24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına ziyarette bulunan Atlı, hem vatandaşın hem de esnafın üzerindeki vergi yükünü hafifleteceklerini kaydetti. Vergide adaleti sağlamak için ilk olarak kayıt-dışılığın önüne geçeceklerini belirten “Biz, yola çıkarken milletimizle bir sözleşme yaptık. Bu sözleşme, toplumumuzun her kademesini rahatlatmak adına düzenlediğimiz bir sözleşme. Çok iyi biliyoruz ki mevcut iktidar Türkiye’yi vergi cennetine döndürdü. Milletimizin omzundaki bu vergileri hafifleteceğiz. Bunun için Vergi tabanını genişleteceğiz. Böylece daha düşük oranlı vergilendirmeyi gerçekleştirmiş olacağız. Harcamayı değil geliri vergilendireceğiz. Mükellefin güveneceği ve vergi disiplinin sağlandığı bir sistem kuracağız. Başta akaryakıt olmak üzere belirli mallar üzerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarını kademeli olarak düşüreceğiz” dedi.

ASGARİ ÜCRETLİDEN DAHA AZ VERGİ!

Asgari ücret üzerindeki vergileri kademeli olarak kaldıracaklarını kaydeden Milletvekili Adayı Faruk Atlı, şöyle konuştu: “Asgari ücret üzerinde gelir elde elden çalışanlardan daha az gelir vergisi tahsili için vergi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. Gelir vergisine tabi küçük esnaf ve sanatkârların asgari geçim standartlarını gözeterek vergi yüklerini azaltacağız. Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu ile ikincil mevzuatının karmaşık olması nedeniyle yaşanan mağduriyetleri gidermek için gereken sadeleştirmeyi yapacağız. Mevzuatın anlaşılır ve uygulanabilir olmasını sağlayacağız. Tüm dünyada düşürülmekte olan Kurumlar Vergisi oranını önce yüzde 20'ye sonra yüzde 15'e indireceğiz. Gelir Vergisi tarifesi kademeli olarak asgari yüzde 10 ve azami yüzde 30 olacak şekilde yeniden belirleyerek ülkemizin yatırımcı çekme potansiyeli artıracağız ve kayıt dışılığı azaltacağız. Böylece vergi tabanının yaygınlaştırılmasını mümkün hale getireceğiz.”

Ranta dayalı gelirleri vergilendireceklerini dile getiren Atlı, şunları söyledi: “Ranta dayalı gelirlerin vergilendirilmesi sağlanarak daha adil bir vergilendirme sistemini uygulayacağız. Vergide tahsilat oranlarını artırarak bütçe disiplinini destekleyen ve sürdürülebilir kılan bir yapıyı sağlamak için vergi yükümlülüğünü zamanında yerine geren mükellefe sağlanan vergi indirim desteğini uygulanabilir hale getireceğiz.”

MARKA ÜRÜNLERİMİZ E- TİCARETLE DÜNYAYA AÇILACAK!

Kahramanmaraş’ın marka ürünlerinin, İYİ Parti iktidarında kuracakları E-Ticaret Platformu ile dünyaya açılacağını kaydeden Atlı, “İhraç ürünlerinin yurt dışı piyasalarda fiyat, kalite, nitelik ve içerik olarak rekabet edilebilirliğinin sağlanması, ihracatın miktar ve değer olarak artırılması, ülkemizde ihraç piyasalarına ürün ve hizmet tedarikinde bulunan firmaların kar ve kazançları ile istihdam ve katma değerlerinin yükseltilmesi gibi hedeflerin yerine getirilmesi için kara, demir, deniz ve hava yolları kesişme noktalarında yer alacak şekilde konumlandırılan bir ‘E-Ticaret Platformu’ kuracağız. Etkin ve sürdürülebilir nitelikte yurt dışı cari ilişki ve iş birliği ağı oluşturacağız. Piyasa imajını yükseltecek ve destekleyecek ürün denetim ve güvenliğine ilişkin ‘Türk Malı’ etiketli ‘Devlet Güven Belgesi’ düzenleyeceğiz. Yurt dışı piyasaların gelişen ve değişen ürün ve üretim modelleriyle uyumlu ürün standardizasyonu ve sertifikasyonunu yapacağız. İhraç ürünlerinin temin ve tedariki gibi iş ve işlemlerin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde yürütülmesi için firma bazlı izleme, değerlendirme ve denetlenme mekanizması kuracağız. İhraç ürünlerinin depolama, tasnifleme, ayıklama, paketleme, ambalajlama, montaj, demontaj, elleçleme, gümrükleme, nakliye gibi hizmetlerinin yer aldığı lojistik altyapı tesisleri kuracağız.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz