2004’ten bu yana gerçekleştirilen tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almasının yanı sıra 2011 Genel Seçimleri’nde Kahramanmaraş Milletvekili seçilerek kent siyasetine hızlı bir giriş yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi kapsamında memleketi Kahramanmaraş’ta esnaf ziyaretlerinde bulundu. Sabah saatlerinde Kapalı Çarşı ve Bıçakcılar Çarşısı esnaflarını ziyaret eden Ünal, sorunları dinledi, çözüm önerileri konusunda yerinde görüşmeler gerçekleştirdi. Esnafların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Ünal, ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin sorun çözme kapasitesinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ünal, sorunları çözüme kavuşturduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Şubat Cumartesi günü Kahramanmaraş’a geleceğini belirterek, kent halkını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı mitinge davet eden Ünal, “Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’a özel bir muhabbeti, özel bir sevgisi var” dedi. Basın mensuplarının, CHP’li isimlerin tanzim satış noktalarındaki yoğunluğa yönelik eleştirilerini sorması üzerine ise Ünal, “Eskiden benzin bulunmazdı, tüp bulunmazdı. O günkü kuyruklar yokluktandı. Bugün ise durum çok farklı” açıklamalarında bulunurken, “CHP kendi iç krizleriyle uğraşsın, kendi iç sorunlarıyla uğraşsın. CHP öncelikli olarak HDP ile iş birliği içerisinde, AK Parti ve MHP’yi nasıl kaybettirebiliriz çalışmalarını yürütüyor” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN ÇOK YÜKSEK BİR SORUN ÇÖZME KAPASİTESİ VAR”

AK Parti’nin sorunları çözüme kavuşturduğuna dikkat çeken Ünal, “Her bir esnafımızı ayrı ziyaret ederek, sorunlarını, sıkıntılarını, düzeltmek için hemen müdahale edebileceğimiz konular varsa bunları diniliyoruz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız eşliğinde beraberce geziyoruz. Birçok konuya hemen müdahale etme imkanımız oluyor. Gerektiğinde İl Sağlık Müdürlüğü, gerektiğinde Valilik, gerektiğinde bakanlık düzeyinde telefonla arayarak hemen soruna müdahale edebiliyoruz. Yerel yönetimlerden kaynaklanan yol ya da kentsel dönüşümle ilgili talepler var, bunları da alıyoruz. Burada önemli olan AK Parti’nin sorun çözme kapasitesi. Yani hamdolsun sahada, vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde gördüğüm şey AK Parti’nin çok yüksek bir sorun çözme kapasitesi var. Milletvekiliyle, belediye başkanıyla, bakanıyla, hükümetiyle beraber bir sorun olduğu zaman AK Parti o sorunu alıyor ve hamdolsun çözüme kavuşturuyor. Kıymetli olan budur. Kıymetli olan bu çözüm iradesidir. Sorunlar tabi ki olacak, zaten insanın olduğu yerde sorun olur. Peki bizim görevimiz ne? Bizim görevimiz de bu sorunları çözmek. Bir sorunu çözersiniz yeni bir sorun ortaya çıkar, onu da çözersiniz. Çünkü gelişmişlik dediğimiz şey insanın sorun çözme kapasitesi kadardır. Türkiye’yi geliştiren, Türkiye’yi geleceğe taşıyan AK Parti hamdolsun Türkiye’nin sorunlarını çöze çöze 2023’e, 2053’e, 2071’e doğru hedeflerine ilerliyor” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN KAHRAMANMARAŞ’A ÖZEL BİR SEVGİSİ VAR”

Kahramanmaraş halkını Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya davet eden Ünal, “Cumartesi günü saat 14’de Müftülük Meydanı’nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş halkıyla buluşacak, kucaklaşacak. Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’a özel bir muhabbeti, özel bir sevgisi var ve Kahramanmaraş’la ilgili Cumhurbaşkanımızdan ne istediysek şimdiye kadar hepsini yerine getirdi. Düşünün Kahramanmaraş’a 30 katrilyon yatırım yapmış AK Parti. Bu Cumhurbaşkanımızın, genel başkanımızın Kahramanmaraş’a duyduğu sevginin, muhabbetin bir sonucudur” ifadelerini kullandı.

“DEVLET HALKINI İSTİSMARCILARDAN KORUYOR”

CHP’li isimlerin tanzim satış noktalarına yönelik eleştirilerine de cevaplar veren Ünal, “Muhalefetle ilgili benim her zaman söylediğim bir şey var. Bizde ‘Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz’ diye bir söz vardır. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkede bir çivi çaktığı, bir sorun çözdüğü, taş üstüne taş koyduğu görülmüş mü? Hayır. Peki CHP sorun çözmez, icraatı yoktur, bir iş yani vatandaşın sorununu çözmek anlamında bir iş yapmaz. Peki ne yapar? Konuşur. Peki biz ne diyoruz? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu millet, insanın lafıyla değil, icraatıyla değerlendirir. Şimdi tutturdular, tanzim satışların önünde kuyruk oluyor diyorlar. Bunu niye söylüyorlar? Çünkü o görüntüler onlara geçmişlerini hatırlatıyor. Geçmişteki tüp, yağ, pirinç kuyruklarını hatırlatıyor. Hepimiz hatırlıyoruz, her şey karaborsaydı, kuyruklara girerdik. Az önce bir esnafımız eskiden benzin bulamazdık dedi, bahçeye giderdik benzin almaya dedi. Yani benzin bulunmazdı, tüp bulunmazdı. O günkü kuyruklar yokluktandı. Bugün ise elhamdülillah devletimiz bir ucuzluk imkanı sunmuş ve ucuzluk imkanından vatandaşımız faydalanıyor, istismarcılardan korunuyor. Şurada bir firma indirime gitse önünde kuyruk olur mu olmaz mı?” şeklinde konuştu.

“CHP’NİN TERÖR ÖRGÜTÜYLE İŞ BİRLİĞİNİ CHP’Lİ KARDEŞLERİM KABUL ETMEZ”

Sözlerinin devamında CHP’ye yüklenen Ünal, CHP-HDP ilişkisinin parti tabanında rahatsızlık yarattığını belirterek, “O yüzden CHP kendi iç krizleriyle uğraşsın, kendi iç sorunlarıyla uğraşsın. CHP öncelikli olarak HDP ile iş birliği içerisinde, AK Parti ve MHP’yi nasıl kaybettirebiliriz çalışmalarını yürütüyor. Biz de onlara diyoruz ki, HDP, PKK’nın uzantısı olarak Recep Tayyip Erdoğan’dan ve AK Parti’den kurtulmak istiyor bunu anlıyoruz da, peki siz Türkiye’nin düşmanı bir yapıyla nasıl ittifak kuruyorsunuz? CHP tabanında bu konuda ciddi bir rahatsızlık var. Yine CHP ile ittifak olan İyi Parti tabanında da bu konuda ciddi rahatsızlık var. Çünkü benim vatandaşım askere, polise kurşun sıkan, kadın ya da çocuk demeden katleden vahşi bir terör örgütünün iradesine teslim olmuş bir siyasi partiyle, kendi siyasi partisini bu CHP, bu İyi Parti bir arada görmek istemiyor. Saadet Partisi’de oraya katıldı. Şimdi vatandaş her şeyi biliyor. Bunlar HDP ile olan ilişkiyi saklamaya çalıştılar ama HDP bunu deşifre etti. Dolayısıyla her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Bizim birinci önceliğimiz bunu istiklal şehri Kahramanmaraş’tan söylüyoruz. Bizim birinci önceliğimiz istiklalimiz ve istikbalimizdir. Bizim istiklalimize ve istikbalimize kasteden her kim olursa bu bizim karşımızdadır, bu topraklarda bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu siyasi partinin bizim bağımsızlığımıza kast eden bir terör örgütünün uzantısıyla iş birliği yapmasını CHP’li kardeşlerim kabul etmez” ifadelerini kullandı.

Ünal’ın sabah saatlerinde başladığı uzun süren esnaf ziyaret ikindi saatlerinde sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz