MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin gerçekleştirilmesinin ardından parti teşkilatlarıyla bir araya geldi. Kervan Han’da düzenlenen toplantıda parti teşkilatlarına seçim sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Aycan, seçim sonuçlarını ve oluşan durumu değerlendirdi. Kahramanmaraş’ta daha fazla milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini ve bu hedefin en az üç milletvekili olduğunu dile getiren Aycan, seçim çalışmaları esnasında da vatandaştan aldıkları tepkiler nedeniyle daha fazla umutlandıklarını söyledi. Kahramanmaraş’tan bir milletvekili çıkarmanın kendilerini üzdüğünü belirten Aycan, yaptıkları çalışmaların gelecek dönemlere umut verdiğini sözlerine ekledi. Aycan, ayrıca Mecliste oluşan son durumun MHP’yi kilit parti yaptığını ve bundan sonra ise MHP’nin imzası olmayan hiçbir tasarının TBMM’den geçemeyeceğinin altını çizerek, “Türkiye’de MHP, kısacası biz ne dersek bundan sonra o olacaktır” dedi.

“DAHA FAZLA VEKİL BEKLİYORDUK”
24 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş’tan daha fazla vekil beklediklerini ancak düşündükleri gibi oy alamadıklarının altını çizen Aycan, “Bir seçimi birlikte atlattık. Bu seçimde 2 ay boyunca çalıştık. Gönlümüzde daha fazla milletvekili geçiyordu. Daha fazla oy alarak, daha fazla milletvekili çıkaracağımızı bekliyorduk ama bir vekil alabildik. Bildiğiniz gibi yüzde 16,5 oy aldık. Tabii bunun mimarları sizlersiniz. Sizin emeğinizle, sizin alın terinizle, sizin çabalarınızla tek başıma seçilmiş oldum. Tek başıma meclise gidiyor olmaktan dolayı buruk durumdayım. En az 3 vekil çıkaracağımızı hedefliyorduk. Bu algı birden bire oluşmadı. Gerçek bir durumdu ve seçim sırasındaki milletimizin bize gösterdiği teveccüh ile oluşmuş bir algıydı” diye konuştu.

“SEÇİMLERDE BİRİNCİ BAŞARILI PARTİ MHP’DİR”
Seçimin birinci başarılı partisinin MHP olduğunu ifade eden Aycan, partilerine yönelik tüm algı operasyonlarının 24 Haziran’daki seçimlerde bozulduğuna dikkat çekti. Aycan, “Bu seçimlerde birinci başarılı parti MHP’dir. Bunu tüm kamuoyu böyle değerlendiriyor. Bu seçimin 2 kazananı var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilliği seçiminde ise MHP’dir. Biliyorsunuz MHP’yi bütün anketlerde yüzde 5 gösteriyorlardı. Tüm anketler böyle gösteriyordu. Hatta en son AK Parti’nin yaptırdığı ankette de MHP’nin Kahramanmaraş’taki oyunu yüzde 8 gösteriyorlar ve milletvekilliği dağılımında da Kahramanmaraş’a milletvekili vermiyorlardı. Yani buda bir gerçek olarak durmaktaydı. Bütün algı, bütün operasyon MHP’nin meclis dışı kalması milletvekili çıkarmaması yada çok az bir şekilde mecliste temsil edilmesi ve böylece MHP içerisinde kriz oluşturma çabalarıyla hareket edildi. Sürekli MHP’nin başarısız olacağı ama onun dışında başka partilerin başarılı olacağına dayalı siyaset yapıldı. Bir taraftan da Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçilemeyeceği şeklinde algı oluşturulmaya çalışıldı. Biz her gittiğimiz yerde selam verip içeri girdiğimizde ikinci cümlemiz bizim Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ındır. Recep Tayyip Erdoğan’a oy istiyoruz dedik. Tüm mitinglerde de ben dava arkadaşlarıma oyların Erdoğan’a atılması yönünde yemin ettirdim. Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AK Parti’den önce aday gösterdik. Herhalde Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi için en çok mücadele eden partide MHP’dir ve MHP’nin genel başkandır” şeklinde konuştu.

“BUNDAN SONRA MECLİSTE SİYASETİ MHP YAPACAKTIR”
Bundan sonraki süreçte mecliste siyaseti MHP’nin yapacağını vurgulayan Aycan, “MHP’nin aldığı oy yüzde 11, AK Parti’nin aldığı oy yüzde 42, cumhurbaşkanının aldığı oy yüzde 52,5. Yani MHP’lilerin hepsi genel başkanının emrine uymuş ve Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermiştir. Eğer toplamda bir fark varsa bunu bizden değil başka yerlerden aramaları lazım. MHP Genel Başkanı ne dediyse MHP’liler onu yapmıştır. Bunun için Cumhur İttifakı’na sahip olduğumuzdan dolayı Cumhur İttifakı’nın gereği olarak biz bu seçimlerde cumhurbaşkanına oy verdik. Böylece birinci turda bu iş bitti. Milletvekilliği seçiminde ise gördüğünüz gibi her türlü algı ve müdahalelere rağmen MHP, yüzde 11 oy almıştır ve beklentilerin yüzde 120 oy almıştır. Elbette 49 vekil bizim beklediğimizden azdır. Ama 49 vekil bütün değerlerin üstündedir. Büyük bir mücadelenin eseridir ve meclis aritmetiğinde MHP’yi kilit konuma getirmiştir. 600 vekil var ama her zaman bundan sonra bütün gözler 49 vekilin üzerinde olacaktır. Bundan sonra mecliste siyaseti MHP yapacaktır. Biz ne dersek o olacaktır. Bugün MHP, mecliste kilit konumdadır ve MHP’nin genel başkanı hem Recep Tayyip Erdoğan’ı kurtarmıştır hem AK Parti’yi kurtarmıştır hem meclisi kurtarmıştır hem de devleti kurtarmıştır. Buda böyle bilinsin” ifadelerini kullandı.

“SAHADA HER VATANDAŞ BİZE OY VERECEĞİNİ SÖYLEDİ”
Seçim süreci boyunca sahada karşılaştıkları her vatandaşın kendilerine oy vereceğini söylediğini ancak bu durumun sandığa yansımadığını belirten Aycan, her şeye rağmen yine de oylarını arttırdıklarını söyledi. Aycan, “Elbette bunun Kahramanmaraş’ta da yansımaları oldu. Oyumuzu arttırdık. Aslında bizim beklentimiz daha fazlaydı. Buda bizim hayalperestliğimiz veya hüsnü kuruntumuz değildi. Sahada bunu böyle görmüştük. Sahada her vatandaş bize oy vereceğini söyledi. Her yerde bu telaffuz edilmeye başlandı. Bizde buna istinaden bu seçimde MHP, çok büyük oy alacak diye düşünmeye başladık. Ama düşündüğümüz gibi olmadı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Son zamanlarda MHP’ye karşı bir teveccüh oluşmaya başlayınca birilerinin etekleri tutuştu ve bu durumdan rahatsız olanlar MHP’ye oy vermeyin şeklinde ilimizde de kampanya yürüttüler. İlimizde bir takım baskılar oldu. MHP’ye oy verilmemesi konusunda telkinler oldu. Tabii bunun oylarımız üzerinde son hafta içerisinde olumsuz etki yaptığını görüyoruz. Yoksa bizim daha fazla oy alarak daha fazla vekil çıkarmaya yakın olduğumuzu düşünüyorduk. Herkesin gözlemi buydu. Bazıları bunu ört bas etmeye dönük hareketler içinde oldu. Bunların gerçekle bağdaşmadığını biz biliyorduk” dedi.

“MHP TÜRK MİLLETİNİN DİREĞİDİR”
MHP’nin Türk milletinin direği olduğunu anlatan Aycan, “İnşallah Türk milleti bir gün bununda hakkını verecektir” diye konuştu. Aycan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bizi asıl üzen şey genel başkanımızın hak ettiği oyu alamamasıdır. Herkes genel başkanımızın ne kadar büyük devlet adamı olduğunu hep söyledi. Biz Devlet Bahçeli’nin devlet adamlığını gördük dediler. Biz Devlet Bahçeli’yi takdir ediyoruz dediler ama gönlüm istiyordu ki bu sözler oy dönüşsün. Hep verilen sözler söz olarak kaldı. Genel başkanımızın bu duruşunun karşılığında Kahramanmaraş’ta MHP’ye oy patlaması bekliyorduk. Bu seçim benim 6’ncı seçimim ve yaşadığım en kolay seçimdi. Çünkü her gittiğimiz yerde genel başkanımıza karşı büyük bir ilgi vardı. Bu nedenle daha fazla vekil çıkaracağımızı bekledik. Bugün Tayyip Erdoğan o koltukta oturuyorsa bunda çok büyük emeği olan kişi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir. Yine de Kahramanmaraş’a teşekkür ediyoruz. İnşallah bir gün hak ettiğimiz oyu da alırız. MHP Türk milletinin direğidir.”

Haber: Emre AKKIŞ/Hakan AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz