CHP İl Başkanı Esat Şengül, Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Ana muhalefet partisi olarak kendilerinin diğer partilere göre yerel seçim çalışmalarına daha erken başladığını belirten Şengül, Pazarcık, Çağlayancerit, Nurhak, Ekinözü ve Andırın ilçelerinde çok iddialı olduklarını vurguladı. Büyükşehir için ise 11 ilçe başkanıyla sürekli bir araya geldiklerini ve istişarelerde bulunduklarını dile getiren Şengül, çok iddialı bir ismi büyükşehir için aday olarak çıkartacaklarını söyledi.

“YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA ERKEN BAŞLADIK”
Şengül, konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ana muhalefet partisi olarak biz diğer partilerden yerel seçim çalışmalarına daha erken başladığımızı düşünüyorum. Çünkü genel başkanımızın öngörüsü de öyleydi. Hepimizin inandığı şey şudur ki; yerelde adaylıklar çok çok önemli. Partilerde elbette önemli ama yerelde kimle yürüyeceğiniz de önemli. Kaldı ki uzunca bir kampanya yürütüldüğü zaman yereldeki aday kendini iyi anlatabilme, iyi tanıtabilme imkânını bulduğu an tablo değişebiliyor. Biz bunun örneğini 2014’te Ekinözü’nde yaşadık. O dönemki arkadaşımız 3 yıllık bir çalışma yaparak seçimi kazanma noktasına getirdi. Hatta az bir oyla kaybetti. Bunu baz aldığımızda yereldeki adayın önceden belirlenip uzunca bir kampanya yürütmesini mantıklı buluyoruz. Genel merkezimizde buna ilişkin olarak gerek örgütlerden istifa edip aday olmak isteyenler gerekse de diğer adaylıklar için örgütlerden istifa edeceklerin 12 Ekim’e kadar istifa etmeleri gerekiyordu. 19’unda da adaylıklar sona eriyordu ama bunu biraz daha uzattılar ve neticede erken start vermiş olduk.

GÖKSUN’DA ADAY YUSUF TELCİ
Geldiğimiz noktada Göksun’da adayımızı belirledik. Yusuf Telci isminde emekli öğretmen bir arkadaşımız Göksun adayımız olarak çalışmalara başladı. Nurhak Belediyesi biliyorsunuz bizim elimizdeki bir belediye. Ahmet Başkan 15 yıl hizmet verdi. Belediye Başkanı olduğunda henüz 30 yaşındaydı. Şimdi 45 yaşında. Siyaseti de iyi bilen ve iyi okuyan bir arkadaşımızdı. Nurhak’ta gençlerin önü açılması için aday olmayacağını açıkladı. Yoksa kimse Ahmet Başkana sen aday olma demedi. Şu anda Nurhak’ta Belediye Başkanlığı için 4 tane aday çıktı. Dolayısıyla bizde orada üyelerin katılımıyla bir eğilim yoklaması yapma kararı aldık. Önceki gün itibariyle de yazısını gönderdik. 25 Kasım’da Nurhak’ta bir eğilim yoklaması gerçekleştireceğiz. Tüm üyelerimiz oraya gelecek ve adayımızı belirleyeceğimiz. Pazarcık’ta da şu ana kadar 3 tane arkadaşımız aday adaylığına müracaat etti. Pazarcık’ta biz aday belirleme yönetimini de tamamen kamuoyuna bıraktık. Orada bir kamuoyu yoklaması yapılacak. Bunun neticesinde o kamuoyu yoklamasının sonucu itibariyle hangi aday ipi göğüslemişse partimizin adayı o olacak.

HER İLÇEMİZİN ADAYI BELLİ
Andırın’da henüz adayımız açıklanmadı ama adayımız hemen hemen net. Ben adaylarımızın ismini vermek istemiyorum. Çünkü biz diğer partilerle de görüşmeler yapıyoruz. Onların adayları kim olacak. Bunları da bekliyoruz. Bakarsınız bir başka partinin gösterdiği aday orada seçimi kazanır. Dolayısıyla öyle bir adaya da destek verebiliriz. Ama netice itibariyle her ilçemizin adayları aşağı yukarı belli. Ancak hiçbir ismi burada söylemem doğru olmaz.

“PAZARCIK, NURHAK, EKİNÖZÜ, ANDIRIN VE ÇAĞLAYANCERİT…”
Önümüzdeki yerel seçimde inşallah Pazarcık’ı tekrar alacağız. Nurhak bizde kalmaya devam edecek. Andırın’da bu kez 2014’ten daha iddialı bir durumdayız. Andırın’ı alma ihtimalimiz yüksek. Ekinözü’nü çok az bir oyla kaybetmiştik. Ekinözü’nü bu kez alacağız iddiasıyla yola çıkıyoruz. Çağlayancerit’te çok iddialıyız. Çağlayancerit’te mutlaka seçimi biz kazanacağız.

“BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ KAMUOYUNDA TANINMIŞ BİRİSİ”
Partimizin büyükşehir adaylığına çok yakışan isimler var. Ama örgütlerimizle görüşmeler yapıyoruz. 11 ilçemizle 2 kez bir araya geldik. Yine bir araya geleceğiz. Hatta 11 ilçe başkanımızla genel merkeze de gideceğiz. Genel merkezde de kafamızda oluşturduğumuz ismi paylaşacağız. Bizim büyükşehir için kriterimiz şu; biliyorsunuz 2014’te büyükşehir adayımız projeler anlamında çok beğeniliyor olmasına rağmen oy alamamıştı. Oylarımız 38 bine düşmüştü. Algı ne idi? Dönemin MHP adayı seçimi kazanacakmış gibi oluşturulan algıdan dolayı bizim kendi seçmenlerimiz bile MHP adayına oy verdi. Tabiatıyla 60 bin civarında oyumuz 38 bine düştü.  Genel seçimde de toparlamakta zorlandık. Bu defa Büyükşehir için çok iddialı bir adayla yola çıkacağız. Bu adayımız kamuoyunda tanınmış, hizmetleri ile insanların gönlünde taht kurmuş bir adayı düşünüyoruz.

“YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK FAYDA GETİRİR”
Şimdi genel merkezimizin sizin de duyduğunuz şekliyle genel seçimlerdeki gibi bir ittifak kurma eyleminde değiller. Daha önce ittifak yaptığımız partilerde bu eylemde değiller. Ancak Sayın Genel Başkanımız yerelde her il başkanına yetki verdi. Uygun görülen çalışmayı ittifakı siz kendiniz yapabilirsiniz diye buyurdular. Bizde diğer siyasi partilerle çalışmalar yapıyoruz. Henüz bir sonuca ulaşmadı. Ama yerel seçimler için ittifakın ben fayda getireceğini düşünüyorum. Elbette gönül ister ki burada ya da tüm ilçelerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı dalgalansın tüm belediyeleri biz alalım isteriz. Ama bu yaklaşım realiteden uzak bir yaklaşımdır. Dolayısıyla partizanlık yapmaktansa o ilçeye hangi aday hangi belediye başkanı yönetirse vatandaş daha iyi hizmet alır buna bakacağız. Buna ilişkin olaraktan öne çıkan aday kimse biz o adaya destek veririz.

“MUTLAK SURETTE SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GİRMESİ LAZIM”
Genellikle iktidar partisinin geleneğinden gelen partiler refahdır, saadettir, sonrasında adalet ve kalkınma partisinin belediye başkanları ilimizi yönettiler. Dolayısıyla mutlak surette hizmet vermişlerdir. Hâlbuki ben her zaman söylerim Kahramanmaraş için ya da ülke için taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Ancak biz Kahramanmaraş ’tada artık bir farklılık olsun istiyoruz. Bu şu demek değil. Bu arkadaşlar yönetemiyor ya da bu mevcut belediye başkanları iş yapamıyor demek haksızlık olur. Güzel yaptıkları işlerde var. Ama bizim iddiamız bir ile mutlak surette sosyal belediyeciliğin girmesi lazım. Bunu ancak sosyal demokrat bir belediye başkanı ile olur. Sevgili hemşerilerimizden bu noktada ricamız partizanca davranmaktan ziyade hizmet verebilecek, projelerini dinlediği zaman şu proje Kahramanmaraş’a uyar dediği adaya oy versinler arzusundayım. Kaldı ki sevgili hemşerilerimiz bize genel seçimlerde milletvekili çıkarma olanağı tanıdı.

“DAHA GÜZEL HİZMETLER İÇİN SÖZ VERİYORUZ”
Buradan bir kez daha minnetlerimi sunmak istiyorum. Seçtikleri milletvekilleri de Sayın Ali Öztunç’ta o oy veren insanlar utandırmadığı gibi Kahramanmaraşlı hiçbir yurttaşımızı utandırmıyor. Milletin vekili gibi milletin elektrik faturasıyla, su faturasıyla, milletin soluduğu havayla her şeyiyle adeta ilgileniyor. Demek ki parti rozeti hizmet etmek için önemli değilmiş. Ama Ali Bey CHP milletvekili olarak seçildi. Bu konuda teveccüh gösteren tüm hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu teveccüh bundan sonra da artarak devam edecek. Burada belediyeyi yönetme imkânını bize hemşerilerimiz tanırsa inanın ki Kahramanmaraş’ta da o sosyal belediyeciliği daha farklı uygulayan Kahramanmaraş’a daha güzel hizmetler getiren bir belediye olmaya söz veriyoruz.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz