Partisinin kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Meydanı’nda tören düzenleyen CHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende İl Başkanı Esat Şengül’ün Atatürk Anıtına çelenk sunması ile devam etti. Törenin hemen ardından bir sinema salonunda Mersin'in merkez Mezitli ilçe Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan'ın konuşmacı olarak katılımıyla panel düzenleyen CHP İl Teşkilatı, gündemle ilgili konuştu.

MÜSLÜMAN ÜLKELERİNDE KAN DURMUYOR

Panelde açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Esat Şengül, 94'üncü yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şengül, “Türkiye'de içler acısı bir durumla karşı karşıyayız. İktidar partisi 15 yıldır bu ülkeyi yönetiyor ama yönetirken kimi zaman kendilerinin de ifade ettiği gibi birilerinin savcısı, birilerinin işbirlikçiliğinden asla vazgeçmediler. İşte yıllardır bu coğrafyayı paramparça etmeye çalışan emperyalistlerin işbirlikçiliğini yapan bu iktidar, Ortadoğu'da yaklaşık 10 yıldan bu yana kan döküyor, hala da dökmeye devam ediyor. Hala bir Müslüman ülkesinde kan dökülüyor buna bir 'dur' diyen yok” dedi.
Hukuk Fakültesi öğrencisi Beyza Doğuç'un Süleyman Apaydın'ın 'Yıkın heykellerimi' adlı şiirini okuduğu panelde daha sonra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, partinin tarihi ve yaptıklarıyla ilgili bilgiler aktardı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz