İlk durakları AEL Memur Site toplantı salonu olan Başbakan Yardımcısı Kaynak ile Milletvekili Ünal burada referandum’da evet çıkması halinde ülkede ne gibi değişimler olacağı hakkında partilileri bilgilendirdi. İkili, düzenlenen program sonrası Karaoğlanoğlu Meydanı’nda bulunan seçim bürosunun açılışını yaptı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan İlçesine yaptıkları ziyarette 16 Nisan’da “Evet” çıkması halinde Türkiye’nin şaha kalkacağını belirtirken ana muhalefet partisini de sert bir şekilde eleştirdiler. AEL Memur Site toplantı salonunda düzenlenen referandum programı kapsamında konuşan Milletvekili Ünal, Türkiye’ye 15 yıldan beri AK Parti hükümetlerinin hizmet, güven ve istikrar sağladığını belirtirken bunun sebebinin ise milletin gücünü tek merkezde toplaması olduğunu söyledi. Ünal;“ İlk gün söylediğimiz gibi, her Milletvekilimiz aynı ilçenin Milletvekili ve her Bakanımız aynı ilçenin Bakanı. O yüzden bugün burada bulunan her AK Partili nefer aynı zamanda Elbistanlı aynı zamanda Afşinli, Ekinözü’lü, Göksun’lu, Dulkadiroğlu’lu, Onikişubatlı, eğer siz kendi mahallenizde kendi ilinizde birlik ve beraberliği sağlayamazsanız ülkenizde birlik ve beraberlik sağlayamazsınız. Siz kendi ilinizde ayrım gayrım yapıyorsanız zaten ülkenizde de birlik beraberlik oluşturamazsınız dedi.

KAHRAMANMARAŞ BU MİLLETE HEP İMDAT ELİNİ UZATMIŞTIR”
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, konuşmasına 18 Mart Çanakkale zaferini kutlayarak başladı. Kaynak, “Çanakkale’deki o top mermisini tek başına sırtlayan Seyit Çavuş ne ise Çanakkale’den 102 yıl sonra vatanının bekası, bayrağının kıyamete kadar bu coğrafyada dalgalanması için kendisini feda eden şehitlerimizi de bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi. Kaynak, "Elbistan, Kahramanmaraş başımız sıkıştığında bu millete imdat eli uzatan bölgelerdir. Fırat kalkanı operasyonlarını 6 ay sonra tamamlayabildik. Diyorsunuz sizler bizim Suriye'de ne işimiz, bizim çocuklarımız neden Suriye’de şehit oluyor neden Suriyeliler kendi topraklarını beklemiyorlar. Bizler Suriye'ye Suriyeliler için asker göndermiyoruz, Suriye’nin topraklarını korumak içinde asker göndermiyoruz. Bizler sadece vatan savunmasının o topraklardan başlanması gerektiği için asker gönderiyor, Ülkemize o bölgelerden gelecek tehlikeyi orada yok etmezsem Antep'teki, İstanbulda'ki Suruç'taki canlı bombaların bir sürü insanın katledilmesinin önüne geçemeyiz diye oradayız” diye konuştu.

SURİYE, ÜLKEMİZ İÇİN GÜVENLİ BİR HALE GETİRİLMİŞTİR”
Kaynak, konuşmasına şu şekilde devam etti: “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra içindeki hain unsurlarla aklını, beynini Pensilvanyada'ki bir sapkına vermiş o hain unsurlardan temizlendikten sonra bizim ordumuz, askerimiz o şerefli üniformasının hakkını Suriye'de göstermiştir. 65 ülke kendi oluşturdukları DEAŞ terör örgütünü yok etmek için belki 65 sefer toplantılar yaparken Türk Silahlı Kuvvetlerimizin desteklediği Özgür Suriye Ordusu bugün Suriye'yi ülkemiz için Fırat Kalkanı bölgesindeki 2 bin kilometrelik bölgeyi ülkemiz için güvenli bölge haline getirmiştir. Tüm bu hadiseler üzerinden 2 sene geçmeden, sözlerime başlarken 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan bir büyük terör salmalından bahsettim oda yine Çanakkale gibidir. Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy diyordu ya kimi Hindu kimi yamyam işte Türkiye bir yandan Deaş, bir yandan PKK ile mücadele ederken 7 Haziran seçimleri Türkiye'de bir hükümet modeli çıkarmadı. Bizim milletimiz bir partiyi birinci parti yaptı ama Türkiye bu sistemin ne kadar gerekli olduğunu henüz 2 yıl geçmeden bütün milletin önüne serdi. 7 Haziranda milletimizin yüzde 85'inden fazlası sandığa gitti bir partiye yüzde 41 oy verdi ama yüzde 41 oya rağmen bir hükümet modeli çıkartılamadı ve Cumhurbaşkanı Meclisi seçime götürdü.”

ÜLKEMİZDE ŞEHİTLER TEPESİ HİÇBİR ZAMAN BOŞ KALMAMIŞTIR”
Ülkede Şehitler Tepesi’nin hiçbir zaman boş kalmadığına dikkat çeken Kaynak, “Demek ki zaten şimdiki sistemde de bir kriz anında da Cumhurbaşkanının Meclisi seçime götürme yetkisi var. Şuan ki sistemiz devamlı krizlere gebe bir sistemdir. 7 Haziran ile 1 Kasım arasını hatırlayın ve 7 Haziranda baş kaldıran terörün bizlere nelere mal olduğunu hatırlayın. Çünkü şehitlerimizin kanının tek bir damlasının bile karşılığı yoktur. Ülkemizde şehitler tepesi hiç bir zaman boş kalmamıştır. Bu sistem var olduğu sürece bizim krizlerle boğuşmamız, mutlaktır. Çünkü sistemin kendisi kriz üretiyor. Bu sistem kriz doğurmak zorunda çünkü böyle kurgulanmış kriz doğacak ki milletin tepesinde olanlar krizi yönetsinler ve milletin seçtiklerinin dışında başka çözüm aramasınlar. Bu sistemin kriz doğurmaması mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

BİZİM CUMHURİYET İLE HİÇBİR SORUNUMUZ YOK”
Kaynak, “Ak Parti kurulduğu günden beri Başkanlık sistemi hep gündemde oldu. Özellikle Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinden sonra bu sistemin mutlak gelmesi gerektiğine inandı. Milletin seçtiği 12 milletvekili sadece bir gecede CHP’li yapılıp ve bunlarında bakan olduğu daha sonra yolsuzluktan yüce divana gittiği günlere şahit olduk. Bizim 23 Nisan 1920’de kurulan Cumhuriyetimiz ile hiç bir sorunumuz olamaz çünkü bu Cumhuriyeti bizim dedelerimiz kurdu ve Cumhuriyetin temel ilkeleri bizim ilkelerimizdir” dedi.

18 MADDENİN HEPSİNİ DE MUTLAKA OKUYUN”
Vatandaşların 18 maddelik anayasa değişikliğini mutlaka okumaları gerektiğini ifade eden Kaynak, sözlerinin devamında şunları söyledi: “AK Parti iktidarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne aldanan ne aldatan oldu. Size verdiğimiz her sözü yerine getirdik. 16 Nisan günü sandığa giderken tüm kalbimizle evet diyeceğiz. Kahramanmaraş yüzde 80'in üzerinde evet diyecektir. Bu büro 17 Nisan sabahının müjdecisidir. Bu büroda 18 maddelik bilgileri tek tek okuyun, çünkü birileri doldur boşalt atış serbest üslubu ile sürekli yalan söylüyor. Milleti aldatmaya çalışıyor. İnsanlara sadece doğruyu, gerçeği hakikati anlatıyoruz dedi. Sözü alan Başbakan Yardımcısı Kaynak’ta şunları söyledi.“ Bizim büyüklerimiz devamlı sorunlar ile boğuştular, sürekli sıkıntı çektiler. Bizler istiyoruz ki gençlerimiz, vatandaşlarımız huzur içerisinde yaşasınlar. Cumhurbaşkanı şuanda bu sistemde adam öldürse, hırsızlık yapsa yargılanamaz böyle sorumsuz bir Cumhurbaşkanı ama recep Tayyip Erdoğan diyor ki, ben kendimi düşünmüyorum milletimi düşünüyorum.”

ELBİSTAN’A HAVAALANI YAPILMASI HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM”
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “İstiyor ki cumhurbaşkanı yargılanabilir olsun. Kimse milletin iradesinin üzerinde söz söyleme hakkına sahip olamasın. Türkiye darbelerle krizlerle uğraşmaktansa vatandaşın geleceğini inşa etsin. Türkiye’nin en büyük sulama projelerinden biri olan adatepe sulaması başladı. Ama bundan 15 yıl önce bizler gittik adatepeyi izledik, çekmecesinden liste çıkardı ve dedi ki bu listeye göre adatepeye 99 yıl sonra sıra gelir. Şimdi Allaha şükür adatepe sulamamız başladı. Duble yolumuz, hastanemiz, okullarımız en iyi şekilde yaptı ve benim hayalim artık Elbistan’a bir havaalanı yapmaktır. Yüksekovaya havaalanı yapan, muşa, Bingöl’e yapan ve denizin yüz metre altından tünelle geçen Erdoğan, sadece ve sadece ülkemizin kalkınması için uğraştılar. Elbistan bu bölgenin merkezidir artık Elbistan yarınlara daha umutla bakacaktır. Elbistan’ımız 16 Nisana hazır, Elbistan’ımız 16 Nisanda milletimizin sigortası olduğunu bir kez daha gösterecektir” dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BU ÜLKENİN İMAMESİ”
Ünal, “Bugüne kadar ki bütün bu arızaları doğuran sistemi değiştiriyoruz. Bize bu sistemi şimdi niye değiştiriyorsunuz, istediğiniz her şeyi yapıyorsunuz, sizi engelleyen bir şey mi var diyorlar. Bilmedikleri, bilseler bile görmezden geldikleri bir şey var. Türkiye’ye 15 yıldan beri AK Parti hükümetleri hizmet, güven ve istikrar sağlıyor ve üretiyorsa bunun sebebi milletimizin gücünü tek merkezde toplaması, AK Parti’de toplaması ve kararlı iradesini de Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tecessüm ettirmesidir. Bunlar neden ısrarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıyorlar? Çünkü hamdolsun bu millet tespih gibi oldu, tek tek ama bir arada. Bu tespihin imamesi Recep Tayyip Erdoğan. Bunlar diyorlar ki imameyi kırarsak tespihi dağıtırız ama bu millet bunun farkında. Şimdi siz eğer kandilin ağzından konuşuyorsanız, Almanya’nın ağzından konuşuyorsanız, Hollanda’nın ağzından konuşuyorsanız, Türkiye’ye yapılan her bir hizmete karşı çıkıyorsanız ve Türkiye’nin büyüme hedeflerine katılmıyorsanız bizim size ne dememiz gerekir? Bizim gayemiz Türkiye’yi büyütmek bunun tuhaf görünen yeri neresi? Asıl tuhaf olan sizin içerde ve dışarıda Türkiye’ye düşmanlık edenlerle ittifak etmenizdir hatta ihanet olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Siz Tayyip Erdoğan’a saldırırken aslında bu milletin iradesine saldırıyorsunuz, Siz bağımsızlık mücadelesine saldırıyorsunuz.”

HAYIR, OYU KULLANACAK VATANDAŞLARIMIZA HİÇBİR ZAMAN TERÖRİST DEMEDİK”
Milletvekili Ünal, “Biz hayır vermek isteyen vatandaşlarımıza hiçbir zaman terörist demedik. Ama onlar evet verecek olanlar Cumhuriyete ihanet ediyor dediler, sistem değişikliği kan dökülmeden gerçekleşmez dediler, referandumdan yüzde doksan dokuz çıksa bile bunu kabul etmeyiz dediler’ sonra bir akıl onlara böyle konuşmayın dedi ve ağız değiştirdiler. Sadece şunu söylüyoruz Kandil 24 saat hayır verilmesi konusunda kendi yayın organları üzerinden bütün dünyaya yayın yapıyor. Kandildeki elebaşı diyor ki Bu MHP ile AK Parti bir araya geldi bizim kökümüzü kazıyacak bu yüzden hayır verilmelidir. Şimdi bundan neden rahatsızsınız terörün kökünün kazınmasının neresi kötü? Almanya, Hollanda, Belçika ve FETÖ Terör Örgütü devlet televizyon kanallarında neden hayır verilmesi gerektiğini Türkçe videolarla anlatıyor. Cumhurbaşkanımızda diyor ki ey vatandaşım Teröristlerin ve Türkiye düşmanlarının neden hayır verilmesi gerektiğini her gün anlattıklarını görüyorsun ve duyuyorsun şimdi sen bunları gördükten sonra hayır mı vereceksin diye soruyor. Bunu sormakta son derece haklı değil mi? Hedefte Recep Tayyip Erdoğan var, Milletin evlatları var, AK Parti var. Çünkü biz 15 yıldan beri bu ülkeyi büyütmekten, bu ülkenin çocuklarına bir gelecek hazırlamaktan başka bir şey yapmadık. Bu hususta asla ve asla şüpheye, kaygıya ve kişisel hesaplara düşmedik. Biz Türkiye’nin geleceği için asla böyle bir şey yapmayacağız”

PARLAMENTER SİSTEM HEP KRİZ ÜRETTİ”
Ünal, “Şuan AK Partiyi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı sistemden çıkarın bu sistem yine kriz üretmeye devam eder. Bu sistemi bizim 2007 yılında değiştirdiğimizi sanki bize unutmuşuz gibi davranıyorlar. Cumhurbaşkanını halk seçsin diye halk oylaması yapıldıktan sonra bu sistem zaten değişti. 2014 yılında halk ilk Cumhurbaşkanını seçtiğinde bu sistem değişti. Dünyanın hiçbir yerinde hem seçilmiş Cumhurbaşkanı hem de seçilmiş Hükümet olmaz. Biz 2007’den beri bunu nasıl düzenleyeceğiz diye tartışıyorduk ve şimdi biz artık çift başlılığı sona erdiriyoruz. Tek adam rejimi değil, tek adam onların tarihinde var. Tek adam, tek parti sisteminde olur. O da CHP’nin geçmişinde ve tek adam olarak İsmet İnönü’ydü. Seçimle gelen sandıktan çıkan kişi tek adam olmaz, milletin getirdiğini millet götürür, oradan tek adam çıkmaz. Biz artık Cumhurbaşkanlığı hükümetine geçiyoruz, yani Başbakan değil de Cumhurbaşkanı olacak. Eskiden olduğu gibi meclisin içinden hükümet çıkmayacak, millet, hem meclisi seçecek hem de hükümeti seçecek. Millet artık doğrudan hükümeti seçecek bunun neresi kötü?” dedi.

YENİ SİSTEM İLE MECLİS GÜÇLENECEK”
Yeni sistem ile meclisin daha da güçleneceğini vurgulayan Ünal, şöyle konuştu: “Meclis önemsizleşiyor mu? Hayır. Tam tersine meclis güçleniyor. Meclisten seçilen hükümet, meclisin başına çöker ve yasama faaliyetini hükümet yerine getirir, başkanını hükümet seçer, komisyon başkanını hükümet seçer, denetim görevini de hükümet izin verirse yapar. Artık bunların hiç birisi kalmıyor. Yasama işini meclis yapacak, çünkü artık hükümeti meclisten dışarı çıkartıyoruz. Denetim işini, Meclis araştırma ve soruşturması, genel görüşme, yazılı soru önergesi bunların hepsini meclis artık kendisi yapacak ve meclis hem Cumhurbaşkanını hem Hükümeti denetleyecek. Kılıçdaroğlu, vatandaşın teknik konuları bilmediğini düşünerek yalan atıp duruyor.”

KAYNAK VE ÜNAL, İLÇEDEKİ SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINI YAPTI
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile 64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığı’nın, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa referandumuyla ilgili bilgilendirme bürosunun açılışını yaptı. Seçim bürosu açılışına Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, partililer ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesinde konuşan Ünal, "Bugün AK Parti ve MHP ve bütün millet ve vatan sevdalıları yerli ve milli bu bayrağa bu ülkeye sevdalı olan herkes bir şeyin farkındadır. 16 Nisan günü milletin iktidar olacağı herkim iktidara gelirse gelsin ama her zaman milletin iktidar olacağı bir güne uyanacağız 17 Nisan sabahı. Onu da sizlerin tercihi ile yapacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz