16 Nisan gününde Ekinözülü seçmenlerin oy kullanarak sandıklarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen Belediye ve teşkilat olarak çok ciddi çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Başkan Çeleğen, “17 Şubat’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a gelmesiyle başlayan referandum sürecinde bizlerde hem teşkilatımız olarak, hem de kıymetli vekillerimiz ile birlikte sahada çalışmalara başladık. Bu çalışmalar kapsamında şunu da fark ettik ki, Ekinözü'nde ve Kahramanmaraş’ta Halkımız kararını vermiş, büyük bir oranda,  inşallah Kahramanmaraş'ı birinci yapacağız” dedi.  

‘KAHRAMANMARAŞ OLARAK İLK BİRE GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Referandum sürecinde ekip olarak yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Başkan Çeleğen, “Teşkilatımız olarak çalışmalarımız gerçekten de çok iyi noktada yaptık gece gündüz demeden çok kıymetli Ekinözülü Vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde çok olumlu cevaplar aldık ilçemizin 21 mahallesi ve 77 de mezrası var ve her birine gitmek suretiyle oradaki vatandaşlarımızla yaptığımız programlar ile birlikte hem sivil toplum kuruluşlarımız, diğer organlarıyla yapmış olduğumuz özverili çalışmalar sonucunda inşallah Pazar günü netleşecek olan referandumla beraber hem Kahramanmaraş’tan güçlü bir evet ile ilk 1’e girmeyi, hem de tüm Türkiye’de güçlü bir evet ile inşallah en iyi noktaya geleceğimiz düşünüyorum. Pazar günü ülkemizin istikrarı, istikbali ve istiklali açısından çok kritik bir oylama bizleri bekliyor. Ben inanıyorum ki kahraman ecdadın asil torunları olan hemşerilerimiz tarihte olduğu gibi Pazar günü de ülkesi için, devleti için, bayrağı ve inançları için en doğru kararı verecektir. 17 Nisan’da karanlıklar aydınlanacak, Büyük Türkiye’nin en sağlam temeli atılacak, vesayet odakları, darbeler ve koalisyonlar tarihe karışacaktır. Buna inancım tamdır. Artık karar asil ve aziz milletimizindir. Gerçekleştirilecek seçim sadece bir sistem değişikliğidir. Ülkemizin aydınlık yarınları için, sorumlu ve yetkili Cumhurbaşkanı için, bağımsız ve tarafsız yargı için, 15 Temmuz kalleşliğinin bir daha yaşanamaması için ve güçlü meclis için tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz. Bu doğrultuda Ekinözü İlçemizin ve Kahramanmaraş'ın en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyorum.

‘TÜRKİYE’Yİ, GÜÇLÜ BİR ‘EVET’ İLE KARŞILAYACAĞIZ’

Çok açık bir şekilde evet oylarının Ekinözü İlçesinde  arttığını ve  kararsız seçmenlerin azaldığını,  İfade eden Başkan Çeleğen Bu kapsamda 18 maddelik yeni anayasayı vatandaşlarımıza anlatıyoruz. 16 Nisan tarihi geldi çattı. Pazar günü sandıklardan çıkacak güçlü bir evet, güçlü bir Türkiye demektir. Saha çok iyi durumda, teşkilatlarımızın motivasyonu çok yüksek. Halkımızın, milletimizin, huzurlu bir şekilde hukuka uygun kurallar ölçüsünde oyunu kullanabilmesi, iradesini sandığa yansıtabilmesi için çalışmalarımız son ana kadar devam edecektir. Teşkilatlarımız, vatandaşlarımızın bu azmi, bu kararlılığı inşallah 16 Nisan’da karşılığını bulacaktır. Hep beraber 16 Nisan’da güçlü bir Türkiye’yi, güçlü bir ‘evet’ ile karşılayacağız inşallah

‘OY VERME İŞLEMİ SAAT 7’DE BAŞLAYACAK’

Oy verme işleminin Ekinözü İlçemizde Pazar günü sabah 07.00’da başlayacağını ve 16.00’a kadar devam edeceğini hatırlatan başkan Çeleğen, “Seçim sonuçları belli oluncaya kadar hizmetlerimiz sürecek 06.00’dan itibaren  araçlarımız  faaliyet gösterecek. Hemşehrilerimizin yüksek seviyede halk oylamasına katılmasını teşvik edeceğiz seçimlerde de engelli, hasta ve yaşlı hemşehrilerimize oy kullandırdıklarını ve bu seçimde de aynı hizmetin devam edeceğini açıklayan Başkan  Çeleğen Vatandaşlarımızın oy kullanma ve demokratik halklarını yerine getirmeleri için gereken neyse yapacağız.  İlçemizde seçimi en huzurlu şekilde bitirmenin mücadelesini vereceğiz. Partilerin inisiyatifinin bu seçimde az olduğunu belirten başkan Çeleğen, “Sandık görevlilerinin yemeklerini organize ettik. 12.00 ile 13.00 arasında onlara yemek hizmeti sunacağız. Ayrıca;  görevli olan emniyet personeline de aynı hizmeti vereceğiz. Tüm partiler bunu bilsin kimse kargaşaya meyil verilmesin” diye konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz