Kahramanmaraş genelinde ilçe kongrelerini başarıyla tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Kahramanmaraş İl Başkanlığı olağan genel kurulu 21 Mayıs'ta yapılacak. Olağan genel kurula sayılı günler kala İl Başkanlığı’na aday olan isimler de bir bir ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı Olağan kongresinde güven tazeleyen Mustafa Akpınar, 21 Mayıs’ta yapılacak olan İl Başkanlığı Olağan kongresinde İl Başkanlığına adaylığını açıkladı. MHP İl Binası’nda basın açıklaması yapan ve Devlet Bahçeli’nin “Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben” sözünden hareketle il başkanlığına aday olduğunu söyleyen Akpınar, konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik olgusu üzerinde durarak, yeni dönemde koşan, çalışan ve mücadele eden bir siyaset politikası izleyeceklerinin altını çizdi. Kahramanmaraş’ta ülkücülerin artık sahipsiz kalmayacağını ifade eden Akpınar, ülkücülük hukukunun onarılması yönünde faaliyetler göstereceklerini belirtti. İktidar partisinin 15 yılda kente yaptığı hizmetlerin zayıf kaldığına dikkat çeken Akpınar, ilçe belediyelerine ve Büyükşehir belediyesine talip olacaklarını vurguladı. Bugüne kadar gereksiz kırgınlar nedeniyle MHP’nin bir çatı altında toplanamadığını dile getiren Akpınar, bu birliğin sağlanması adına son nefesine kadar mücadele edeceğini söyledi.

AYRILIK GAYRILIK KALMAYACAK”

Teşkilat içerisinde birlik ve beraberliği tesis edeceklerini belirten Akpınar, böylece daha güçlü teşkilat yapısıyla yollarına devam edeceklerini vurguladı. Akpınar, “Kahramanmaraş’ta 4 yıl Milliyetçi Harekat Partisi İlçe yönetiminde İlçe Sekreterliği, Büyükşehir olması münasebetiyle Dulkadiroğlu Kurucu ilçe başkanlığı ardından iki Kongre ile ilçe başkanı seçildim. Milliyetçi Harekât Partisi Genel Merkezinde Genel Başkanımızın kurdurmuş olduğu Siyaset ve Liderlik okulunda 3 ay eğitim aldım. Niğde Üniversitesi Tarih bölümü mezunuyum. Üniversite yıllarından parti teşkilatlarına girene kadar farklı il ve ilçelerde mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum ocak teşkilatımızın her kademesinde görev aldım. Kahramanmaraş'ta “Ben Ülkücüyüm” diyen hiç kimse artık kendini sahipsiz hissetmeyecek. Her koşulda yanlarında olan bir il başkanı ve parti bulacak. Dertleriyle dertlenecek sevinçleriyle mutlu olacak bir dost bulacak. Her şeyden önce bunu hissettireceğiz. Ülkücülük hukukunun onarılması yönünde faaliyetler göstereceğiz. Bunun sonucunda teşkilatımız içerisinde ayrılık gayrılık kalmayacak birlik ve beraberliği tesis etmiş olacağız. Böylelikle güçlü olacağız. Güçlü olunca da başarılı olacağız” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TALİP OLACAĞIZ”

Büyükşehir belediyesine talip olacaklarını açıklayan Akpınar, Kahramanmaraş’ın gelişimine katkı sağlayacak her türlü projenin arkasında ve yanında olacaklarını belirtti. Akpınar, “Şehrimizde yerel bazda güçlü muhalefet yaparak, ana muhalefet olan partimizi iktidar yapacağız. İlçe belediyelerimizin en az yarısına ve Büyükşehir belediyesine talip olacağız. Milletvekili sayımızı en az 4 de çıkartmak için var gücümüzle çalışacağız. Hazırlayacağımız projelerle iletişim çağını yakalayarak her vatandaşımıza hizmet götürüp gönlünü kazanacağız. Duran, bekleyen siyaset dönemini bitirerek koşan, çalışan ve mücadele eden bir siyaset politikası izleyeceğiz. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in dediği gibi başarı için muntazam, planlı çalışma yapmak lazımdır son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız.

Kahramanmaraş'ın gelişimine katkı sağlayacak her türlü projenin arkasında ve yanında olacağız. Şehrimizin Türkiye de marka şehir olması için yereldeki iktidarla görüş alış verişi içerisinde bulunacağız. Bu kapsamda Kahramanmaraş'ta Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası ve diğer kuruluşlarla iletişim halinde İlimizin gelişimine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

ARTIK DOĞRU OLAN HER ŞEYİ KORKUSUZCA DİLE GETİRECEĞİZ”
Kahramanmaraş’ta artık doğru olan her şeyi korkusuzca ve çekinmeden dile getireceklerini ifade eden Akpınar, sözlerinin devamında şunları dedi: “Kahramanmaraş son 15 yılda mevcut iktidar partisine vermiş olduğu desteği şehrimize hizmet noktasında alamamış ve iktidar partisi bu noktada sınıfta kalmıştır. İlimizin ilçeleriyle beraber yığılmış çözüme kavuşması gereken birçok sorunları bulunmaktadır. Bu sorunların mevcut iktidar partisi ve yerel yöneticiler tarafından bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Şehrimizin sorunlarını geçmişte olduğu gibi her fırsatta dile getirip takipçisi olacağız. İktidar partisinin Kahramanmaraş'ta uygulamalarını korkusuzca dile getirerek sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimi olacağız. Artık bu şehirde doğru olan her şeyi korkusuzca ve çekinmeden dile getirerek şehrimizin ve halkımızın menfaatlerini haykıran toplumun güven ve itimadını sağlayan bir teşkilat yapısı bulacaksınız.”

LİDERİMİZİN SÖZÜ SÖZ DURUŞU DURUŞUMUZDUR”

Akpınar, “15 Temmuzda Türkiye Cumhuriyetine yapılan kalkışma hareketinde şahsım ve teşkilatım nasıl ki, gece gündüz sokaklarda bir nefer gibi uyumadan ve korkusuzca çalıştıysa bundan sonrada aynı bilinç ve şuurla Kahramanmaraş halkının yanında olduğumuzu göstereceğiz. Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in “Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben” sözünden hareket ederek 21 Mayısta yapılacak olan il kongresinde il başkanlığına adayım. Liderimizin sözü söz duruşu duruşumuzdur. Liderimizin dediği gibi bu ülke için yem-iniz var vazgeçilmez dedik. Elbet bir gün gelecek ülkücüler hükmedecek. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ifadesiyle “bizler geçici ikballere, menfaatlere yenilmedik. İnanmış kişiler yenilmez” sözünü kendimize rehber eyledik. Kahramanmaraş halkına şunu söylemek isterim; ülkücüler arasın da fikir ayrılıkları duruş farklılıkları varmış gibi gözükebilir ama ülkücüler söz konusu vatan olduğunda devlet olduğunda ülkü olduğunda ve Milliyetçi Hareket Partisi olduğunda bir çelik gibi birleşmeyi sağlayacak fedakârlığa ve ferasete sahiptirler. Kahramanmaraş'ta görev yaptığım yıllar içerisinde Milliyetçi ve Ülkücü harekata mensup olanların bir çatı altında toplanamadığı gereksiz ve manasız kırgınlıklar olduğunu biliyorum. Çıkış noktamız davamıza ve hareketimize mensup her bir ülküdaşımızın kalbine ve gönlüne girmektir” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz