Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, önemli noktalara değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmalarından bahseden Özdemir, yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak söylentilerini değerlendirdi. Şu anda ittifakın genel başkanlar nezdinde konuşulduğunu ve büyük ihtimalle AK Parti ile MHP arasında yerel seçimler için bir ittifakın söz konusu olacağını vurgulayan Özdemir, süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Yerelde belediye başkan adayları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıraladığı kriterleri anlatan Özdemir, insanlarla iç içe olan, kimseye tepeden bakmayan adaylarla yola devam edileceğinin altını çizdi. Sözlerinin devamında ekonomiden de söz eden Özdemir, yerel seçimlerin gelmeden bu ekonomik dalgalanmanın sona ereceğini kaydetti.

TÜRKİYE ARTIK BİR SİSTEM ÜLKESİ HALİNE GELDİ”
Türkiye’nin artık bir sistem ülkesi haline geldiğini belirten Özdemir, “Bundan sonra yerel seçimler ve genel seçimler her zaman tarihinde yapılacak ve yüksek seçim kurulunun belirlediği seçim takvimi içerisinde seçimi gündemi olacaktır. Onun dışında ülkenin gündeminde seçim olmayacak. Bu yönüyle şimdi yerel seçimin seçim takvimini hem Yüksek Seçim Kurulu hem de AK Parti Genel Merkezimiz açıklayacaktır. Bizde bununla ilgili partimizin genel kurulları, genel başkan yardımcıları, cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu konuda bir hazırlık yapmaya başladık. Milletvekilleri olarak da bize bu konuda sorulduğunda görüş istenildiğinde hem şehrimiz hem de ilçelerimiz için kendi görüşlerimizi bildireceğiz” şeklinde konuştu.

İTTİFAK ORTAK HAREKET ETME NOKTASIYDI”
Cumhur ittifakının sadece bir seçim ittifakı olmadığını ve bu ittifakın ortak hareket noktası olduğunu ifade eden Özdemir, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi milli ve yerli olma unsuru üzere bir ittifak yaptı. Bu ittifak bir seçim ittifakı değildir. Bu ülkenin beka meselesi olduğu değerlendirildiği için ortak hareket etme noktasıydı. Bu ortak hareket etme noktasını daha ileriye taşıyorlar ama bunun içerisinde ayrıca bir de yerel seçim ittifakı söz konusu. Bir milli ve yerli olma unsuru ve bu konuda yapılacak ittifakla yerel seçimde yapılacak ittifakı birlikte değerlendirmemek gerekiyor. Fakat 2 genel başkan, cumhurbaşkanımız dün mecliste açılış konuşmasından sonra meclis başkanımızı ziyaretten sonra söylediği MHP Genel Başkanı ile bir istişare yapacağız ondan sonra şekillenecektir dedi. Buradan anladığımız şey; biz yerel seçimde MHP ile belli şartlar altında bir ittifak yapacağız ama bu şartların ne olacağını 2 Genel Başkan karar verecektir. Biz bu konuda onları takip ediyoruz.

KARŞILIĞI OLAN, İNSANLARA TEPEDEN BAKMAYAN, KİBİRLENMEYEN…”

Yerel seçimlerde belediye başkanları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kriterlerini sıralayan Özdemir, “Cumhurbaşkanımız bugün grup toplantısında aslında bu işin perspektifini çizdi. Karşılığı olan, insanlara tepeden bakmayan, kibirlenmeyen, insanların içinde olan, kafası çalışan ve hizmet eden adamlar gibi böyle olan arkadaşlarımız varsa bunlarla devam edeceğiz, yoksa da böyle arkadaşlarla çalışacağız dedi. Bu konuda kimsenin getireceği isme bakmayacağız, isim getirirseniz bu isimler mutlaka söylediğimiz özelliklere sahip olsun yoksa isim getirmeyin dedi. Dolayısıyla cumhurbaşkanımızın çizdiği perspektif hepimize talimatıdır. Bu anlayışa sahip Belediye Başkan adaylarını genel merkezimiz bulacak ve hem büyükşehirlerimiz hem illerimize yerleştirilecektir. Bu kriterlere sahip olan başarılı başkanlarımızla devam edecekler. Dolayısıyla bu noktada bizim genel merkezimizin cumhurbaşkanımızın talimatıyla yaptığı çalışmalara bakmamız lazım. Kahramanmaraş ölçeğinde de bu konuda saha çalışmaları ve analiz çalışmaları yapılıyordur. Bu analiz çalışmaları sonuçlandıktan sonra genel merkezimiz bununla ilgili kararını açıklayacaktır” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ SEÇİMDEN ÖNCE DÜZELECEK”
Ekonominin yerel seçimlerden önce düzeleceğini söyleyen Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Seçimi beklemeden bizim ekonomimiz daha iyi bir noktaya gelecek. Çünkü bizim bugün yaşadığımız ekonomik kısıtlanmanın sebebi ülkemiz, iktidarımız, insanımız, ekonomik yapımız, ticaret yapımız, borsamız değildir. Kaynak ABD’nin bize tahrip uygulamaya çalışmasıdır. Dolayısıyla bunun seçimle, ülkemizle yâda iktidarımızla bir alakası yoktur. Biz buna karşı bir dizi önlemler aldık. Bu aldığımız önlemler de sonuç vermeye başladı. Gördüğünüz gibi dolar yavaş yavaş geriye doğru dönüyor. ABD’de yaptığının tutmadığını görünce geri adımlar atmaya başlayacaktır ama biz ABD’nin geri adım atmasını beklemiyoruz artık Rusya, Almanya, Fransa ile istişare görüşmeleri yapıyoruz. Bu yaptığımız görüşmelerle birlikte kendi ekonomimizi de başka para birimlerine fırsat vermeyecek güçlü bir seviyeye getireceğiz. Ticaret Bakanlığımızın açıklamasıyla ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı yüzde 85’e çıktı. Yani yüzde 15’lik bir performans gösterdiğimizde ihracatımızı arttırdığımızda biz artık bu ekonominin yaşayacağı çalkantıyı bir daha yaşamayacağız. O yüzden bunu yerel seçimle sınırlandırmak bu dönem için yanlış olur. Biz zaten gerekli önlemleri almış ve bu ekonomik mücadeleye karşı koymuşuz. Bundan sonrası daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz