Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen “Büyüklerimize hürmet kararımız evet” programı Kahramanmaraş Çamlıca Restoranda düzenlendi. Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve çok sayıda yaşlı katıldı.

YAŞLILARIMIZIN DUASI İLE AYAKTAYIZ’

Programda konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Peygamber Efendimizin sözlerinden örnekler vererek yaşlılara önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kılıç, “Hepimiz eskiyi de biliyorduk gördük yeninin de içerisinde yaşıyoruz. Allah milletimizi bir daha kötü günlere döndürmesin. Bugünümüzü aratmasın ve geleceğimiz daha güzel olsun. Günün evreleri olduğu gibi hayatında evreleri vardır. Bir günün sabah, kuşluk vakti, öğle, ikindi, akşam ve yatsı vakti var. İnsan hayatının da evreleri böyledir. Anadan doğuyoruz, bebeklik, çocukluk, gençlik, olgunluk, yaşlılık ve ihtiyarlık dönemi vardır. Gününe ve zamanına göre her döneminde kendine göre güzellikleri ve özellikleri vardır. Peygamber Efendimiz; “Yaşlılarımızın duası ve sabiler ile hayvanların hatırına ayaktasınız” buyuruyor. Yine peygamberimizin bir sözü; “Büyüklerine saygı göstermeyen küçüklerine merhamet etmeyenler bizden değildir, bizim hayırlı ümmetlerimizden değildir” buyuruyor. Dünya indir kaldır dünyası bugün başkalarına olan yarın bizlere olacaktır. Bizler birbirilerimizin kıymetini bilmeliyiz bileceğiz. Hepimiz birbirimizle ayaktayız” dedi.

GEÇMİŞTE YAŞANAN SORUNLARI GENÇLERİMİZE ANLATIN’

Yaşlılara hitaben “Sizler Türkiye’nin nereden nereye geldiğini en iyi bilenlerdensiniz” diye sözlerine başlayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Yaşlıları tarihin koca çınarları olarak tanımladı. “AK Parti hükümeti ile bizler sizlere yapmak istediğimiz sizin hayatını kolaylaştırmak için ve sizlerin daha sağlıklı ömür sürmesini sağlamak ve sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Önceden yaşlılarımıza kötü davranılırken şimdi yaşlılarımız istedikleri gibi muayene olup ilaçlarını alıp huzur içinde yaşamlarına devam ediyorlar. Bizim amaçlarımız sizleri mutlu yaşatmaktır. Darbeleri sizler yaşadınız sizler gördünüz. Yoklukları kıtlıkları sizler gördünüz. 2001 yılında birliği AK Parti kurdu ve onunla Türkiye’nin kaderi değişti. AK Parti yeniden bir tarih yazacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmek için çabalıyoruz. Daima millet kararım evet diyoruz. Ülkeyi daha iyi yarınlara taşımak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sizlerin tecrübesine ihtiyacımız var lütfen gençlere eski Türkiye’yi anlatın. Bunun böyle gitmeyeceğini ve düzenin bozulduğu zaman eski günlere gidebileceğimiz günleri anlatın. Eskiye dönmemek için bizde bunun için kalıcı bir sitem kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZLERİN DUASI OLMAZSA BİZLER HARAP OLURDUK’
Yaşlıların günlük hayatta yaşamlarını kolaylaştırmak için kentte yapılan yenilikleri ve gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Sizlerin duası olmazsa bizler harap olurduk” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Saygıdeğer büyüklerimizle olmak bizim için çok mutluluk verici bir duygudur. Sizlerin duası bizim için ve Kahramanmaraş için Türkiye’miz çok önemlidir. Sizlerin duası olmazsa bizler harap olurduk. Yaşlılarımız ve büyüklerimiz bizler için çok önemlidir. Hükümetimiz çok büyük hizmetler yapıyor bizde büyükşehir olarak toplu taşıma başta olmak üzere birçok alanda sizlere en iyi hizmeti vermenin gayreti üzerineyiz. Daha önce dolmuşlar vardı ve dolmuşlar yaşlılarımız için ücretsiz değildi. Biz bu dolmuşları otobüslere dönüştürdük bu konuda başta birkaç sorunlar yaşandı. Bu sorunları çözmek içinde çalışmaları sürdürüyoruz ve sorunların birçoğu çözülmüş durumda. Halada sorunla karşılaşırsanız anında 153’ü arayarak sorunlarınızı söyleyebilirsiniz. Sizlere yapılan en ufak nezaketsizliği bizlere yapılmış sayıyoruz. Sizler için düzenlediğimiz salonları da haftanın yedi günü çalıştıracağız. Yaşlılarımız için yeni dinlenme salonları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Belediye olarak yeni bir uygulamada başlatıyoruz. Özellikle evde yalnız kalan büyükler için otomatik elektronik bir sistem üzerine çalışıyoruz. Proje son aşamasına geldi ve yaşlılarımızı elektronik ortamda takip edeceğiz. Yine özellikle tek başına yaşayanlar için bu sistemi eve kuracağız. Bu sayede yaşlılarımızla devamlı iletişim kuracağız. Biz büyükşehir olarak yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımıza ekip arkadaşlarımızla birlikte destek olacağız. Şehir merkezinde yeni parklar yapıyoruz ve sizleri oralara da bekliyoruz.

SİZLERİN TECRÜBESİNE İHTİYACIMIZ VAR’

Türkiye’miz çok önemli bir süreçten geçmektedir. 16 Nisan’da çok önemli bir halk oylaması vardır. Gelecek ile ilgili karar verilecek. Türkiye 16 Nisan’da önemli bir seçim yapacak ve bunun seçimini Türkiye karar verecek. Eski Türkiye’yi en iyi bilen sizlersiniz. Sizler yaşadınız çünkü ülkedeki krizleri vurgunları soygunları hepsini gören insanlar sizlersiniz Türkiye’nin ekmeğinin nasıl alındığını hangi krizlerin yaşandığını en iyi bilen sizler yaşlılarımızdır. Hükümet krizleri koalisyon kavgaları, cumhurbaşkanlığı seçim dönemindeki krizleri gördünüz. Türkiye’de ki kaoslar yaşanan yürütme dediğimiz iktidarların basiretsizliğinden kaynaklanan sorunları, sokaklardaki anarşileri, insanların sokaklara çıkamadığı, kardeşin kardeşe düştüğünü gördünüz. Türkiye’nin nerelerden geçtiğini en iyi bilen siz büyüklerimizdir. Bizim ise sizlerden beklentimiz bu yaşananları gençlerimize anlatmanızdır. 16 Nisan Türkiye’nin geleceği açısından çok önemlidir. Sizlerin tecrübesine, Türkiye’nin yaşadığı tecrübelere ihtiyacımız vardır.”

KAPININ ÖNÜNE KOYULAN DEDELERİMİZ ŞİMDİ BAŞ TACI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine programın organize edildiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti’nin kültüründe yaşlılara hürmet etmek olduğuna vurgu yaparak, “Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir desturu var; Önce partimize emek veren herkesi başınızın üstünde taşıyın der, ondan sonrada büyüklerimizin, babalarımızın, annelerimizin bizi bu günlere getirenlerin kıymetini bilin onları başınızın üzerinde taşıyın der. Bugün bu yemek organizasyonunun düzenlenme talimatı da bize cumhurbaşkanımızdan geldi. Biz zaten cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde büyüklerimizin, yaşlılarımızın, dedelerimizin, nenelerimizin hep el üstünde tutulması için çalışma yaptık. Geçmişte kapının önüne koyulan dedelerimizi nenelerimizi gördük ama şimdi çocukları, torunları onlara bakmak için sıraya giriyorlar. Bu bizim parti kültürümüzün bir geleneğidir. Siz bunu yakinen biliyorsunuz ama bizde bunu göstermek için bugün bir fırsat geçti elimize ve bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATIM ADINA SİZLERE SÖZ VERİYORUM’
Konuşmasının devamında hizmet için yaşlılara söz veren Özdemir, şunları kaydetti: “Önemli bir süreçten geçiyoruz. Türkiye tarihi bir dönüşüm yapacak, önemli bir sınav veriyoruz. Sizin her zaman söz sahibi olmanız için ve güçlü bir millet olmanız için bir referandum süreci oluşturduk. Biz bu konuda sizin desteğinizi talep ediyoruz. Sizin desteğiniz ve duanız bizim için çok önemlidir. O yüzden bu kardeşlerinize destek verirseniz onlar size için daha iyi hizmet edebilmek adına ellerinden geleni yapmaya çalışacaklar. Beni vekil tayin ettikleri için ben onlar adına size söz veriyorum.”

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz