İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, HDP’nin provokatif yürüyüşüne Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den destek açıklamalarına ve HDP’den gelen Demokrasi İttifakı çağrısını a haber canlı yayınında değerlendirdi. CHP ile ilgili oturulmuş bir kanaati olduğunu belirten Güvenç, “CHP Maalesef bir ana muhalefet partisi olarak hiçbir zaman meşru zeminde demokrasi mücadelesi yapmaya yanaşmıyor” dedi. Tarihinin her döneminde marjinal gruplarla ilişkili ve irtisatlı olduğunun altını çizen Güvenç, “CHP bütün darbecileri destekliyor, teşvik ediyor onlarla irtisatlı bulunuyordu. 60 darbesinden başlayarak kast ediyorum. Fakat Türkiye’de darbenin realitesi kalmadığı için darbenin pratiği kalmadığı için maalesef bu sebeple ülkenin ana muhalefet partisi terör sevicileriyle, terör yandaşlarıyla iş tutmaya başladı” ifadelerini kullandı.

MİLLET VİCDANI BUNU ASLA KABUL ETMEZ”

Güvenç, “CHP’den bu milletin beklediği şudur: Bu HDP’ye demesi gerekiyor ki ana muhalefet partisinin ey HDP Kandil’in kontrolünden çıkıp ey HDP bu millet sizi meclise gönderdi gelin mecliste siyaset yapın ey HDP hukuka uyun, teröre şiddete taviz vermeyin bunlarla aranıza mesafe koyun. Bu milletin beklediği budur ama CHP artık karakteri haline gelmiş olan yanlış işlere devam ediyor ve böyle bir kaosu hedefleyen bu yürüyüşe CHP destek veriyor. Aslında bu 24 Haziran’dan bu tarafa devam eden birlikteliğin yeni bir halkasıdır, somut bir verisidir, somut bir sonucudur ve millet vicdanı bunu asla kabul etmez CHP’yi de HDP’nin yanına koyar ve gereken cevabı verir diye düşünüyorum” diye konuştu.

2 YANLIŞTAN 1 DOĞRU ÇIKMAZ ÇIKMA”

HDP’den gelen Demokrasi ittifakı çağrısıyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç, “Bakın ne söylediğinizden çok siyasetçinin niçin söylediğiniz, neden söylediğiniz durumu daha önemlidir bunların demokrasiden ittifaktan anladıkları Türkiye’de 18 yıldır destan yazan ve son dönemde Milliyetçi Hareket Partisiyle birlikte de ülkenin makus talihini yenme adına dünya çapında projelerini yürürlüğe koyan hükümetimizi Türkiye’nin anayasal meşru hükümetinin yüzde 52 oyla seçilen Cumhurbaşkanını indirme gayesidir. Yerine yapacakları bir şey yoktur, yaptıkları bir şey de yoktur. Bakın son mahalli seçimlerinde yaptıkları ittifakları aldıkları belediyelerde şehirlerimizi ne hale getirdikleri açıktır. Bunların hiçbiri bu ittifak, millet ittifakı dediğiniz bu ittifakın Cumhurbaşkanımızı, bu hükümeti devirmenin amacının dışında, ülkeyi kaosu sürükleme amacının dışında yapabilecekleri hiçbir şey yok. Bu kadar benzemezin bir araya gelip te güzel şeyler üretmesi mümkün değildir. 2 yanlıştan 1 doğru çıkmaz. Çıkmadığı da ifade ettiğim gibi son yerel seçimlerde ki ittifakların şehirlerimizin başına getirdikleriyle somut hale gelmiştir. Milletimiz bunu görmektedir, görecektir bizde ısrarla aziz milletimize bu ittifakın bir şer ittifakı olduğunu bu ittifakın Türkiye’de bir yönetim boşluğunu oluşturmaya çalıştığını Allah korusun böyle bir şeyi başarırlar ise bu ilkenin kaosa sürüklenmek istendiğini bu benzemezlerin başka bir şey yapma kudretlerinin olmadığını anlatacağız” şeklinde konuştu.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz