Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde iki parti arasında seçim ittifakı olarak kurulan Cumhur İttifakı, ilerleyen süreçte hem iki partinin tabanının hem de siyasetçilerinin adeta kenetlenmesiyle gönül ittifakı haline geldi. Öyle ki iki parti Cumhur İttifakı’nı, 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi’ne de taşıdı. Bu durum iki parti tabanında olumlu karşılanırken, AK Parti ve MHP işbirliğinde yerel seçimler için Cumhur İttifakı adayı adıyla ortak adaylar çıkarıldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da iki partinin temsilcileri Cumhur İttifakı kapsamında birlik ve beraberlik görüntüleri vermeye devam ediyor. Bu kapsamda MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ve MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sermet Yıldız öncülüğündeki MHP heyeti, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na bir ziyarette bulundu. MHP Heyetini, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör karşıladı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette iki partinin temsilcileri uzun süre görüş alışverişinde bulundu.

BİRLİKTELİK İÇERİSİNDE HAREKET EDİYORUZ”

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Cumhur İttifakı’nın iki partinin ittifakından daha ötesinde bir durum olduğunu söyledi. AK Parti ve MHP olarak birliktelik içerisinde hareket ettiklerini dile getiren Aycan, “AK Parti İl Başkanımızı ve Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı ziyaret geldik. Genel başkanımızın verdiği bir karar var ve bunun adı Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı, genel başkanlarımızın iradesidir. Olay artık iki partinin ittifakının ötesinde bir durumdur. Bu milletimiz için, devletimiz için birlikte hareket etme kararlılığımızın bir göstergesidir. Bugün de AK Parti veya MHP olarak ayrı ayrı iki parti değil de, birliktelik içerisinde hareket ediyoruz. Sayın Hayrettin Güngör bizim de başkan adayımız ve İnşallah bu seçim çalışmalarını birlikte yürüteceğiz. Duruma Cumhur İttifakı olarak da bakmamak lazım. Milletimiz ve devletimiz için ortak hareketimizdir bu. Vatandaşımız ve milletimiz böyle istiyor. Olayı sadece bir belediye başkanlığı olarak da görmüyoruz. Devletimizin bekası olarak görüyoruz ve milletimiz için bu kararlılığı gösteriyoruz. Kesinlikle belediye başkanlığı hesabı da yapmıyoruz. Genel başkanımız defalarca, ‘Belediye mi beka mı derseniz ben beka derim’ diyor. Tabi ki stratejik düşünmek lazım, ülkemizin geleceğini düşünmemiz lazım” dedi.

KARARLILIKLA HAREKET EDECEĞİZ”

Cumhur İttifakı olarak kararlılıkla çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Aycan, sözlerine şu şekilde devam etti, “Sadece 31 Mart seçimlerindeki belediye sayısından öte, 1 Nisan’da ülkemiz ne şartlarda olacak ve bundan sonraki süreci yani ilk etapta 2023 yılını düşünüyoruz. 2023 yılına kadar ki beş yıllık süre içerisinde milletimizin geleceği açısından almamız gereken kararları ve birliktelik açısından olaya bakıyoruz. Yeni bir yapı oluştu, yeni bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modeli oluştu. Bu sistemin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından beş yıllık yeni yapılanma dönemine ihtiyaç var. Olaya bu açıdan bakıyoruz ve dosta, düşmana karşı milletimizin istediği doğrultuda birliğimizi göstermek kararlılığı içerisindeyiz. Çünkü 1 Nisan’da bir takım hesaplar yapanlar var. 1 Nisan’da beklentileri olan insanlar var. Onlara karşı millet adına birlik ve beraberliğimizi bugün göstermek için ziyarette bulunduk. Bugün kararlılığımızı göstermek açısından buradayız. Tüm Kahramanmaraş’a ve Türkiye’ye bu kararlılığımızı göstermek istiyoruz. İnşallah bu seçim sürecinde, kararlılık ve milletimizin isteği doğrultusunda hareket edeceğiz. Hem Kahramanmaraş’ta hem de Türkiye genelinde Cumhur İttifakı olarak, MHP’lisi ve AK Partilisi birlikte hareket edecek. Fırsat kollayanlara, beklentisi olanlara da en iyi cevabı vereceğimizi düşünüyorum.”

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ZAFERİNİ İLAN EDECEĞİZ”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise ziyaretlerinden dolayı MHP heyetine teşekkür ederken, 31 Mart seçimlerinde Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “MHP Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sefer Aycan’ı, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sermet Yıldız ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu ziyaret bizleri ziyadesiyle memnun etti. Cumhur İttifakı, 24 Haziran’dan sonra da Türkiye’nin bekası için güçlenerek yoluna devam ediyor. Birlik ve beraberliğimizi her alanda göstermeye devam ediyoruz. Kahramanmaraş’ta da Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 11 ilçe belediye başkan adayıyla beraber sahada çalışmalarına devam ediyor. 31 Mart seçimleri her ne kadar bir yerel seçim gibi görülse de aslında Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun göstergesi olan bir seçim olacak. Bu seçimden Türkiye kazançlı çıkacak, milletimiz kazançlı çıkacak, Cumhur İttifakı kazançlı çıkacak. Amacımız Türkiye’ye, coğrafyamıza ve dünyaya hizmet etmek. Dünyanın beşten büyük olduğunun bir göstergesi olacak ve dış ülkelerde olan biten hadiseleri yakından takip ediyoruz. Dışarıdaki ve içerideki bir takım hainlerin, maşaların oyununa gelmeyeceğiz. aziz milletimizin kurduğu Cumhur İttifakı, 31 Mart’ta yine onların büyük desteğiyle, genel başkanlarımızın önderliğinde İnşallah Türkiye’ye hizmet yolunda zaferimizi ilan edeceğiz. Ben tüm hemşerilerimize ve tekrar bizleri ziyaret eden MHP Milletvekilimiz ve heyetine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI MİLLETİN İTTİFAKIDIR”

Ziyaretin tarihi bir an olduğuna dikkat çeken TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemini anlattı. Cumhur İttifakı’nın her şeyden önce milletin ittifakı olduğunu dile getiren Güvenç, “Bugün Kahramanmaraş’ta tarihi bir gün yaşıyoruz. MHP’nin çok değerli Kahramanmaraş Milletvekili hocamız, şehrimizin yetiştirdiği seçkin insanlardan Sefer Aycan, Cumhur İttifakı’nın adayı Hayrettin Güngör’ü, il başkanımızı ve bizleri partimizin il başkanlığında ziyaret etti. Bu ziyaret hayır içindir, bu ziyaret şehrimizin geleceği içindir. Tarih bunu kaydedecektir. Hep söylüyorum, Cumhur İttifakı milletin ittifakıdır, halkın ittifakıdır. Cumhur İttifakı’nın adayları tüm milletin belediye başkanı olacaktır. Tüm Kahramanmaraşlının belediye başkanlığını yapacaklar, tüm ülkücülerin, tüm bu vatan sevdasıyla dolu insanların, işçinin, köylünün başkanlığını yapacaklar. Buradan milletimize, hemşerilerimize sesleniyoruz. Heyecan doluyuz, inanç doluyuz. Bu ülke için kötü emel besleyenlere bu ittifak ve bu millet asla izin vermeyecek. Bu vesileyle bir kere daha tüm hemşerilerimizi gönülden selamlıyorum. İttifakı kuran MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu ülkenin insanı olarak şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum. Bu milletin sırtını asla yere getiremeyecekler. Gelecek bizim olacak, gelecek Kahramanmaraş’ın olacak, gelecek çocuklarımızın olacak” şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI’NA YAKIŞIR BİR SONUÇLA SEÇİMİ TAÇLANDIRACAĞIZ”

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ise aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu belirterek, ittifakı değerli ve anlamlı bulduğunu kaydetti. Cumhur İttifakı’na yakışır bir sonuçla seçimi taçlandıracaklarına değinen Güngör, “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sefer Aycan beyefendi il teşkilatımıza ve şahsımıza bir ziyaret gerçekleştirdi. Ben öncelikle nazik ziyaretleri için kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz tabi, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımızın yanında aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın da adayıyız. Bu ittifakı biz çok değerli ve anlamlı buluyoruz. İnşallah bu ittifak kapsamında Kahramanmaraş’ta Cumhur İttifakı’na yakışır bir seçim sonucuyla seçimi taçlandırmak istiyoruz. Büyükşehir artı 11 ilçe belediyemizi de Cumhur İttifakı adaylarının kazanmasıyla iş birliği içerisinde bu sorumluluğu üstlendiğimizde, hemşerilerimiz bu yetkiyi verdiğinde, bu bilinç içerisinde İnşallah Kahramanmaraş’a hizmet etmeye çalışacağız. Bu ziyareti için tekrar milletvekilimiz Sefer Aycan’a ve MHP teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Seçime ve geleceğe dönük istişarelerde bulunduk. Ziyaretleriyle bizleri onurlandırdılar” dedi.

Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz