Türkiye, 16 Nisan’da tarihi bir karar veriyor. Türk demokrasisini yeni bir döneme taşıyacak 18 maddelik Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesi noktasında, son sözü söyleyecek milletin, kararı bekleniyor. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Başkan Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, referandumdan ‘Evet’ çıkması halinde milli iradenin egemen kılınması için onyıllardır verilen mücadelenin neticeye ulaşacağını belirtti. Öncelikle vatandaşların sandığa giderek oylarını kullanmasını isteyen Başkan Mahçiçek, “Gerçekten de cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi bu. Bir parti seçimi değil, ülkemizin geleceğiyle ilgili çok önemli bir kararın alınacağı bir seçim. Dolayısıyla 1923’ten bu yana, yani cumhuriyetimiz kurulduğundan bu yana milletin iradesinin hakim olması için yapılan çalışmalar son noktaya geldi diyelim. İnşallah 16 Nisan’da bu yapılacak referandumdan ‘Evet’ çıktığında ki, çıkacağından eminiz. İnşallah artık bundan böyle millet iradesinin önünde herhangi bir engel kalmayacak” diye konuştu.

DIŞARIDAN MÜDAHALE KALMAYACAK’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte vesayetin ortadan kalkacağını, milli iradeye müdahalelerin sona ereceğini vurgulayan Mahçiçek, şöyle devam etti: “Ben bazı yerlerde de söyledim. Bu anayasa değişikliği ile sistemin kalbine, yani yönetimin kalbine, ülke yönetiminin kalbine milleti yerleştireceğiz. Bu çok önemli.. Yani dışardan müdahale imkanı kalmayacak. Yani ‘biz size demokrasi noktasında müsaade ettik ama bizim müsaade ettiğimiz noktaya kadar’ diyen herhangi bir engelleme inşallah kalmayacak. Dolayısıyla tek başlılık falan diye de bir şey yok. Milletin seçtiği sistemde, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde öyle tek adamlık olur mu? Yani millet seçmiş, millet iradesiyle gelmiş. Millet iradesiyle gelen bir yapıdan, bir sistemden diktatörya çıkar mı? Mümkün değil.”

KAHRAMANMARAŞ YİNE DERECE YAPACAK”

Kahramanmaraşlının referandumda çok güçlü bir şekilde ‘Evet’ diyeceğine inandığını vurgulayan Mahçiçek, “Kahraman kentimiz yine derece yapacak” dedi. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı: “Milletimiz de bunun farkına vardı. Başlangıçta belki anlama noktasında bir takım eksikliklerimiz olabilirdi ama anlattıkça, milletimiz de işin farkına vardı. Bu ülkenin yönetiminde milli hakimiyetin egemen olması gerektiğini anladı gerçekten. Bu noktada da başta genel merkezimiz, cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere çok ciddi gayretler sarf edildi, meselenin önemini anlatmak kavratmak bakımından. Biz de Kahramanmaraş’ta, başta il teşkilatımız olmak üzere, mevcut milletvekillerimiz, daha önceki dönem milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız gerçekten topyekûn büyük bir gayret gösterdik. İyi çalışmalar yaptık. Özellikle İl Başkanlığımız, İl Başkanımız Ahmet Özdemir Beyefendi olmak üzere mükemmel programlar hazırladık. Son derece güzel çalışmalar yapıldı. Gerçekten geceli gündüzlü gayret edildi. İnanıyorum ki ülke genelinde çok iyi neticeler alacağız. Ama Kahramanmaraş’ta da geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine inşallah derece yapacağız, ilk üçe gireceğiz inşallah.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz