Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere memleketi Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, partisinin İl Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Ünal, CHP’yi sert sözlerle eleştirdi.

Mahir Ünal’ın İl Yönetim Kurulu Toplantısı’ndaki konuşmalarından satır başları şu şekilde;

“BİZ SİYASETİ BU MİLLET İÇİN YAPIYORUZ”
Biz bu siyaseti kimin için yapıyoruz? Bu millet için yapıyoruz. CHP, fırsat bulduğunda bu ülkeyi 1940’lara taşır. Çünkü bunlar 1940’larda bu millet için ne düşünüyorlarsa bugün hala aynı şeyi düşünüyorlar. Bu milleti terbiye etmeyi, bu milleti adam etmeyi düşünüyorlar. Bu milletin düşüncesini, inancını, yaşam biçimini dizayn etmek istiyorlar. 1940’larda bunu istiyorlardı. Bunlar için Demokrat Parti bir hedeften sapmaydı. 1950-1960 CHP için kendi hedeflerinden bir sapmaydı. O yüzden darbeye zemin hazırladılar. 1960 Nisan ayında TBMM’de darbeyi teşvik komisyonu kuruluyor. Yani CHP’nin o dönemde darbeyi teşvik ettiğine dair konuşmalar ortaya çıkıyor ve TBMM’de bir araştırma komisyonu kuruluyor. Yani CHP’nin darbeye zemin hazırlayıp, hazırlamadığının araştırılması için TBMM’de komisyon kuruluyor. İsmet İnönü’nün o komisyonda yaptığı bir konuşma var. Açık açık tehdit ediyor ve o meşhur ifadesini kullanıyor. Ne diyor? , “Sizi ben bile kurtaramam” diyor. Adnan Menderes’in Rüştü Zorlu’nun Hasan Polatkan’ın idamının altyapısını hazırladı CHP.

“CHP BU ÜLKENİN MENFAATİNE OLAN HER HUSUSA KARŞI”
Biliyorsunuz Yassıada’yı demokrasi adası yaptık. Cumhurbaşkanımızla oranın açılışını yaptık. Orada dinlediğim bir olay tüylerimi diken diken etti. Demokrat Partililer Adnan Menderes ve arkadaşları, Yassıada’da yargılanırken CHP’liler Yassıada’ya gider, cuntadan izin alır, asker kıyafeti giyer ve oradaki Adnan Menderes ve arkadaşlarına Demokrat Partililere işkence eder. Bu nasıl bir nefrettir? Siz zannediyor musunuz ki bunların o nefretleri o kin ve intikam duyguları azaldı. Tam tersine öyle bir arttı ki siz zannediyor musunuz ki dine ve dindarlara saygılı. Bunlar fırsatını bulduklarında tekrar Türkiye’yi 1940’lara döndürecekler. 1957 yılında Adnan Menderes’in yaptığı bir radyo konuşması var. O gün Adnan Menderes’in söyledikleriyle bugün bizim söylediklerimiz arasında bir fark yok. Merhum Menderes, ‘Bunlar memleketin menfaatine olan hiçbir hususun yanında durmazlar’ diyor. 1957-2021, değişmeye bir şey var. Değişmeyen şey; CHP’nin bu ülkenin menfaatine olan her hususun karşısında durması.

“LİBYA’DA HAFTER’İ, SURİYE’DE ESED’İ SAVUNAN BİR YAPIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
Birinci boğaz köprüsü yapılıyor. Lütfen girin ve arşivlerden bir bakın. Birinci boğaz köprüsü yapılırken bunlar neler söylemişler. Diyorlar ki, ‘İstanbul için felaket olacak.’ 3’üncü havalimanı yapılırken bunlar neler yaptılar? Şu anda 3. Havalimanı Avrupa’nın en büyük birinci sırada gelen havalimanı. Bu ülkenin menfaatine olan hiçbir hususu desteklemeyen, Libya’da Hafter’i savunan, Suriye’de Esed’i savunan bir yapıyla karşı karşıyayız. Biz bu siyaseti çocuklarımız için yapıyoruz. Çocuklarımız bizim yaşadıklarımızı yaşamasın diye yapıyoruz. O yüzden buna müsaade etmeyeceğiz.

“BUNLAR BİR YALANI SÜREKLİ TEKRARLIYORLAR”
Bunlar kocaman bir yalan söylüyorlar. ‘128 milyar dolar nerede’ diyorlar. Az bir ekonomi bilgisi olan birisi merkez bankasındaki paranın kaybolmayacağını bilir. Bunların sözcüsü olan Faik Öztrak, 2001 krizinde Hazine müsteşarıydı. 24 tane bankanın borçlarının devlet güvencesine alınmasını sağladılar ve bu borçları devlete ödettirdiler. 24 bankanın içini boşalttılar. Türkiye’nin o dönemdeki kayıplarını anlatmaya gerek yok. Azıcık merkez bankası bilgisi olan bir kişi bilir ki merkez bankalarında para kaybolmaz. Ne olur? Merkez bankasında rezerv vardır. Ne rezervi vardır? Euro ve altın rezervi vardır. Merkez bankasındaki para döviz TL ve altın arasında dolaşır. Bu hesaplarda kamuya açıktır. Ama bunlar bir yalan söylüyorlar. O yalanı sürekli tekrar ediyorlar.

“BİZ GÜNDEMİMİZE BAKACAĞIZ”
PKK’nın kampa çıkardığı çocuk yaştaki bir teröristi ‘Zap suyunda boğuldu’ diye gösterip, ‘Hamza nerede’ diyorlar. Bunlar sabah, akşam yalan söyleyecek bizde bunların yalanlarına cevap bulacağız öyle mi? Biz gündemimize bakacağız.  Bunlara da diyeceğiz ki iddia sahipleri, iddiasını ispatla mükelleftir. Kendi milletvekilleri 128 milyar doların ne olduğunu açıkladı. Bunlar bizimle ilgili bütün hakikatlere kapalılar. Biz ağzımızla kuş tutsak kuşu ısırdı diyorlar. Suyun üzerinde yürüsek, yüzme bilmiyor diyorlar. Biz onların bütün yalanlarına açığız.

“MÜCADELE BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE MÜCADELESİDİR”
Mücadele büyük ve güçlü Türkiye mücadelesidir. Bu mücadeleyi Kahramanmaraş’ta hep birlikte veriyoruz. Moralimizi bozmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Asla umudumuzu ve inancımızı kaybetmeyeceğiz. Her şeyle dalga geçen, her şeyi küçümseyen, karikatürize eden bu özgüven düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu işin ruhunun ocağı Kahramanmaraş’tır. Umudunda, inancında, bu millete duyulan sevginin de aşkında, muhabbetinde, istiklalinde, istikbalinde ocağı Kahramanmaraş’tır. Biz burada bu ateş harlarsak, Türkiye’nin ateşi harlar.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz