Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili adayı Sefer Aycan, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen sahur programında kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi. Düzenlenen sahur programına Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ın yanı sıra Milletvekili adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanvekili Koray Korkmaz ve MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özşahin katıldı. Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Sefer Aycan, Kervan Han’da düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi çalışmalarını anlatan Aycan, Cumhur İttifakı ve MHP’nin seçim vaatleri hakkında bilgiler verdi. MHP’nin Cumhur İttifakı’nın kurucusu ve mimarı olduğuna dikkat çeken Aycan, AK Parti’ye yakın bazı insanların Cumhur İttifakı’nı bozmaya yönelik çalışmalar yaptığını söyledi. MHP’nin büyümesini engellemek istediklerine değinen Aycan, Cumhur İttifakı’nın en az 5 yıl daha sürmesini istediklerini belirtti.

MHP’YE KARŞI BÜYÜK BİR SEMPATİ VAR”

MHP 27. Dönem milletvekili aday adayları ve adaylarıyla yoğun bir şekilde sahada olduklarını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, “MHP olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz, iki aydır yoğun bir şekilde sahadayız. Özellikle bu seçimde aday adaylarımız ve adaylarımız çok ciddi bir çalışma sürdürüyor. Şuan 8 adayımız yoğun bir şekilde çalışıyor, sizde farkındasınız özellikle her adayımızla farklı bölgede oluyoruz. 8 farklı bölgede çalışma sürdürüyoruz, aday adaylarımızdan da hala aktif olarak çalışanlar var. Bir rüzgar estirdiğimizi düşünüyoruz. Tabi baştan beri bir rüzgar vardı, özellikle Genel Başkanımızdan kaynaklanan MHP’ye karşı sempati var. Herkes bu seçimde şunu söylüyor, ‘Biz Devlet Bey’in devlet adamlığını gördük ve oylarımızı Devlet Bahçeli’ye vereceğiz’ diyorlar. Tabi MHP’nin, seçim öncesinde de hazırlıkları vardı, son üç yıldır ciddi bir şekilde ülkenin gündemine yön veriyor” dedi.

AF KONUSUNDA TALEPLERİMİZ VE KARARLILIĞIMIZ VAR”

Af konusunda kararlı olduklarını ve bu yönde çalışmalarını devam ettirdiklerini sözlerine ekleyen Aycan, “Hem anayasa değişikliğinde hem seçim oluşumunda hem de Cumhur İttifakı sırasında çok önemli kararlar verdi Genel Başkanımız. Seçim beyannamemizde de özellikle her zaman ki gibi teröre karşı ciddi bir mücadelenin nasıl olması gerektiğini ve bu mücadele devlet tarafından yerine getirildiğinde buna destek vereceğimizi ve mutlaka terör odaklarının kurutulması gerektiği konusundaki fikirlerini açıkladı, öncelikle Genel başkanımız. Af konusunda görüşlerini anlatmıştı, biz hala buna vurgu yapıyoruz, Genel Başkanımız kader mahkumlarına mutlaka af getirilmesinden yana. Hatta bu noktada birebir görüşme yapılabileceğini söylemişti. Bugün biz cezaevine gittik, orada çok sıkışık bir durumda kapasitenin üzerinde mahkum ve tutuklular var, şartları da hiç iyi değil. Ciddi bir şekilde beklenti var, aynı zamanda infaz memurlarının şartları da tabi ki sıkıntılı. Memurlar aslında sendikaları var, sendikalar bunların hak mücadelesini veriyor ama infaz memurlarının bir sendikası yok. Bu taleplerini de iletemiyorlar. Biz de bu taleplere aracılık yapacağımıza söz verdik. Onlar da ek göstergelerinin yükseltilmesini ve yıpranma paylarının artırılmasını istiyor. Bunu da gündeme getireceğimize ve takipçisi olacağımıza söz verdik. Af konusunda kararlılığımız, taleplerimiz, çalışmalarımızı biliyorsunuz, bunların da bir şekilde gerçekleşmesi için uğraşıyoruz. Bütün sosyal kesimlere taraflara yönelik seçim vaatlerimiz de var, tabi MHP, duruşuyla, genel başkanımızın tavrıyla sözü söz olan ve her konuda güvence verebilen bir partidir. Birçok vaadimiz var, İnşallah MHP, mecliste çoğunluğu sağladığında ya da etkili bir grup oluşturduğunda hem hükümet üzerinde hem de bundan sonraki politikalar konusunda daha etkili olacaktır” şeklinde konuştu.

MECLİSTE GÜÇLÜ BİR GRUP KURMAK İSTİYORUZ”

MHP’nin Cumhur İttifakı’nın kurucusu ve mimarı olduğunu da belirten Aycan, “Tekrar vurgulamak istiyorum, özellikle biz Cumhur İttifakı’nın kurucusuyuz, mimarıyız, Genel Başkanımız Cumhur İttifakı’na imza atan ve bunu oluşturan kişi. O günkü şartlarda neden Cumhur İttifakı’nı kurduğumuzu, ne beklediğimizi sürekli genel başkanımız anlatıyor. Ülkenin şartları ve içerisinde bulunduğu durum nedeniyle Cumhur İttifakı'nı zorunlu görüyoruz. Seçimde iki temel stratejimiz var, bir tanesi sayın Cumhurbaşkanı bizim de Cumhurbaşkanı adayımız olduğu için, ona oy istiyoruz. Cumhurbaşkanı'nın adaylığını önce biz gündeme getirdik ve destekliyoruz. Bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır ama milletvekili seçiminde tabii ki partimiz ve adaylarımız için oy istiyoruz. MHP’nin, Meclis'te güçlü bir grup kurmasını istiyoruz. Böylece hem hükümete destek vermek hem de politikalarımızı, hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’YE YAKIN İNSANLAR CUMHUR İTTİFAKI’NA ZARAR VERMEK İSTİYOR”

AK Parti’ye yakın bazı insanların Cumhur İttifakı’na zarar vererek, MHP’nin büyümesini engellemek istediğinin altını çizen Aycan, “Bunu kim söylüyorsa suç işliyor demektir. Bu kişilerin bir kısmı, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yakın insanlar. Bunların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. MHP düşmanlığıyla veya MHP düşmanlığı şeklinde yola çıkmış olanların aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne de zarar verdiğini belirtmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanına da zarar veriyor bu aslında. Buna bir an önce Sayın Cumhurbaşkanı tarafından müdahale edilmesini ve buna fırsat verilmemesini bekliyoruz. Başka bir rahatsızlığı olanlar da var tabii, karın ağrıları var bazılarının. MHP'nin bu şekilde güçlenmesi, siyasete yön vermesi ve etkili olmasından, halkın da bunu desteklemesinden rahatsız olanlar var. Ve bu rahatsızlığı nedeniyle sanki MHP'yi dışlamak için, MHP'nin büyümesini engellemek için birtakım kişiler, bunların art niyetli kişilerin olduğunu düşünüyorum, tamamen ittifakı bozmak için söylenmiş sözler olarak değerlendiriyorum ve bu oyuna gelmemek gerekir” dedi.

İTTİFAKIN EN AZ 5 YIL DAHA SÜRMESİNİ İSTİYORUZ”

Cumhur İttifakı’nın en az 5 yıl daha sürmesini istediklerini sözlerine ekleye Aycan, “Bunun en az 5 yıl daha sürmesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu deklare etti. Genel Başkanımız 2023, 2053 hatta 2071 hedeflerini söylüyor ama birileri bundan rahatsız oluyor, birileri bunu kaşıyor. Üstte böyle birlik ve beraberlik var, böyle bir niyet var ama birileri bundan rahatsız oluyor. Birileri bunu kaşıyorlar, MHP ile Adalet ve Kalkınma Partisi arasındaki ittifakın bozulması için uğraşıyorlar. Mesela ne diyorlar? Neymiş efendim; MHP ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ittifak yapması ve seçime birlikte girmesinden dolayı güya, Güneydoğu'daki Kürt kökenli kardeşlerimiz oy vermeyecekmiş, bundan rahatsızmış gibi laflar. Bu tamamen MHP'ye karşı düşmanca bir tavırdır. Biz, zaten böyle bir ayrımı doğru bulmuyoruz. MHP, insanları diline göre ya da mezheplerine göre asla ayırmaz. Bu, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'ten beri hassas olduğumuz bir konudur. MHP, PKK'ya karşı, terör örgülerine karşı, Türkiye'yi bölmek isteyen, Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar vermek isteyen herkese düşmandır ama farklı diller konuşan kardeşlerimizle asla bir husumetimiz yoktur. Hepsini aynı düzeyde görüyoruz. MHP'yi böyle göstermek, tamamen MHP'ye olan düşmanlığın getirdiği bir durumdur” açıklamalarında bulundu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKİR”

Cumhur İttifakı’nın bozulmasını isteyenlere karşılık AK Parti milletvekillerinin dikkat etmesi ve fırsat vermemesi gerektiğinin altını çizen Aycan, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekillerinin buna dikkat etmesi gerekir, fırsat vermemesi gerekir. Bu söylemleri paylaşmak ya da sahada bu husumetle hareket etmek çok tehlikeli bir olgudur. Bizim kimseye bir zararımız yok, tersine herkese faydamız var. Ve Meclis'te hep denilen şu değil midir; 'Meclis'te MHP olmalı'. Göstermelik olmasın istiyoruz biz. Yıllardır verdiğimiz bu emeğin karşılığını da görmek istiyoruz. İnşallah bu seçim ödüllenecek ve beklediğimiz oyu alacağız diye düşünüyoruz çünkü meydanlar öyle gösteriyor. Eğer bizi yanıltmıyorlarsa bugün herkes Genel Başkanımızın duruşundan dolayı 'TBMM'de oylar Devlet Bahçeli'ye' diyorlar. Bunun kimseye bir zararı yok. AKP'ye zararı yok onlara da faydası var. MHP ne kadar güçlü olursa Recep Tayyip Erdoğan da o kadar güçlü olacaktır, kuracağı hükümet de o kadar güçlü olacaktır” dedi.

ESNAFLAR DEVLETİN TEMELİ, ONLARI ÖLDÜRMEMELİYİZ”

MHP olarak birçok kesimi kapsayan seçim vaatlerinin olduğunu belirten Aycan, konuymasını şu şekilde devam ettirdi, “Bu hedeflerimiz içerisinde dediğim gibi her kesime yönelik hedefler var, mesela Esnaf Odaları’na gittim, orada söylediğim şeyi tekrar burada hatırlatmak istiyorum. AVM yasasının tekrar gündeme getirilmesi, bununla ilgili düzenleme yapılmasından yanayım. Tabi esnaflarımız, AVM’lerin şuan ki durumundan zarara görüyor. Yurt dışı deneyimlerimiz var, bu AVM’ler yurt dışında şehrin dışında olur, özellikle belirli bir kilometre uzağında ve özel olarak gitmeniz gereken bir şey, şehir içerisinde küçük esnaflar var, Türkiye’de küçük esnaf orta direk, devletin temeli. Bunları öldürmemiz lazım, bu kadar kişi buradan geçiniyor, bu esnafları eğer bitirirsek, bundan dolayı çok ciddi bir işsizlik ve ekonomik sorunlar da çıkacaktır. Mahalle bakkalı sadece sıradan bir bakkal değildir, mahallenin her şeyidir aslında. Bir sosyal olgu bizde mahalle bakkallığı, ben bir bakkalı ziyaret etmiştim, defterini gösterdi. Şurada 50 bin lira alacağım var dedi, ama mahalle için ben buyum aslında diyor. Tabi parasız kalan insan gelir, para bile alır, ekmeğini alır, hiçbir zaman bakkal vermiyorum demez, yazar oraya. O mahallenin her şeyidir bakkal. Gelir anahtarını bırakır, mahallenin ekonomik ve sosyal hayatının temelidir. O bakkalları öldürürsek bu sosyal olguyu da öldürmüş olacağız. Bunların korunması lazım, tabi Büyükşehir Yasası’nda değişiklikler yapılması lazım. Bu yasa özellikle küçük hayvancılık yapan köylü vatandaşı etkiledi, meralar köyün dışındaki insanlara ihale ediliyor ve o insanlar hayvanlarını besleyemiyor. Emeklilikle ilgili vaatlerimiz var, yaşa takılan kişilerin bu sorunlarını gidermeyi amaçlıyoruz. Askerlik sırasında geçen süreyi prim ödeme şartına bakmaksızın emekliliğe saymaya söz veriyoruz. Özellikle asgari ücretle ilgili çalışmalarımız var, vergi dışı tutulmasını istiyoruz. Uzun vadede üniversite sınavlarını kaldırmak istiyoruz, çiftçilerimize girdilerinde KDV’yi kaldırmayı amaçlıyoruz. Kadınlarımıza şiddeti bitirmeye yönelik çalışmalarımız var. Ek gösterge düzenlemeleriyle ilgili, ek gösterge düzenlemesi yapmak istiyoruz. Bunun gibi sosyal hayatla ilgili birçok düzenlemeyi de düşünüyoruz.”

CUMHUR İTTİFAKI 8-0 OLSUN AMA KARDEŞÇE DE BÖLÜŞELİM”

AK Parti ile MHP’nin birlikte hükümet olmasında hiçbir sakınca görmediğini de sözlerine ekleyen Aycan, Cumhur İttifakı’nın Kahramanmaraş’ta 8-0 kazanmasını, vekil sayılarının da 4-4 olmasını istediklerini söyledi. Aycan, “Ben 2015 yılında da söyledim, tabanı genişletmek lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin MHP ile birlikte hükümet olmasında hiçbir sakınca yok, bu durumun onlar için de fayda getireceğini söylüyorum. Ama bunu da İnşallah bu sefer gerçekleştireceğiz, hak ettiğimiz şekilde mecliste temsil edileceğimizi düşünüyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı olur, buradan kimsenin de paniklemesi ya da kendi geleceği ile ilgili endişeye kapılmasına gerek yok. Bun hep şunu söylüyorum, bazen arkadaşlarım üzülüyor ama. Biz başkaları gibi 8-0 demiyoruz. Yani bizi tamamen yok sayan bir yaklaşımı da doğru bulmuyoruz. Cumhur İttifakı 8-0 olsun ama kardeşçe de bölüşelim. Bu, 4-4 olsun diyoruz. Bunu da milletimiz öyle istiyor, en azından bir denge olsun istiyor. İnşallah bu sandığa yansıyacak ve gerçekleşecek diye bekliyoruz. MHP, Kahramanmaraş’ta iki defa birinci partiydi aslında, 1991 ve 1999’da. Ama bizim tabanımız yani bu insanlar bir zaman MHP’ye oy veriyorlardı. Son seçimlerde hak ettiğimiz oyu almadığımızı düşünüyorum. Bazen bir vekil, bazen de vekil çıkarmadığımız günler oldu. Hak ettiğimiz oyu da bu seçimde almayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz