Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) PM Üyesi Ali Öztunç’un Elbistan ziyaretinde parti binasında yaptığı basın açıklamasına cevap veren AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca’ya, Cumhuriyet Halk Partisi Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut’tan cevap geldi. İlçe Başkanı Bulut yaptığı yazılı basın açıklamasında sert sözler söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi: AK Parti İlçe Başkanı Sayın Kısaca’nın PM üyemiz Ali Öztunç ile ilgili siyasi nezaketten yoksun, kindar ve gerçek dışı açıklamalarını hayret etmeden, yadırgamadan okuduk.
AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca Parti Meclisi üyemiz ve Aynı zamanda hemşerimiz Ali Öztunç’un, Elbistan’ı ziyaretinde düzenlediği basın toplantısında Kültür ve Turzim Bakanı sözde Elbistanlı Mahir Ünal’a yönelik yaptığı haklı eleştirilere cevaben, kendi tabiriyle söylüyorum “talihsiz ve komik bir açıklama” yapmıştır. Mahir Ünal’ı savunmak amaçlı halkı yanıltıcı, ithamlarda bulunmuş milyonlarca liralık yatırımlardan bahsetmiş ve PM Üyemiz Sayın Ali Öztunç’u bir yere gidip görmediği, istemezük siyasetine mensup olmakla suçlamıştır. Bu asılsız suçlamalara ilişkin cevap hakkımızın doğması ve halkımıza gerçekleri anlatma yükümlülüğümüz gereği açıklama ihtiyacı doğduğuna inanıyoruz. AKP yetkilerinin hırçınlıklarını anlıyoruz çünkü: Nihayetinde ellerine tutuşturulan metinler ile asılsız iftira ve hakaret mahiyetinde beyanları siyasal faaliyet zanneden, gayri sahih bilgileri gerçekmiş gibi halkın gözüne baka baka söyleyebilen, sorumlu olduğu, yanlış yaptığı, eksik kaldığı her konuda “bakın ipte cambaz var “ kandırmacası ile hedef saptırmaya çalışan, birebir sebebi ve sorumlusu olduğu her olumsuz durumu devletin farklı kurumlarına, toplumun farklı kesimlerine ya da muhalefete meletmeye çalışan, ”hem suçlu hem güçlü” olmayı siyasi zafer addeden bir siyasal zihniyet yapısına sahip olduğunuzu biliyoruz. Hukuku tanımamayı hobi haline getirdiğinizi, İktidarınızdan evvel en güvenilir kurum olan yargı camiasını siyasal emelleriniz için cendereye alarak en güvenilmez kurumlardan biri haline dönüştürdüğünüzü biliyoruz. Gerçek eleştiriye tahammülsüzlüğünüzü anlıyoruz, korkuyla karışık hırçınlığınızı da. “Miyadın tamamlandığını” hissetmenin,” fesin düşüp kelin görüneceğinin” yakın olduğunu bilmenin hırçınlığı bu. Gerek nüfus, gerek yüzölçümü gerekse coğrafi anlamda İl olmayı hak eden Elbistan, bölgenin yıldızı iken maalesef söndürülmüş, tarımda, ekonomide ve ürettiği katma değerden bölge halkının değil de, İl olarak Kahramanmaraş’ın faydalandığı bir kasaba görüntüsüne büründürülmüştür. Sayın Kısaca’nın 14 yıllık iktidarları boyunca geç kalınmış ve yapımına yeni başlanmış bölge hastanesi ve hükümet Konağı inşaatı projelerinin rutin hizmetler olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

ŞİMDİ SİZE SORUYORUZ?
Ülkede ve bölgede yarattığınız taşeron sistemi ile kamu kurumu ihalelerini yandaş şirketlere verip yarattığınız haksız kazanç ve bölge işçisinin asgari ücrete talim ettirilerek sömürülmesi sitemi ile mi övünüyorsunuz? Halkın cebinden çıkan milyar bedelli paraları gerçek üretim ve istihdam sağlayan yatırıma çevirmek yerine halka ve bölgeye katma değeri sınırlı binalar yapmayı mı devasa yatırım olarak adlandırıyorsunuz? Neden 3-4 yapıdan başka hizmet sayamıyorsunuz? Delik deşik olmuş yollar ile Büyükşehir yasasından bu yana adeta köye dönüşmeye başlayan Elbistan’ımızın alt yapısının yetersizliği ile mi övünüyorsunuz? EÜAŞ’ a kadrolu işçi alımı yapılırken tozu, külü yutan bölge insanı yerine, sahte yerleşim belgeleri ile başka bölgelerden bölgeye gelen insanların kadrolu işe alınmasına göz yumup, hemşerilerinizi dışlayarak mı Elbistan sevdalısı oluyorsunuz? Belediyelerde ve Şeker fabrikasında kadroya alınma vaat ettiğiniz ancak bunun yerine geçici işlerine de son verdiğiniz işçi sevdanızla mı övünüyorsunuz? İl olma sevdamıza biz muhalefet partisi olarak tam destek verirken mecliste, siz iktidar partisi olarak bu talebe sessiz kalıp ya da karşı çıkarak mı Elbistan’ı sevmiş oluyorsunuz? Son olarak kaynayan cadı kazanına dönen teşkilatınıza üye Elbistan Belediye Başkanlığı’nın sayısı net bilinemeyen soruşturma dosyaları ile mi gurur duyuyorsunuz? Lütfen umut tacirliği mantığı ile halkımızı aldatmaya çalışmaktan vazgeçin, Lütfen sorumluluklarınızı yerine getirememiş olmanın sonuçlarını ve yanlışlarınızı muhalefete bize mal etmeye çalışma hastalığından kurtulun, bölgeyi ve ülkeyi CHP değil siz yönetiyorsunuz bunu unutmayın. Ana muhalefet partisi olarak halkımıza gerçekleri işaret etmek asli görevimizdir. Kral çıplaksa korkmadan “kral çıplak” diyeceğiz elbette.”
Erdi İşbilir/Elbistan



Editör: Mahmut Beyaz