İYİ Parti Genel Merkezi’nin almış olduğu karar çerçevesinde 1 Şubat'ta başlayan ancak Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde 16 Mart'ta ara verilen ilçe ve il kongreleri yeniden başladı. Şu ana kadar teşkilatı bulunan yaklaşık 900 ilçeden 700'ünde ilçe başkanlarını seçen İYİ Parti'de Kahramanmaraş İlçe kongreleri de 22 Haziran Pazar günü tamamlandı. Kahramanmaraş’ta ilçe kongrelerinin tamamlanması sonrası gözler 19 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek olan il kongresine çevrildi. İl kongresi öncesi mevcut Başkan Ahmet Çabukel’in yanı sıra Neslihan Kocanergiz’in de Başkanlık için aday olduğu öğrenildi.

KONGREMİZ İL BİNAMIZDA YAPILACAK

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, İYİ Parti kongrelerinin demokratik ortamda geçtiğini belirterek, “Ne kadar aday çok olursa bizim için o kadar iyi. Çünkü demokrasiyi herkese göstermek zorundayız” dedi. Kahramanmaraş’ta Partisinin ilçe kongrelerinin 22 Haziran Pazar günü tamamlandığının altını çizen Çabukel, “Bütün ilçe Başkanlarımız belirlenmiş ve kesinleşmiştir. İnşallah bir aksilik çıkmazsa 19 Temmuz Pazar günü il kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongremize Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Arslan’ın katılması bekleniyor. Kongremiz İl binamızda yapılacak” ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATA TEDBİR GENELGESİ
İYİ Parti ayrıca salgınla mücadele tedbirleri çerçevesinde teşkilatlara kongrelerde maske kullanımı ile mesafeye dikkat edilmesi gereken konularını içeren ve mümkün olması halinde kongrenin açık havada yapılmasını öneren genelge gönderdi. Kongrelere, davetli katılımı olmayacak.

Editör: Mahmut Beyaz