Esnaf ziyaretlerine her gün bir yenisini daha ekleyerek, Onikişubat İlçesi’ni deyim yerindeyse karış karış gezen, ayak bastığı her noktada da vatandaşlarla yakından ilgilenen siyasetin tanınmış yüzü İyi Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Mustafa Bastırmacı, 31 Mart yerel seçim çalışmalarına Onikişubat İlçesi Ilıca Mahallesi’nde devam etti. Ilıca’da esnafları tek tek gezerek sorunlarını dinleyen Bastırmacı, başkan olduğu takdirde yapacağı projeleri anlattı ve kendisine destek istedi. Belediyeyi adaletle yönetme sözü veren Bastırmacı, “Ben gittiğim yerlerde bir tek şeyin sözünü veriyorum. Adaletle yönetmenin sözünü veriyorum. Diğerlerinin hepsi yapmamız gereken asli vazifemiz. İnşallah insan, çocuk, gençlik, kadın odaklı projelerimiz var. Bunları da hayata geçiririz ama en önemlisi adalet diyoruz. Bu memlekette bu ülkede adalet yok. Biz bunu kendi çöplüğümüzden kendi yerimizden belediyecilik sistemiyle bunu başarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ONİKİŞUBAT İLÇESİ MUTLAKA HAK ETTİĞİ YERİNİ ALMASI LAZIM”
Bastırmacı, konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir dönem il başkanlığı yaptım. Milletvekili adayıydım. En son seçimde de İYİ Parti'den milletvekili adayı olarak yolumuza devam ettik. Bugünde geldik ceket ile şapka ile çıkmadık. Vatandaşımızın, eşimizin dostumuzun ve teşkilatlarımızın talimatıyla çıktık. Allah inşallah hayırlısını eyler. Biz bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Bunların hepsi siyasi hareketin içerisinde mücadeleler her zaman var. Biz gittiğimiz yerlerde bir defaya mahsus bir oy istiyoruz. 30 yıldan beri bu arkadaşlarımız yönetiyor. Allah razı olsun hepsinin bir emeği geçmiştir teşekkür ediyoruz. Ama bugün artık Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi mutlaka hak ettiği yerini alması lazım. Hem bölgede hem ulusalda hem uluslararası yerde bunun başarısını mutlaka birlikte vermek zorundayız.

“PROBLEMLERİ ÇÖZMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUZ”
Çünkü sosyal sıkıntılar bir taraftan ekonomik kriz bir taraftan hizmet alınamamış bir taraftan maalesef Kahramanmaraş belediyelerinin böyle bir sıkıntısı var. 140 mahalleyi geziyorum, 140 mahallenin her tarafında problem ve sorunlar var. Allah nasip ederse bizlere de görev verilirse inşallah hep birlikte çözmek istiyoruz. Arkadaşlar ben siyasetçi değilim. Ben siyaset yapıyorum ama ben idealist bir adamım. Fikir adamıyım. Sizler gibi ben de bu memleketi çok seviyorum. Bu memleket bizim bu Kahramanmaraş hepimizin. Ama artık bir değişimden yana olalım diyoruz. Gittiğimiz yeri anlatıyoruz, projelerimiz var, projelerimiz hem bölgeler adına köylerimizle ilgili projelerimiz var. Her tarafın bir problemi var. İnşallah bu problemleri zaman içerisinde çözmenin sözünü veriyoruz. Bunu başaracağız ve bizim en önemli batı köyleri dediğimiz yoldan Kültür’den Avşar’a Cüceli’ye atacağımız bir köprü var. O köprünün Kahramanmaraş'a çok büyük faydası olacak. Hem ulaşım açısından hem ticari açısından en büyüğü de sağlık açısından çok önemi var. Kahramanmaraş'ın imar yönü artık daraldı. Organizeden sonra gitmiyor. Biz o batı köylerine doğru imarı açma mecburiyetindeyiz. Yani şehirleşmenin kentleşmenin altyapısını oluşturmamız lazım. Biz burada uluslararası alanda Kahramanmaraş'ı, Onikişubat'ı tanıtacaksak mutlaka projelerle orayı yapıp ve genişletmemiz gerekiyor. Her vatandaşımızın her bölgemizin hizmet almasını inşallah başaracağız. Başarmak içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

“BU MEMLEKET BİZİM BU BELEDİYE BİZİM DİYORUZ”
Aranızda belediyeye gidenler var mı bilmiyorum ama hizmet almak için her gittiğiniz masada 3 kişi oturuyor. Herkes oyun oynuyor. İnsanlar kuyruğa giriyor, nereye gideceğini bilmiyor, sorununu çözen yok. Ya Büyükşehire atıyorlar oradan geri Onikişubat'a atıyorlar, sorunların hiçbiri çözülmüyor. Ama unutmayın ki ben size samimi olarak söylüyorum şu sizin nüfus cüzdanınız, bunlar sizin hısımınız akrabanız, bunlar sizin vatandaşlık katkınız. Oraya gelen her vatandaşım bu nüfus cüzdanını çıkarttığı takdirde orada hizmetini alacak, görevini yapacak sorunu neyse çözülecek ve sona erdirilecek. Ne bir siyasetçi aranması lazım ne bir eş dost aranması lazım. Bu memleket bizim bu belediye bizim diyoruz. Çünkü oranın durumu nedir, fakir, fukaranın, yetimin, doğmamış çocuğun orada hakkı var. Bizim vergilerle kamu kurumları ayakta kalıyor. Biz bu vergileri veriyorsak vatandaş olarak insan olarak biz bu hizmeti istemek zorundayız. İnşallah bunu başaracağız. Orada vatandaşımız hizmetini almak mecburiyetinde. Ama yasal ve kanuni olmak kaydıyla. Siz de destek verirseniz biz bu iradeyi ortaya koyduk. Sizde yürek koyarsanız birlikte yürümek istiyoruz.”

Haber: Mehmet Can Tekdöş

Editör: Mahmut Beyaz