Cumhuriyet Halk Partisi bir olağan ilçe kongresini daha geride bıraktı. Merkez ilçeleri ilçe başkanlarının seçildiği iki ayrı kongrede Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş görevine tekrar seçilirken, Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığını ise Alaaddin Çiftaslan kazandı.

Dulkadiroğlu ilçe başkanlığı görevini yürüten Barış Antürk, yeniden başkan adayı olmazken veda konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Oldukça sakin bir atmosferde geçen seçimlerde, CHP İl Başkanı Esat Şengül iki ilçe sandıklarını da gezerek bütün adaylara başarılar diledi.



ÖZTUNÇ PARTİLİLERE SESLENDİ; ‘ÇALIŞACAĞIZ’
1 Kasım seçimlerinde Kahramanmaraş milletvekili adayı olan ve az bir oyla vekil seçilemeyen Ali Öztunç Dulkadiroğlu ilçe başkanlık seçiminden önce salondaki partililere seslendi. Öztunç 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin oylarının artmasının sebebi olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumları olduğunu söyledi. Öztunç Şöyle devam etti: Siyasette devamlılık esastır esas olmalıdır. Çalışmalarıma şu an bile devam ediyorum. Haftanın 3 günü Kahramanmaraş’tayım Önümüzde ki dönemde de seçimlerde kim milletvekili adayı olacaksa benim yaşadığım zorlukları o yaşamasın diye aldığım 60 bin oyla çalışmalara devam edeceğim. Geldim gidiyorum diye bir şey yok çalışacağız. En azından önümüzde ki dönem için partimizi şaha kaldırmamız gerekiyor. Bunun içinde herkese görev düşüyor. Kongreden sonrada hep birlikte el ele daha çok çalışarak özlediğimiz günlere döneceğiz.”          

   

ANIL ENGİZEK SEÇİMİ KAYBETTİ
CHP Dulkadiroğlu ilçesinin 2 adayından biri olan Hüseyin Anıl Engizek seçimlerden önce yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Bizler bu yola çıkarken partimizin tecrübeli insanlarının bize emanet ettikleri değerleri göz ardı etmeden ve bu değerleri bizden sonraki nesillere taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kısa vadede öncelikli amacımız partimizin Kahramanmaraş’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ki temsilini yeniden kazandırmaktır. Kahramanmaraş’ın tek umudu CHP’dir. Bu konuda ki en büyük silahımız sanattır. Yaptığımız çalışmalarla gençlerimizi farkındalık yaratmaya sürüklemeliyiz. İnsanın kendi kendisine ulaşabilmesinin biricik yolu değişmek ve başkalaşmaktır. Kahramanmaraş’ı başkalaştırmak biz gençlerin en temel amaçları arasında yer alıyor. Bana devredilecek olan bu başkanlığı hiçbir zaman kişisel amaçlar için değil toplumsal çıkar ve fayda amaçlı kullanacağıma ant içerim.” Yaklaşık 2 yüz delegenin oy kullandığı ilçe seçimlerinin ardından Engizek, başkanlığı kaybetti. Engizek’ten yaşça daha büyük olan tecrübeli rakibi Alaaddin Çiftaslan kazandı.



YENİ BAŞKAN ALADDİN ÇİFTASLAN
Dulkadiroğlu ilçesinin yeni başkanı olan Alaiddin Çiftaslan kongrede partililere yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “1987 yılında partiye üye olarak girdim. 3 dönem ilçe başkanlığı bir dönem il başkanlığı görev yaptım. Bu dönem aday olmamın nedeni ise partili arkadaşların beni partiye görev yapmak üzere davet etmesidir. Zor durumda partiye nasıl faydalı olabilirim diye düşündüm ve kendimi bu görevde buldum. CHP’nin milletvekili çıkaramamasının üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz. CHP Türkiye genelinde 1950’den bu yana iktidar olamamasına rağmen yüzde 25 ile 30 arasında oy almasına rağmen o günden bu güne kadar dimdik ayakta. CHP Cumhuriyet değerlerinin sigortasıdır. Türkiye’de olması ve devam etmesi gereken bir partidir. 1950 yılında kurulan partilerin hiçbiri yok.” Yeni Başkan Çiftaslan, başkan seçilmesinin ardından kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür ederek, görevini layığıyla yapacağını söyledi.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz