Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan başkan Bulut, "Yeni hizmete girecek olan Elbistan Bölge Devlet Hastanesinde görevlendirilecek 50 kişilik Personel alımı için dün Kahramanmaraş'ta noterlik huzurunda yapılan kura çekiminde bir adayın isminin kurada birden fazla çıkması ile bir rezalet açığa çıkmış oldu. Tabi her zamanki gibi yetkililer olayı çarpıtmaya çalışarak ismin aynı, TC no sunun farklı olduğunu, kuradan çıkan isimlerin aynı kişi olmadığını iddia ettiler. Sonradan öğrenildi ki çıkan her iki isim ve T.C kimlik numarası aynı kişiye ait. Yani bu durum tesadüf ile ortaya çıkmasaydı ümit ve heyecanla iş bekleyen 3 bin 646 kişinin hakkı yenerek, geleceği, emeği ekmeği çalınarak, masa başında önceden belirlenen torpilli kişiler için haksız imkân yaratılmış olacaktı. Kura İşlemi iş başvurusu yapan adaylar ile yakınlarının gösterdiği tepkiler ve bir süreliğine karayolunun trafiğe kapatılması ile iptal edildi" dedi.

ELBİSTAN HALKI SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Bulut, "Ancak kuranın otomatik olarak yapıldığı bilgisayara ve tutanaklarına polis veya savcılık tarafından el konulup konulmadığı bilinmiyor. Birçok başvuru sahibi isimlerinin hiç listeye eklenmediğini sınırlı sayıda önceden belirlenen isimlerin bilgisayar ortamında sadece yayınlandığı iddiasında. Kura işleminin neden Elbistan da değil de il merkezinde yapıldığı bir muamma. Kura işleminin neden torba usulü değil otomatik bilgisayar sistemi ile yapıldığı ayrı bir soru işareti. Eminiz şu anda sessiz kalan birileri yarın yine zeytinyağı misali üste çıkmaya çalışıp suçu gariban bir noter kâtibine yıkmaya çalışacaktır. Daha önceden bölgemizde AKP İlçe Başkanlığında listelerin yazıldığı, rüşvetle, siyasi torpille isimlerin önceden belirlendiği, iddiaları mevcuttu. Listede ismi çıkanların çoğunun AKP'li yöneticilerin akrabası olduğu söyleniyor. Elbistan halkı sahipsiz değildir.

KUL HAKKI YEMEYE ÇALIŞANLAR CEZALANDIRILMALI

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Örgütü ve İl Başkanlığı olarak bu durumun takipçisi olacağız. Kul hakkı yemeye çalışanların yargı önünde cezalandırılmaları için gerekli başvuruları yaparak, bu başvuru ve şikâyetlerin takipçisi olacağız. Bu olay ile ilgili hukuki destek isteyen başvuru sahiplerine hukukçu arkadaşlardan oluşan komisyonumuza ücretsiz hukuki destek ve yardımda bulunacağız. Bu olay önümüzdeki referandum sürecinden sonra sonuç olarak evet çıkması durumunda, mevcut siyasi anlayışın neler yapabileceğinin göstergesidir aslında. Yapılanlar yapacaklarının taahhüdü dür. Artık çürümüş, vijdansız, izansız, toplumu ahmak yerine koymaya çalışan bu anlayışa "HAYIR "demenin vakti geldi de geçiyor" diye konuştu.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz