaya alıştığınız şekilde yapmaya devam etmek istersiniz. Teknoloji gelişir, propaganda yöntemi değişir, üslup değişir ama siz eski kalırsanız artık bu düzene ayak uyduramıyorsunuz demektir. Bu sizin kusurunuz olmasa bile sizin değiştirilme sebebiniz olur. Bizde kendi teşkilatlarımız içerisinde yorulduğunu hissettiğimiz arkadaşlarımıza emeklerinden teşekkür ederek, daha genç, daha dinamik, dava sahibi, milli ve manevi şuura sahip insanlarla o arkadaşlarımızı değiştireceğiz. Bunu geliştirmek istiyorsak, partiyi 2023’e, 2071’e taşımak istiyorsak bunu zaten yapmamız gerekiyor. Ama bu durum sanki birden bire başlamış gibi bir şey olarak algılanıyor. Böyle bir durum yok. Ben il başkanı olduğumda teşkilatlarımızdan geçen il yönetiminden 9-10 tane arkadaşımızı almıştım, ama teşkilatlarda çalışmış 30 tane arkadaşımızı almıştım. Bir değişim yapmıştım. Şimdi bunu geliştirecek bir miktar daha değişim yapacağız. Bu zaten her zaman yapılması gereken bir şey. Cumhurbaşkanımız bu konuda olağanı ilan etmiş oldu ve bize de yol göstererek ufuk açmış oldu. Bizde o gösterdiği yol ve açtığı ufukta devam edeceğiz.”

HAREKET TARZIMIZI MİLLETİN BAKIŞ AÇISIYLA BELİRLEYECEĞİZ
Hareket tarzlarını millete göre belirleyeceklerine vurgu yapan Özdemir, şöyle konuştu: “Biz ilk başta bu işe bu milleti baz alarak ve milletle birlikte siyaset yaparak başladık. Şimdi de yine millet odaklı çalışacağız. Milletin bakış açısıyla hareket tarzımızı belirleyeceğiz. Geçmişte de öyle yaptık, şimdi de öyle yapacağız. Bizi AK Parti yapan şey insanımızla birlikte olmak, onun yaşamına dokunmak ve hayatını kolaylaştırmaktı. Şimdi bunu genç kadrolarla daha iştahlı, bu işi yapmaya hevesli arkadaşlarla ve daha doğru tespitlerle yapacağız. 2019’da ki amacımız budur. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, il teşkilatlarımız hepsinin hedefinde bu olacak, buna odaklı çalışacağız. Siyasi partinin başka bir niyeti olamaz. Bir siyasi partinin ana unsuru, omurgası ve amacı milletinin beklentisini karşılamak ve milletine daha iyi bir yaşam, daha iyi bir ülke sunmaktır. Bizde bu amacımızı biraz daha ortaya çıkararak, milletimize verdiğimiz bu değeri daha çok hissettirerek bir 2019 hazırlığı yapacağız.”

MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN DEĞİL, CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEK OLMAK İÇİN BURDAYIM
“Milletvekili olmak için değil, belediye başkanı olmak için değil, birilerini bir yerlere yerleştirmek için değil benim amacım, ana unsurum cumhurbaşkanımızın bu ülke için düşündüklerine katkı sağlamaktır” diyen Özdemir, “Ben AK Parti’nin bu ülke için verdiği emeği çok yakinen bilen, cumhurbaşkanımızın bu konudaki yükünü çok yakinen bilen biriyim ve burada olma sebebim cumhurbaşkanımızın bu ülke için hissettiklerini Kahramanmaraş’ta kolaylaştırmak ve bu konuda ona destek olmaktır. Bunun için buradayım. Bu kongre sürecinde bu şekilde hareket edeceğim. Her kongre sürecinde kongre yaklaştığında il başkanı ile şikâyetler olur. Benden hoşlanmayan, benim burada oluşumla ilgili rahatsız olanlarda olabilir. Onlar dahi bu milletin bir unsuru, bir parçasıdır. Onları dahi öteleyemem. Çünkü herkes beni sevmek zorunda değil, ama ben bu milletin her ferdini sevmek ve onun hakkını gözetmekle yükümlüyüm. Bu şiarla, bu düşünceyle kongre sürecini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz