Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde organize edilen Mart Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve Konya Milletvekili Ömer Ünal’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Bakan Tüfenkci, referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin güçlenmesinden korkanların Avrupa’da da Malatya’da da her yerde de hayır dediklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni gittikleri her yerde halka anlattıklarını sadece halka hesap verdiklerini belirtti. Bu ülkenin sistem arızaları nedeniyle enerji kaybetmesini istemediklerini vurgulayan Tüfenkci, “Biz sistem arızaları nedeniyle, bürokratik engeller nedeniyle milletimizin sermeyesinin birilerine artık peş keş çekilmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’IN DURUŞU NET, KARARI EVET’
Kahramanmaraş’ın duruşunun net, kararının ise evet olduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bu yüzden çok bir şey anlatamaya gerek yok. Siz gönül dilini biliyorsunuz. Siz Türkiye’nin dilini biliyorsunuz. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ın dilini biliyorsunuz. Sizler omuzlarınıza dava şuurunu yüklemiş, il, ilçe başkanlarımız olarak, kadın kollarımız olarak zaten sahadasınız. Kahramanmaraşlı evet diyor. Bugün esnaf gezdik, esnaf ne diyor? Evet diyor, İş adamı evet diyor, ev hanımı evet diyor. Ne için evet diyorlar? Büyük Türkiye ideali için evet diyorlar. Türkiye’nin güçlenmesinden korkanlar Avrupa’da da hayır diyorlar, Malatya’da da hayır diyorlar ama güçlü Türkiye’den beklentisi olanlar her yerde evet diyor. Bugünlerde biz laf üstüne laf değil iş üstüne iş koyarak gidiyoruz. Mahalle mahalle geziyoruz, ev ev gidiyoruz, il il gidiyoruz bütün Türkiye’ye gidiyoruz. Gittiğimiz her yerde de sadece halka anlatıyoruz, halka hesaplıyoruz. Bunun dışında da hiçbir kimseye hesap vermiyoruz. Ne Avrupa’ya hesap veriyoruz, ne Doğu’ya veriyoruz ne de Batı’ya veriyoruz.”

BU MİLLET 16 NİSAN’DA NEYİN NE OLDUĞUNU İNŞALLAH ÖĞRETECEK’
Türk Milletinin şer güçlere karşı 16 Nisan’da ki referandum da neyin ne olduğunu öğreteceğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Bazıları artık iyice raydan çıktı. CHP’liler işleri, güçleri bıraktılar, dini de siyasete alet etmeye başladılar. Bunlar peygamberleri de tanımıyorlar, bunlar insanları da tanımıyorlar, insana yetkiyle, peygambere yetkinin ne olduğunu da bilmiyorlar. Ama bu millet 16 Nisan’da neyin ne olduğunu inşallah öğretecek. Elbette ki bizim Avrupa’ya bir çift söz söylememiz lazım. Bizim bakanımıza yapılan muamelelere karşı Türkiye’nin geleceğine karşı bizim bir duruş sergilememiz lazım. Almış olduğumuz Bakanlar Kurulu kararıyla hükümet olarak devlet olarak duruşumuzu ortaya net bir şekilde koyduk. Elbette ki bunun bir siyasi bedeli olacak. Elbette ki bunun bir hukuki bedeli olacak. Ama en büyük bedeli biz onlar istememesine rağmen 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek sandıkları evet ile doldurarak yapacağız” şeklinde konuştu

BİZ YENİ BİR SİSTEME GEÇMEK İSTİYORUZ’
Yeni bir sisteme geçmek istediklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu: “Eğer biz Türkiye’de bir daha enflasyonlar olmasını istemiyorsak, bir daha koalisyonların olmasını istemiyorsak, bir daha provokasyonların olmasını istemiyorsak, 16 Nisan’da tabii ki evet diyeceğiz. Biz bu ülkenin sistem arızaları nedeniyle enerjisini kaybetmesini istemiyoruz. Biz sistem arızaları nedeniyle, bürokratik engeller nedeniyle milletimizin sermeyesinin birilerine artık peş keş çekilmesini istemiyoruz. Biz işimizi büyütelim istiyoruz, aşımızı büyütelim, gençlerimize daha fazla iş bulalım istiyoruz. Neden bizim milli gelirimiz 25 bin dolara ulaşmasın? Neden ihracatımız 500 milyar dolarları geçmesin. Neden enflasyonlar yüzde 5’in altına düşmesin? Biz yeni bir sisteme geçmek istiyoruz. AK Parti olarak biz tek başımıza 14 yıldan bu yana çok büyük işler başardık. Türkiye’yi sadece büyütmekle yetinmedik, biz bu arada da bu coğrafyanın pahalı olduğunu biliyoruz, bu coğrafyaya saldıran her türlü terör örgütüyle mücadele ede ede biz bu günlere geldik. Doğu’da ki Güneydoğu’da ki vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetleri engelleyenlerden hesabını soracağız. Çukur siyasetinin nasıl hesabını sormuşsak oradaki vatandaşlarımız nasıl onlardan hesabını soruyorsa bizde hükümet olarak bu terör örgütünün DAEŞ’ın da PKK’sının da FETÖ’sünün de hepsini de hesabını sizlerin desteği ile soracağız.”

ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ’
Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Millet olarak çok önemli bir süreçten geçtiklerine dikkat çekti. Özdemir, “Tarihe sığmayacak kadar büyük kahramanlıklar göstermiş binlerce insan topraklarımızda var. Bu toprağın kahramanları evlerinde sessizce otururlar onun günü gelinceye kadar kahraman olduğunu kimse anlamaz. Ama günü geldiğinde nasıl bir kahraman olduğunu nasıl bir vatansever olduğunu çıkar gösterir. Bunu 18 Mart’ta Çanakkale şehitlerinde gösterdiler. 15 Temmuz’da bütün Türkiye’ye bütün dünyaya gösterdiler. Bu kahraman milletin önünde ancak saygıyla eğilmek gerekir. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Teşkilatlarımız sahada 16 Nisan’daki re3ferandum için harıl harıl çalışıyorlar. Elimizde çok rahat, çok güzel şekilde ifade edeceğimiz 18 maddelik bir anayasa değişikliği var. Arkadaşlarla sahada çalışırken Allah’a şükür biz daha hayırcıya rastlamadık ama akşamları değerlendirme toplantısı yaptığımızda hayırcı var mı diye diğer arkadaşlarımıza soruyoruz hayırcıların bize anlatacağı hayır argümanı şimdiye kadar duymadık ama neden evet bu ülkenin neden evete olduğu ile ilgili arkadaşlarım canla başla ve gönül rahatlığıyla bir propaganda dönemi geçirdiler” ifadelerini kullandı.

BU ÜLKENİN GÜÇLÜ BİR SİSTEME İHTİYACI VAR’
Ülkenin güçlü bir sisteme ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Biz şunu istiyoruz, her zaman güçlü ve karizmatik bir lider gelmesini garanti ediyorsanız bu değişikliği yapmayalım böyle devam edelim ama bu ülkenin güçlü bir sisteme ihtiyacı var. Bu sistem geldiğinde halkın iradesini arayan güçlü bir sistem oluştuğunda artık liderin vatanı, milletini seven bir lider olması yeterli bir hale gelecek. Bakın, Amerika Birleşik Devletlerinde bir sistem kurulmuş bir emlak milyarderi başkan olup gidebiliyor. Çünkü sistem halka dayalı, 27 maddelik anayasaları var ve onunla birlikte hiçbir arıza vermeden ülkeyi yönetebiliyorlar. Bizim de güçlü bir sisteme ihtiyacımız var. Güçlü bir sistemle ancak 2023 ve 2071’e bu ülkeyi taşıyabiliriz diye düşünüyorum. Biz bunu yapmak istedikçe karşımıza bir takım engeller çıkıyor. Biz sistemimizi ve kendimizi geliştirmeye çalıştıkça bir Avrupalı da kendini demokrat sanan ama demokrasiden, insan haklarından ve insanlıktan haberi olmayan bir Avrupalı da bizim bu gelişmemize engel olmaya çalışıyor. Ama ben şunu iddia ediyorum, Avrupa baharı da başlayacak biz onlara medeniyeti öğreteceğiz. Medeniyetin ve insanlığın ne demek olduğunu bizlerden öğrenecekler.”

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ömer Ünal’a bir hediye takdim etti.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz