Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Elbistan, Afşin ve Nurhak ilçesinde kongre yaptı. Elbistan'da özel bir salonda gerçekleştirilen ilçe kongresine CHP İl Başkanı Esat Şengül'ün, Milletvekili Adaylarından Ali Öztunç, parti delegeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Yapılan İlçe Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Esat Şengül, “Bu kongreler partimizin yenilenmesi ve güçlenmesi için fırsattır. Değişim yapılması açısından önemlidir. Bu teşkilatlarımızla 4 seçim geçirdik. Siyaset bir bayrak yarışıdır. Hedefimiz yeni seçilecek olan arkadaşlarımızın bu bayrağı daha da ileriye taşımalarıdır” dedi. Şengül, ilçe teşkilatlarının seçim çalışmalarında gösterdiği gayret içinde teşekkür etti.

BULUT’TAN BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI
Kongrede konuşan ve tek aday olan Avukat İnan Bulut yaptığı açıklamada, “Listeler oluşturulurken hiçbir ön yargımız olmadı kesinlikle, listede kendine yer bulamayan değerli partililerimin de bu anlamda bize darılıp gücenmeyeceğini biliyorum” dedi. Bulut, “Listelerimizi hazırlarken Tecrübenin yol açıcılığı ve gençliğin enerjisini birleştirmeye çalıştık, aynı anlayışla da çalışmalarımızı sürdürmeye çalışacağız Ülkemiz peş peşe 2 genel seçim yaşadı ne yazıktır ki yaşadığımız 1 Kasım seçim süreci Türk demokrasi tarihinde bir ilk, dünya siyaseti tarihinde de eşine az rastlanır bir seçim olarak tarihe not düşüldü. Bu seçim döneminde birileri tıpkı darbe dönemlerinde olduğu gibi kan üzerinden, baskıyı toplumun her kesimine ve her alanına yayarak, tüm devlet imkânlarını kullanarak oy avcılığına giriştiler. Toplum açıktan ölümle tehdit edilerek sıtmaya razı edilmeye çalışıldı. Sonuç olarak isminde adalet kaybolmuş, kalkınması ise sadece kendini ve yakın çevresini kalkındıran bir partinin tek başına iktidarı ile seçim süreci tamamlandı. Bulut, Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bir arada ve kardeşçe çalışıp, üretmek için çocuklarımızın geleceğini birlikte kazanacağız” diyerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. İlçe kongrelerinde oluşturulan divanın ardından hesap raporları okunarak ibra edildi. Elbistan'da ilçe başkanı Naci Göçmen'in yerine İnan Bulut, Afşin ilçesinde Hüseyin Sığınır'ın yerine Mahsuni Cinpolat, Nurhak ilçesinde ise Oruç Kümesöğütlü'nün yerine Celal Ceritli seçildi.
Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz