Kervanhan’da kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelen Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, kongre sürecine dair açıklamalarda bulundu. Covid-19 salgınından ötürü sosyal mesafeye dikkat edilen programa; AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ebutalip Ceren, teşkilat mensupları ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Kongrenin 5 Eylül Cumartesi günü Dulkadiroğlu Belediyesi’ne ait olan Doğal Yaşam Parkı’nda bol oksijenli bir ortamda yapılacağını söyleyen Avşaroğlu, Pandemi süreci olması dolayısıyla maske, mesafe ve hijyen kurallarının ön planda olacağını belirtti. Yeni dönemde yönetimde hem genç hem de tecrübeli isimlerin yer alacağını anlatan Avşaroğlu, Dulkadiroğlu İlçesi için çalışmalarına son sürat devam edeceklerinin altını çizdi.

“BOL OKSİJENLİ BİR ORTAMDA KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Avşaroğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Malum AK Parti’mizin kongre süreci tekrar başladı. Pandemi süreci öncesinde Göksun İlçemizin kongresini tamamlamıştık. Salı günü de il başkanımız açıklamayı yaptı. İlçelerimizin kongre süreçleri inşallah Eylül ayı içerisinde tamamlanacak. İlk kongreyi de 5 Eylül Cumartesi günü belediyemizin Doğal Yaşam Parkı’nda açık bir mekanda, çamların altında, bol oksijenli bir ortamda kongremizi gerçekleştireceğiz. Tüm basın mensubu kardeşlerimizi ve halkımızı kongremize davet ediyoruz. Kongreler tabii ki bizlerin bir bayramı bir coşkusudur. İnşallah bizde kongremizi bir bayram havası içerisinde tamamlayacağız.

“ŞU ANDA OLUMSUZ BİR TABLO”
Pandemi süreci olması dolayısıyla da maske, mesafe ve hijyen kuralları ön plana alınacak. Genel merkezimizin bizlere yollamış olduğu kurallar çerçevesinde kongremizi gerçekleştireceğiz. Allah’ın izniyle de inşallah kongremizi tamamlayacağız. Biz yönetim olarak Allah’a şükür bugüne kadar bu süreçte ekibimizle beraber ilçemize hizmet vermeye, vatandaşımızın sesi olmaya, gönülden onlarla bütünleşmeye çalıştık. Bundan sonraki süreçte de yeniden devam edeceğiz. Şu anda olumsuz bir tablo yok. Bu çerçeve de ilçemize, ilimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

“HEM GENÇ HEM TECRÜBELİ İSİMLER OLACAK”
Bizim ilçemiz Bertiz bölgesinden başlayarak, Karacasu’ya kadar uzanıyor. Yeni oluşum içerisinde olan bir ilçeyiz.  Biz yönetim olarak bir yandan hem genç hem de tecrübeli arkadaşlarımızdan oluşan bir yönetim oluşturacağız. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah kongremiz hayırlı olur.

“30 ASİL 15 YEDEK İSİM OLACAK”
Bizim daha önce yönetim kurulu üye sayımız 25 asil 13 yedekti. Bu dönem 30 asil 15 yedek olacak. Dolayısıyla yönetim kurulu üye sayımızda bir artış var. Bunun yanı sıra şu anda mevcut yönetimde biz 20 arkadaşımızla çalışıyoruz. Önceki dönemde biliyorsunuz biz yeni kongre yapmadık.

“5 İLÇEMİZDE DEĞİŞİKLİK DURUMU VAR”  
Şu anda Kahramanmaraş’ımızda 5 ilçe başkanımızla ilgili bir değişiklik durumu var. 4 Eylül’de bu arkadaşlarımızla ilgili olan ilçelerimizde isimler zikredilecek. Bize de değişiklikle ilgili herhangi bir şey söylenmedi. Bizde buradan yola çıkarak aday olduğumuzu söyledik.  

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz