Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesi Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Esat Şengül, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının Ali Öztunç olduğunu söyledi. " Ali bey daha 5 aydır görevde olan bir Milletvekili biz burada kendi partimizin vekili olduğu için söylemiyoruz bunu ama Kahramanmaraş kamuoyunun takdirini kazanmış bir siyasetçidir. Kahramanmaraş’ın ne sorunu varsa hepsini meclise taşıyıp gündeme getirmiştir getirmeye de hala devam ediyor. Kahramanmaraş'a bu kadar duyarlı olan bir Milletvekilini Kahramanmaraş'ta Belediye Başkanı olduğu zaman dile getirdiği sorunlar başta olmak üzere tüm sorunların tek tek üstesinden geleceğini düşünüyorum” diyen Şengül, Ali Öztunç’un Kahramanmaraş’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR”

İttifak görüşmelerinin devam ettiğini belirten Şengül, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçimlere geçtiğimiz seçim süreçlerinden farklı olarak aday belirleme noktasında daha erken hazırlandı. Şu ana kadar 5 tane ilçemizde adaylarımızı belirledik, partimiz her ne kadar adayları erken belirleyip sahada çalışmaları başlatmışta olsa da biz çok aceleci davranmadık. Millet ittifakında bulunan siyasi partilerle görüşmeler ve seçim süreci hakkında değerlendirmeler yaptık ve hala da bu görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni seçim dönemde Kahramanmaraş halkı sosyal ve demokrat belediyeciliği burada yaşayacaklar. Kahramanmaraşlı hemşerilerimin ne kadar kadir şinas insanlar olduğunu tarihi okuduğum zaman şuradan biliyorum, geçmiş dönemlerde bir zamanlar Vali olan İbrahim Öztürk görevde bulunduğu dönemlerde yaptığı hizmetlerle sevildi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı seçildi akabinde bağımsız milletvekili seçildi bu da hemşerilerimizin Kahramanmaraş'ı önemseyen siyasetçiyi partisi ne olursa olsun desteklediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

Yerel seçimler için iddialı konuşan Şengül, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Daha önceki seçimlerde 22. dönem Milletvekilimiz Mehmet Parlak Belediye Başkanlığında seçimi kaybetti ama müthiş bir başarı hikâyesiyle oralara kadar geldi. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz siyasetçinin Maraşlı olanını, Maraş'a hizmet verenini kucaklıyor. Bu perspektiften yola çıkarak biz de Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ali Öztunç’u Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermeyi planlıyoruz. Biz 2014 yılında şimdiki Onikişubat ilçe başkanımız olan Ünal Ateşle beraber gittik o zaman ilçe belediye başkan adayımızdı, projelerle alkışlayan iş dünyası, akademisyenler hepsi çok beğendiler ama o zaman ki algı, sinerji MHP'nin seçime daha yakın olduğunu gösterdiği için o projeler hala boşta kaldı. Ondan faydalanan bile olmadı. Dolayısıyla biz aynı projelerle özellikle milletvekilimizin de Kahramanmaraş'a olan duyarlılığını projelerle bütünleştirdiğimizde göreceksiniz biz burada seçimi alacağız. Böyle iddiayla giriyoruz. Planlıyoruz dememde ki sebep şu, aslında ben netim, örgütümüz net. Biz ittifak yapmaya çalıştığımız diğer partilere saygısızlık olmasın babında, çıkıp ta resmi bir açıklama yapmadık. Ama bu görüşmelerin bir sonu olacak elbette. Bu saatten sonra da net olarak söyleyebilirim, İYİ Parti'deki il başkanımız başta olmak üzere yöneticilerine saygım var, Saadet Partisi ve diğer partilerde öyle. Artık destek verilse de verilmese de Ali Öztunç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır. Bunu ilk ağızdan ve Manşet Gazetesine açıklıyorum. Bu konuda Ali Bey'in Parlamenter kimliği de olduğu için geçip onu genel başkanımızla da görüşmemiz lazım. Birinci görüşmem de tabii ki olabilir dedi. İkinci görüşmede de teyit ettireceğiz. O anlamda sıkıntı yok memleketimize hayırlı uğurlu olsun.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz