Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 151 STK temsilcisi ve çok sayıda basın mensubu bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda Başkan Erkoç ile Kahramanmaraş Platformu sözcüsü Yusuf Bülbül, geçtiğimiz günlerde meclisten geçen ve önümüzde ki aylarda halkın takdirine sunulacak olan yeni anayasa değişikliği ile ilgili birer konuşma yaptı. Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Erkoç, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve artık Türkiye’nin ayağa kalkarak, geleceğe daha güçlü yürüdüğünü ifade etti. 16 Nisan’da ki referandumun ülke adına çok önemli olduğuna değinen Başkan Erkoç, bu tarihi halk oylaması sonrası Türkiye’nin yeni bir yürütme sistemine kavuşacağını vurguladı. 151 STK Temsilcisi adına konuşma yapan Platform Sözcüsü Bülbül ise siyasi ve ekonomik istikrar sağlayacak güçlü bir sisteme ihtiyaçları olduklarını belirterek, büyük ve güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya evet diyeceklerini açıkladı.

HER GEÇEN GÜN STK’LARIMIZ DAHA DA GÜÇLENMEKTEDİR’
Kahramanmaraş’ın sivil toplum yapılanması yönünden çok önemli noktalara geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Çok mutlu bir andayız çünkü Kahramanmaraş Sivil Toplum Yapılanması yönünden çok önemli noktalara geldi. Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi de bugünkü bu toplantıdır. Her geçen gün STK’larımız daha da güçlenmektedir. Buradaki insanlar Kahramanmaraş’ımızın, kahraman insanlarını temsil etmektedir. Kahramanmaraş ruhu çok önemli, 12 Şubat çok önemli çünkü bu ülkenin istiklal mücadelesinde Kahramanmaraş destanı önemli bir dönüm noktasıdır. İstiklal mücadelesini ateşleyen ecdadın torunlayız. Bu ülkenin kuruluşunda kahraman ecdadımız istiklalinde en ön safhada durdu. Gözünü kırpmadan, çoluk, çocuk, kadın, erkek demeden omuz omuza canını ortaya koyarak, şehadete yürüyerek, bugünleri bize hediye ettiler. Bizde onların torunlarıyız, evlatlarıyız, her zaman bizden sonra gelen nesiller de bu ülkenin istikbali için en ön safhada duracaktır. Türkiye’miz çok önemli bir süreçten geçiyor. Artık Türkiye ayağa kalktı ve geleceğe daha güçlü yürüyor.”

PARLAMENTER SİSTEMDEN KAYNAKLI ÇOK SIKINTILAR YAŞANDI’
Türkiye’de parlamenter sistemden kaynaklı birçok sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Başkan Erkoç, ülke istikrarının sağlam bir zemine bağlanması yönünde bu yeni sistemin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Erkoç, “Bugüne kadar çok badireler atlattık. Son 15 yıldan bu yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu ülkenin evlatları büyük bir özgüvenle bu ülkeyi geleceğe taşımak için canlarını ortaya koydular. Parlamenter sistemden kaynaklı çok sıkıntılar yaşandı. Parlamenter sistemde ki yolculukta ülkede ki vesayet odakları buradaki kurdukları tuzaklarla çok sıkıntılı süreçler yaşandı. Ama meclisimiz tarihi bir karar aldı. 16 Nisanda bir halk oylaması var. Bu halk oylamasında Türkiye yeni bir yürütme sistemine kavuşacak. Yürütme ülkenin lokomotifidir. Yürütmenin vizyonu ülkenin vizyonudur. Ülkenin geleceğini yürütme planlar. Dünya süper liginde ülkeleri taşıyan en büyük lokomotif yürütmedir. Bu anlamda Türkiye’miz de istikrarın sağlam bir zemine bağlanması için bu yeni sistem çok önemlidir. Bu bağlamda da yarın çok önemli bir misafirimiz var. Kendisini Türkiye’ye aziz milletimize adamış cumhurbaşkanımız yarın misafirimiz olacak. Cumhurbaşkanımız tüm Kahramanmaraş’ın misafiri olacak. İnşallah hep beraber cumhurbaşkanımızı bağrımıza basacağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ÇOK KRİTİK, ÇOK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR’
Kahramanmaraş Platformu Sözcüsü Yusuf Bülbül ise şunları dedi: “Türkiye çok kritik, çok zor günlerden geçiyor. Hemen yanı başımızda haritalar değiştiriliyor. Ümmetin son kalesi Türkiye küresel saldırılarla karşı karşıya. 15 Temmuz'da bunu başaramadılar. İnşallah bundan sonrada başaramayacaklar. 15 Temmuz’da millet meydanlarda kahramanca tankların önüne yatarak, kurşunlara gövdesini siper ederek bu alçakça işgal girişimini engelledi. Ama bu saldırılar ve kuşatmalar sadece tanklarla, silahlarla, kurşunlarla yapılmıyor. Yıllarca Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, ekonomisini çökertmek ve yargıyı, eğilimi, sosyal hayatı dizayn etmek isteyen küresel güçler ve yerli işbirlikçileri millet iradesine ipotek koyarak, parlamentoyu, kilitleyerek Türkiye’yi sürekli durdurdular. Halkın değerlerine savaş açtılar. Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yıllarca başörtüsü yasaklandı, imam Hatiplerde ve meslek liselerinde okuyan çocuklarının üniversitelere girmesi katsayı uygulamasıyla engellendi. Darbeler yaptılar. Partileri kapattılar. TBMM'nin Cumhurbaşkanını seçmesine bile tahammül edemediler. Hukuk, 367 garabetine kurban edildi. Millet bunları asla unutmuş değil.”

TÜRKİYE DÜNYADA DA SÖZÜ DİNLENEN BÜYÜK BİR AKTÖR HALİNE GELDİ’
Türkiye’nin son 15 yılda dünyada sözü dinlenen büyük bir aktör haline geldiğini söyleyen Bülbül, bütün bunların Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle gerçekleştiğini belirtti. Bülbül, “Türkiye istikrarlı bir yönetime kavuştu. Ekonomisi güçlendi. Sosyal barış sağlandı. Türkiye sadece kendi içinde değil, dünyada da sözü dinlenen büyük bir aktör haline geldi. Bütün bunlar parlamenter sistemin yol açtığı bu krizlere rağmen Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle gerçekleşti. Ama Türkiye'nin başında her zaman böyle güçlü liderler olmayabilir, işte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikran sağlayacak güçlü bir sisteme de ihtiyacımız var. İşte bu yüzden, büyük ve güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya evet diyoruz” dedi.

HER TÜRLÜ VESAYETTEN KURTULMAK İÇİN DE EVET DİYECEĞİZ’
93 yılda 65 iktidarın değiştiğini vurgulayan Bülbül, her türlü vesayetten kurtulmak için evet diyeceklerini söyledi. Bülbül, “Türkiye 93 yıldır parlamenter sistemle yönetiliyor. 93 yılda 65 iktidar değişti. Yani her bir buçuk yıla bir hükümet düşüyor. Bu hükümetlerin birçoğu da koalisyon hükümetleri. Buna her on yılda bir yapılan darbeleri de eklersek, Türkiye'nin istikrar kazandığı ve büyüdüğü dönemler Menderes, Özal, Erbakan ve AK Partinin iktidar olduğu dönemlerdir sadece. Bu dönemlerde de asken, bürokratik ve yargı vesayeti halkın seçtiği iktidarları sürekli durdurmaya çalışmış, frenlemiş, bloke etmiştir. Bu sistem halka ve halkın seçtiği parlamentoya güvenmeyen vesayetçi bir sistemdir. Bu yüzden Cumhurbaşkanını Meclisin veya doğrudan halkın seçmesini istemez. Türkiye bu parlamenter sistemle tam anlamıyla kayıp yıllar yaşadı. Yıllardır Türkiye'ye ayak bağı olan bu askeri, bürokratik ve yargısal vesayetten kurtulmak için, bu yeni Anayasa düzenlemeleri bize büyük bir şans sunuyor. Türkiye ilk kez siviller eliyle yapılmış, sivil bir Anayasaya kavuşacak inşallah. Millet olarak bu şansı iyi değerlendirmeli ve asla kaçırmamalıyız. İşte her türlü vesayetten kurtulmak için de evet diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BU MİLLET 115 DEFA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPIP, CUMHURBAŞKANI SEÇEMEYEN MECLİSİ GÖRDÜ’
Bülbül, “Türkiye ne yazık ki, darbelerin bayram olarak kutlandığı günler yaşadı. 1960'da Menderes'i asanlar. 27 Mayıs'ı demokrasi bayramı olarak kutladılar. 1961'deki Cumhurbaşkanlığı sürecinde siyasi parti liderleri bir odaya sokuldu ve aday çıkaramazsınız denildi. Cumhurbaşkanlığına aday olan Prof. Ali Fuad Başgil silah tehdidiyle senatörlükten istifa ettirildi. Bu millet 115 defa Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıp, Cumhurbaşkanı seçemeyen Meclisi gördü. Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'in Başbakan Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlattığı günleri de yaşadık. Evet, bu ülke, bu millet bütün bunları gördü ve yaşadı. Bugün demokrasi adına, hukuk adına yeni Anayasa’ya karşı çıkanlar işte böyle bir ideolojik ve darbeci zihniyetin varisleridir. Türkiye’nin artık bu darbe Anayasalarından bir an önce kurtulması gerekiyor. Darbe anayasalarından kurtulmak için de yeni Anayasaya evet diyoruz” diye konuştu.

KOALİSYONLAR BU ÜLKEYİ YORDU’
Koalisyonların bu ülkeyi ciddi manada yorduğunu ifade eden Bülbül, “Herkes çok iyi biliyor ki, ekonomimizin büyüdüğü dönemler koalisyonların olmadığı istikrar dönemleri. Koalisyonlardan ve krizlerden kurtulmak, güçlü bir ekonomiye kavuşmak için de evet diyoruz. Bizler Kahramanmaraşlı sivil toplum örgütleri olarak biliyoruz ki, güçlü bir Türkiye'ye, istikrarlı bir Türkiye'ye, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye’ye, ABD, AB ve İsrail de, PKK, PYD, DHKPC. FETÖ de karşıdır. Bu yüzden de el ele ve işbirliği içinde yeni Anayasaya hayır diyorlar. İşte onlar hayır dediği için biz Evet diyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz