Davetlilerin ve Osmanlı Ocağı yetkililerinin de katıldığı kahvaltı programında konuşan Pazarcık Belediye Başkan Yakup Hamdi Bozdağ; Osmanlı Ocakları İlçe Teşkilatına hayırlı olsun diyerek çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Bozdağ, “Öncelikle Kahramanmaraş’ta Pazarcık’ta Osmanlı Ocaklarının kurulmasından dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim. Bu ocağa da Belediye Başkanı olarak can suyu olacağımı bilmenizi isterim. Ankara Gazi Üniversitesi’nde okurken aileden gelen siyasi yapımız olduğu halde biz her zaman vatanın, milletin ve devletin yanında olduk. Her zaman da böyle olacaktır. Türk milleti her zaman özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkün millet olmuştur. Hiçbir zaman boyunduruk altında kalmamıştır. O yüzden de Osmanlı İmparatorluğu 623 yıldır cihana karşı hükmetmiştir. Tarihi ve coğrafyayı bilmeyen siyaset yapmasın. Hepimiz ortak görevi vatansa sahip çıkmaktır” dedi.


OSMANLI OCAKLARI'NI HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ''

Osmanlı Ocakları Pazarcık Teşkilatı Başkanı Muhterem Apaydın yaptığı açıklama da; ''Osmanlı Ocakları Pazarcık İlçe Teşkilatı olarak kahvaltı programımıza teşrif eden saygı değer Pazarcık Belediye Başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ'a teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Osmanlı Ocakları'nın kurulmasındaki temel amaç; Osmanlı'nın bu topraklarda asırlarca sürdürdüğü Kardeşlik misyonunu tekrar yaşatmak; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak kaderde, kederde sevinçte ve tasada tarih boyu aynı şeyleri paylaşmış, aynı kaderin çocuklarını bir araya getirmek düşüncesiyle hareket etmektedir. Türk'ü, Kürt'ü, Laz', Çerkez'i ve Arap'ıyla asırlardır aynı uğurda mücadele eden aynı dili ve aynı kaderi paylaşan ecdat torunlarıyız ve bu böyle devam edecektir. Farklı etnik gruplarında kültürleriyle alakalı değerlerin onlara kazandırması gerekmektedir. Birlikte yaşama, birlikte hareket etme, hak, adalet ve hukuk içerisinde insanı temel alan bir perspektifle hareket ederek, Osmanlı Ocakları'nı hak ettiği noktaya gelmesi için çalışacağız'' dedi.

Son olarak Kahvaltı programı Osmanlı Ocak’ı yetkililerinin ve vatandaşların, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ile birlikte hatıra fotoğrafı çekmesi ile son buldu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz