31 Mart yerel seçimlerine büyük bir özveri, iştah ve gayretle hazırlanan, kentte 7’den 70’e tüm vatandaşlara dokunan CHP’nin ‘Atom Karınca’sı Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, beraberinde Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan ve partililerle birlikte Selçuk Sitesi esnaflarını ziyaret etti. Ziyarette Çiftarslan’la beraber tek tek esnafları dolaşan ve esnaflarla yakından ilgilenen Öztunç, 31 Mart yerel seçimlerinde kendisine oy istedi.

“ESNAFLARIMIZIN ÇOK BEKLENTİSİ VAR”
Esnaf ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Ali Öztunç, “Seçimlere her geçen gün biraz daha kısa vakit kalıyor. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 12-13 gündür Kahramanmaraş Merkezde çalışıyorum. Onikişubat ilçemizde pek çok yere gittim. Dulkadiroğlu'da da 2-3 gündür çalışıyoruz. Bugün esnafımı ziyaret ettim. Esnaf perişan kan ağlıyor. Yani öyle bir noktaya getirilmiş ki iş yok, siftahsız dükkân kapatan esnaf var yazıktır günahtır. Esnafın ticaretini arttırması için para kazanması için belediyeye de görevler düşüyor. Onların yaşam şartlarını, iş şartlarını, iş olanaklarını arttırmak gerekiyor. Öncelikle kenti büyütmek lazım. Kent büyürse turizm gelişirse kente giren insan sayısı artarsa kentte işsiz sayısı azalırsa istihdam artarsa o zaman esnafta güzel iş yapar. Bunun için ben hazırım bana 5 yıl verin diyorum hemşerilerime. 5 yıl sonra göreceksiniz Kahramanmaraş bambaşka bir Kahramanmaraş olacak. 31 Mart akşamı güzel bir sonuç alacağımızı biliyorum görüyorum.  Kahramanmaraşlı hemşerilerim değişim kararını vermişler veriyorlar. Bu değişimi gerçekleştirmek gerekiyor. Artık aynı yönetimden vatandaşta bıktı. Ankara'dan gelen birinin yönetmesine Kahramanmaraşlı izin vermeyecek. Kendi içinden çıkan birinin bu şehri yönetmesini isteyecektir diye düşünüyorum. Esnaflarımızın çok beklentisi var. Bende onlardan destek bekliyorum. Onlar bana destek olacaklar beni seçecekler bende inşallah onların bütün sıkıntılarını gidermek için gecemi gündüzüme katacağım” ifadelerini kullandı.  

DEĞİŞİM ŞART”
Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan ise şunları kaydetti:Esnaflarımızı dolaşıyoruz dolaştıkça bize moral veriyorlar. Onlarda gözlerinin içindeki değişim heyecanını inanın zevkle izliyoruz. Bu bize moral, heyecan ve çalışma azmi veriyor. Esnaflarımız sıkıntılarını dile getiriyorlar. Bu sıkıntıları bizim nasıl çözeceğimizi bizde dilimizin döndüğünce projelerimizi anlatıyoruz. Ama şunu diyorlar "değişim şart". Değişim olmadan Kahramanmaraş'ta hiçbir şey olmayacağının, 30 yıldır gelen bu düzenin devam edeceğini, bizim çevre illerden bile çok geride kaldığımızı artık Kahramanmaraş halkı ve Dulkadiroğlu halkı farkında. Bizde bu değişimi gerçekleştireceğimize içtenlikle inanıyor ve çalışıyoruz.”

Haber: Mehmet Can Tekdöş

Editör: Mahmut Beyaz