31 Mart 2019 yerel seçimlerine adım adım yaklaşılırken, siyaset arenasında da heyecan her geçen gün artıyor. Kimi partiler özenle seçtikleri belediye başkan adaylarını tek tek açıklarken, kimi partiler ise halkın karşısına çıkartacakları adayı belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Kuşkusuz bu süreçte en çok merak edilen partilerin başında gelen AK Parti’de 40 ilin belediye başkan adayları belirlenmiş ve hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkan adaylarının ismi netleştirilmişti. Özellikle AK Parti’nin kalesi konumunda bulunan Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Başkan Adayının Hayrettin Güngör olarak açıklanmasından sonra belirsizliklerini koruyan ilçe belediyelerinde aday adayları gönül verdikleri partiden başkan adayı olabilmek için büyük bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyor.

ONİKİŞUBAT’TA HEYECAN DORUKTA
Kahramanmaraş’ın merkez İlçesi olan Onikişubat’ta Belediye Başkan Adaylığı için Ekrem Bekereci, İmdat Tufan, Mahir Çevik, Mehmet Doğru, Mehmet Sabancı, Ramazan Yavuz, Servet Bekereci ve Sıddık Sezal olmak üzere tam 8 isim başvuru yaptı. Bu isimler birbiri arasında oldukça güzel bir rekabet için çalışmalar yürütürken, yeni dönemde başkan adayının mevcut Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek mi yoksa bu isimler içinden mi olacağı merak ediliyor? Tüm bu isimlerin yanında ise AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı görevini yürüten Fırat Görgel’in de başkanlığa yakın olan isimler arasında olduğu konuşuluyor.

DULKADİROĞLU MUSTAFA ÖZSOY ÖN PLANA ÇIKIYOR
Kahramanmaraş’ın bir diğer merkez İlçesi Dulkadiroğlu’nda Belediye Başkan Adaylığı için Bünyamin Ünal, Ejder Kaykusuz, Eray Şener, Erdoğan Eryılmaz, İlyas Fatih Kısacık, Mehmet Akpınar, Mustafa Özsoy, Muzaffer Taşçı ve Nurettin Abacıoğlu olmak üzere 9 isim müracaat yaptı. Yapılan müracaatlar içinde ise deneyimi ve tecrübesiyle kuşkusuz önemli bir siyasi kişilik olan Mustafa Özsoy’un belediye başkanlığına yakın olduğu iddia ediliyor.

ELBİSTAN’DA REKABET YÜKSEK
Kahramanmaraş’ın merkez ilçelerinin ardından önemli bir ilçesi olan Elbistan’da da başkanlık yarışı bir hayli yüksek tempoda geçiyor. Elbistan’da Belediye Başkan Adaylığı için Ahmet Hamdi Güllü, Alper Akbaş, Bünyamin Çetin, Bünyamin Kılıç, Eyyup Ercan, Faruk Gürbüz, Hacı Ali Yıldırım, Mesut Kurt, Mükremin Kılınç, Necati Kul, Osman Ağır, Salim Arslan, Tabip Gülbay ve Turna Polat olmak üzere 14 kişi adaylık için başvuru gerçekleştirdi.

TÜRKOĞLU’DA BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR
Türkoğlu Belediye Başkanlığı için Ahmet Erdemir, Enver Çakmak, Mustafa Taşhan ve Özkan Muslu olmak üzere 4 isim başvuru yaptı. Merkeze yakınlığıyla Kahramanmaraş’ın yine bir diğer önemli ilçesi konumunda bulunan Türkoğlu’nda mevcut ve başarılı olan Belediye Başkanı Osman Okumuş’un mu yoksa başka bir ismin mi aday gösterileceği merak konusu.

PAZARCIK’DA BOZDAĞ YERİNİ KORUYACAK GİBİ DURUYOR
Pazarcık Belediye Başkanlığı için Faruk Kazlı, Fuat Odabaşıoğlu, Gökhan Binici, İbrahim Mesut Ganidağlı, İbrahim Yılmazcan, Muhammet Uzdilli ve Murat Ceyhan isimleri başvuru yaptı. 2014 yerel seçimlerinde AK Partili bir belediye olan ve Yakup Hamdi Bozdağ ile büyük bir ivme kazanan Pazarcık’ta da mevcut Başkan Bozdağ, yerini koruyacak gibi gözüküyor.

AFŞİN’DE BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR
Afşin Belediye Başkanlığı için Cüneyt Yücel, Furkan Kılınç, Hasan Kızılay, Hüseyin Özdemir, İsmail Kaya, Mehmet Ali Taşkele, Mehmet Meşe ve Yahya Arslan isimleri müracaat etti. Diğer birçok ilçede olduğu gibi Afşin’de de adaylık konusundaki belirsizlik sürüyor.

ANDIRIN’DA HASAN ÖNSEL ÖNE ÇIKIYOR
Yine önemli bir ilçe olan Andırın’da Belediye Başkanlığı için Abdullah Tor, Ahmet Bayar, Ahmet Gültekin, Ahmet Sinan Gökşen, Ayşegül Doğan, Burak Çiğşar, Duran Peksoy, Hamza Tor, Hasan Önsel, İsmail Omuş, Mehmet Gelir, Murat Dal ve Şaban Avcı olmak üzere toplam 13 kişi başvuru yaptı. Yapılan başvurular arasında mevcutta Andırın Belediye Başkan Yardımcısı olan Hasan Önsel’in ismi ön plana çıkıyor.

ÇAĞLAYANCERİT’TE 13 BAŞVURU
Çağlayancerit Belediye Başkanlığı için Bekir Başlı, Halide Güler, İsmail Celfin, Küçük Mehmet Yıldızlı, Mahir Yılmaz Açıkgöz, Mehmet Kekil, Mehmet Zahid Aydemir, Nihat Zorgün, Ömer Çedene, Sultan Engizek, Sultan Ünal, Yahya Çakıl ve Yunus Şahan olmak üzere tam 13 kişi müracaat yaptı.

EKİNÖZÜ’NE REKOR BAŞVURU
Kahramanmaraş’ın küçük ama şirin ilçelerinden biri olan Ekinözü’nde Belediye Başkan Adaylığı için Bünyamin Şakalar, Erol Üstü, Kamil Ayrılmış, Kemal Kara, Mehmet İspir, Melikşah Selçuklu, Mikail Biçer, Mustafa Ceylan, Özgür Çetin, Şevki Özer, Veli Görmüş, Yunus Kaan Kısaca, Zekeriya Eker olmak üzere tam 13 kişi başvuru yaptı. Yapılan başvurular içerisinde AK Parti Elbistan eski İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca dikkat çekti.

GÖKSUN’DA 5 İSİM BAŞKANLIĞA TALİP OLDU
Göksun Belediye Başkanlığı için Erdoğan Sağır, Hacı Söyler, Mehmet Akif Bolat, Mustafa Coşkun Kale, Selim Yağmur isimleri müracaat etti.

NURHAK’TA BELİRSİZLİĞİNİ KORUYAN İLÇELERDEN
Kahramanmaraş’ın yine küçük ilçelerinden olan ve uzun yıllardır Ahmet Akkuş’un yönetiminde Cumhuriyet Halk Partili bir belediye konumunda bulunan Nurhak’ta Belediye Başkanlığı için Ali Uzun, Arif Gevrek, Ayhan Kavak, Baki Kurt, Battal Kaya, Mehmet Aslan isimleri AK Parti’den başvuru yaptı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz