Yaklaşık bir aydan bu yana gece gündüz demeden referandum için saha çalışmalarına yürüten Başkan Özdemir öncülüğünde ki AK Parti Heyeti’nin bu seferki durağı Karamanlı Mahallesi oldu. Karamanlı Mahallesi esnaflarını tek tek ziyaret eden Başkan Özdemir öncülüğünde ki heyet, 16 Nisan’da ki halk oylaması için vatandaşlardan ‘Evet’ desteği istedi. Kahramanmaraş’ın hemen hemen tüm mahallelerine giderek, vatandaşların nabzını yoklayan ve akıllarda takılan soruları bir bir cevaplayan Başkan Özdemir, saha çalışmalarının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Saha çalışmalarında şu ana kadar herhangi bir karşıt tepki almadıklarını ifade eden Başkan Özdemir, hayır diyenlerle de bu konuda ki kararı için konuşmak istediklerini dile getirdi. Vatandaşların kendilerinden daha heyecanlı olduklarını ve evet konusunda son derece duyarlı olduklarının altını çizen Başkan Özdemir, AK Parti olarak sahaya indikleri zaman vatandaşın memnuniyetinin arttığını belirtti. Şu anda evet oylarının yükseldiğini kaydeden Başkan Özdemir, çalışmalara başladıkları günden bu yana vatandaşın daha kararlı bir duruş sergilediğini söyledi.

VATANDAŞ EVET KONUSUNDA EN AZ BİZİM KADAR DUYARLI’
Vatandaşın evet konusunda oldukça duyarlı olduğuna vurgu yapan Başkan Özdemir, çalışmalarına ara vermeden aynı şekilde devam edeceklerini ifade etti. Başkan Özdemir, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bugün Karamanlı mahallemizdeyiz, referandumla ilgili evet konusunda çalışmalarımıza buradan başladık. Esnaflarımızı da ziyaret ediyoruz hem halini hatırını soruyoruz hem varsa bir sorunları onları öğreniyoruz hem de evet konusunda desteklerini istiyoruz. Şu ana kadar ki gezimizde Allah’a hamt olsun bir karşıt tepki ile karşılaşmadık. Tabi ki hayır diyenlere de bir diyeceğimiz yok ama hayır diyenler varsa da bunların sebepleri ile ilgili konuşmak istiyoruz ama çok şükür hayır diyen bir itirazı bir şikâyeti olanla karşılaşmadık. Vatandaşlarımız bizden daha heyecanlı evet konusunda en az bizim kadar duyarlı. Bu konuda onlara minnettarız ve çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz.”

ALNIMIZ AK OLARAK VATANDAŞIN KARŞISINA ÇIKTIK’
“Alnımız ak olarak vatandaşın karşısına çıktık” diyen Başkan Özdemir, evet oyunun gittikçe arttığını söyledi. Başkan Özdemir, “İktidar partisi normalde seçim kampanyalarına eli zayıflayarak güçsüz başlar aslında ama biz 15 yıldır vatandaşlarımıza hiç yalan söylemediğimiz, yapmayacağımız şeylerin sözünü vermediğimiz için alnımız ak olarak vatandaşın karşısına çıktık. Bizler sahaya indikçe de vatandaşın bize olan tebessümünün arttığını hissediyorum. Yüzdelik olarak oran veremem ancak başladığımız noktadan çok daha iyi düzeydeyiz. Başladığımız günlerde kararsız vatandaşlarımızın sayısı daha fazlaydı, ama şimdi vatandaşımızı daha kararlı görüyorum bunda da birçok etken var bunlar bizlerin sahada oluşu ve 18 maddeyi anlatmamamız bir diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisinin 18 maddeyi anlatmayla ilgili çuvallaması, 18 maddeye karşı oluşunun makul sebebini izah edememesi. Avrupa ülkelerinin de bizim bu güçlü sistem oluşturma anlayışına da ısrarla karşı çıkması fakat vatandaşımızın sandığa gitmesi ve sandıkta evet vermesi hakkındaki motivasyonunu çok etkiledi ve bu nedenle evet oyu gittikçe arttı. MHP lideri bahçelide sahaya indi oda çalışıyor bununda büyük etkisi olacaktır dolayısıyla 16 Nisana yaklaştıkça vatandaşımızın karar verme konusundaki motivasyonu yön değiştirecek ve o kararının evet olarak sandığa yansıyacağını tahmin ediyorum çünkü milletin ve devletin bekası söz konusu olduğunda ara unsurları ortadan kaldıran bir anlayışımız var” dedi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz