AK Parti İl Başkanlığı döneminde sık sık vatandaşlarla buluşan, millete hizmet odaklı siyaset anlayışla taraflı tarafsız tüm çevrelerin gönlüne girmeyi başaran AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, milletvekili olduktan sonrada halkla beraber olmaya devam ediyor. Bu kapsamda parti binasında ilk kez milletvekili sıfatıyla vatandaşlarla bir araya gelen Özdemir, halkın beklentilerini, taleplerini, fikir ve önerilerini dinledi. Program sırasında açıklamalarda bulunan Özdemir, “Kahramanmaraş’a geldiğimiz her vakitte vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Belirli günlerde vatandaşlarımızı dinleyeceğiz, belirli günlerde esnaflarımızı dinleyeceğiz, belirli günlerde ilçelerdeki vatandaşlarımızı dinleyeceğiz ve eşrafımızla birlikte olacağız” şeklinde konuştu. Halktan gelen idam talebini de değerlendiren Özdemir, “Halk idam istiyorsa biz de bunun getirilmesiyle ilgili vicdani ve ahlaki sorumluluğumuzla hareket ederek o beklentiyi karşılamaya çalışacağız” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZI DİNLEYECEĞİZ VE EŞRAFIMIZLA BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Vatandaşları dinleyeceklerini ve eşraflarla birlikte olacaklarını anlatan Özdemir, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bu ziyaretler benim için milletvekili olarak ilk oldu ama il başkanlığı dönemimde milletvekillerimizle sürekli yaptığımız bir uygulamaydı. Bir milletvekilinin en önemli işi Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yasaların yapılmasını ve yayınlanmasını takip ve koordine etmektir. Şehrinde ise en önemli görevi vatandaşların talep ve sorunlarına eğilmek, onlarla ilgili çözüm önerililerini araştırmak, bulmak yani vatandaşlara yardımcı olmaktır. Bu kapsamda Kahramanmaraş’a geldiğimiz her vakitte vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Belirli günlerde vatandaşlarımızı dinleyeceğiz, belirli günlerde esnaflarımızı dinleyeceğiz, belirli günlerde ilçelerdeki vatandaşlarımızı dinleyeceğiz ve eşrafımızla birlikte olacağız. Seçim döneminde vatandaşlarımızı ziyaret ettiğimizde onların bizlere söylediği bazı hususlar vardı bunlardan bir tanesi de “Seçimden sonra da bizi mutlaka ziyaret edin ama ziyaretinizde yanınızda korumalarınız fotoğrafçılarınız olmasın’’ diyorlardı. Bu talebe dikkat edeceğiz ve hassasiyet göstereceğiz. Bir ikincisi ise bizim, her kesimden vatandaşımızın sorununa eğilmemiz lazım. Bu bir iş adamımız da olabilir, köylerimizden birinde bize seslenen bir vatandaşımız da olabilir bu konuda bir sınır olmaksızın her kesimden vatandaşımızın sorunlarına mümkün olduğunca eğileceğiz. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi her milletvekilimizin ofisleri olacak. Cumhurbaşkanımız bu ofislerde vatandaşlarla her zaman buluşmamızı istiyor. Benim bir avukatlık ofisim var bundan sonra milletvekili iken avukatlık yapamayacağız ama ofisimi vatandaşlarımızı dinlemekte kullanacağım. Bu anlamda il başkanlığımızı da kullanabiliriz yani bizim için ortamın neresi olduğu önemli değil önemli olan vatandaşımızla bir araya gelmek.”

MİLLET ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ”

Millet odaklı çalışacaklarından bahseden Özdemir, “AK Parti siyasetinin ana unsuru millettir. Milletinin daha rahat yaşaması, daha iyi şartlarda olmasıyla ilgili alınacak bütün önlemler bu kapsamdadır. Biz de bu milletin daha iyi şartlarda yaşaması, daha iyi şartlarda yönetilmesiyle ilgili alınacak bütün hukuki önlemlerin içerisinde olacağız. Anayasa komisyonu da, adalet komisyonu da veya diğer komisyonlar da bu kapsamda bu anlamda çalışacaklar. Millet odaklı çalışacağız” ifadelerini kullandı.

DAHA HIZLI ÇÖZÜMLER OLACAK”

Yeni sistemle beraber daha hızlı çözümlerin olacağını belirten Özdemir, “Sistemin ana unsuru, ana ögesi şuydu; milletin beklentisini en hızlı karşılayacak bir sistem kuracağız demiştik ve bu kapsamda bürokratik oligarşi dediğimiz bürokratik engelleri ortadan kaldıracak vatandaşın daha hızlı hizmet almasını, daha hızlı iletişim kurmasını sağlayacak bir sistem. Cumhurbaşkanımız propaganda döneminde bir şey söyledi “Devleti bir şirket mantığıyla yöneteceğiz’’ dedi. Buradaki kasıt şuydu ‘’Devletin milletini daha rahat yaşatacak, milletine daha kar ettirecek, daha mutlu ve huzurlu edecek, her türlü önlemi alacak, devlet bununla kendini sorumlu hissedecek’’ kastı buydu. Bakanlarımız bildiğiniz üzere kendi iş alanlarında işinin ehli olan kişiler bunların sonuçlarını önümüzdeki aylarda daha hızlı göreceğiz her anlamda daha hızlı çözümler olacak, daha radikal ve köklü kararlar alınacak bu da vatandaşımızın huzuruna, mutluluğuna, ekonomisine, çocuklarımızın geleceğine daha fazla katkı sağlayacak diye düşünüyorum” dedi.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bir çocuğun cinsel istismar sonucunda vefat etmesi ya da bir işkenceye maruz kalarak ölmesi yani ne olursa olsun, nasıl olursa olsun bu kabul edilemez. Çünkü çocuk masum bir varlıktır. Bunun başına bu eylemi getiren kim varsa, konunun Ak Partiyle, MHP’yle, CHP’yle bir ilgisi yok bu tamamen insani bir konu. Bunu gerçekleştiren kişisinin alacağı ceza toplum vicdanını rahatlatmalı. Bu tür olaylara 50 yıl hapis cezası verseniz bile kimsenin vicdanını rahatlatmaz çünkü o masum yavruların başına böyle bir olayın gelmesini kimse istemez ve kabul edemez. Dolayısıyla bunun cezasının tek karşılığı toplumun vicdanını rahatlatmak ve bunun yaptırımının ağır olduğunu göstermektir. Yaptırımın ağır olduğunu göstereceksiniz ki kimse bir daha böyle bir şeye yeltenmeyecek. Bunun da yolu adalet bakanımızın da söyledi “Vatandaşlarımızın beklentisi idam olması şeklinde’’ diye. Adalet bakanlığımız da bununla ilgili çalışma yapıyor bütün bunların içerisinde kimyasal hadım söylemi var ama vatandaşlarımızdan zaman zaman bunun da yetersiz olacağı duyumunu alıyoruz. Bir önceki sözlerimde “Ak Parti’nin bundan sonra ki siyaseti millet odaklı, milletin beklentisi odaklı olacak’’ dedim. Yine bu konuda da milletimizin beklentisi ne ise onu gerçekleştireceğiz. Lafı eğip bükmeye gerek yok idam istiyorlarsa biz de bunun getirilmesiyle ilgili vicdani ve ahlaki sorumluluğumuzla hareket ederek o beklentiyi karşılamaya çalışacağız.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz