Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi bir önceki ayın meclis toplantısı tutanak özetini okunup onaylanması ile başladı. Daha sonra gündem dışı olan maddelerin gündeme alınmasına ilişkin yapılan oylamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 1. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, yeni kadro ihdası ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi, Dağlıca/Fevzi Çakmak Mahallesi 297 ada 7 parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3 ve 4. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mahallesi üzerinde kayıtlı taşınmazda, mülkiyeti vatandaşa ait 190,20 m²’lik hissenin Büyükşehir Belediyemizce satın alınması hususunda Encümene yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Mülkiyeti İsmail Sarıçerçi’ye ait arsa vasıflı taşınmazın Taziye Evi yapılmak şartıyla, Belediyemiz adına hibe talebi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyemizce açılması planlanan “Kreş ve Çocuk Bakım Evi” ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Ökkeş Çağrı Karaman’nın Şartlı Bağış talebi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Emlâk ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının İlimiz Onikişubat İlçesi Barbaros Mahallesi 6683 ada 4 nolu parselde kayıtlı, imar adasının takası hususunda Encümene yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 10 ve 11. Maddeleri Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12 ve 13. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Sokak Sağlıklaştırma Projesi ve Uygulama İşleri ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğünün Hibe Çağrıları başlıklı projelerin sunulmasına ve faaliyetlerin uygulanması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ödül Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17. Maddesinden 39. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 40. Maddesinden 42. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 43. Maddesinden 64. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi.

Komisyon raporlarının tamamlanmasının ardından Meclise katılamayan üyelerin izin dilekçelerinin görüşülmesinin ardından Başkanvekili Tanrıverdi, birinci birleşimin sona erdiğini ve ikinci birleşimin 17 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’te yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz