31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kalırken, çalışma temposunu her geçen gün arttıran AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, rotasını yine Yeni Sanayi Sitesi’ne çevirdi. Sanayi içerisindeki esnafları gezen ve sorunları, sıkıntıları, talepleri dinleyen Özdemir, bir yandan da Cumhur İttifakı’na destek istiyor. Esnaf ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Özdemir, “Kahramanmaraş muhafazakâr bir şehir. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir şehir. O yönüyle de AK Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Parti'sine yani cumhur ittifakına olan bu yönüyle güvenin tam olduğunu görüyorum” şeklinde konuştu.

“ESNAFIMIZ TİCARETİN DAHA CANLI OLMASINI İSTİYOR”
Özdemir, konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Esnafımızın aşağı yukarı ortak sorunları var. Sanayinin daha iyi daha temiz daha rahat insanların girip çıkacağı yerler olmasını istiyorlar. İş yerleri önündeki hurda araçlarla ilgili ciddi şikâyet var. Ama bunu da belediye başkanlarımızla, büyükşehir belediye zabıta daire başkanımızla görüştüm. Bunları kaldıracaklar ama şöyle bir sorumluluğu da var; "Şimdi hurda olmuş aracı oraya bırakmış kişinin aracı üzerinde bir tasarrufta bulunamazsınız. Çünkü hala mülkiyeti onda". Yani belediyemiz bu noktada yetersiz değil hukuki çözüm bulamadığı için işte emniyette çözüm bulamamış. Yağmur sularının iş yerlerine girmesini engellemesiyle ilgili alınması gerekli önlemleri söylüyorlar ve birde tabi ki ticaretin daha canlı olmasını istiyorlar. Daha çok belediyelerimizin kamu kurumlarının sanayiden alışveriş yapmasını istiyorlar. Bunlarla ilgili beklentilerinde ilgili kurumlara, belediyelerimize söylüyoruz.

“CUMHUR İTTİFAKI’NA GÜVEN TAM”
Kahramanmaraş muhafazakâr bir şehir. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir şehir. O yönüyle de AK Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Parti'sine yani cumhur ittifakına olan bu yönüyle güvenin tam olduğunu görüyorum. Ama eleştiri noktaları var tabi ki. İnsanın olduğu her yerde eleştiri olur. İnsanın olduğu her yerde hata da olur. Hizmet eden arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz içinde söylüyorum. Biz onların haklı eleştirilerini dikkate alıp onun gereğini yapacağız. Bu sürede onu yapacağımızı beyan ediyoruz. Bunu yaptığımızda da onların bize olan desteğinin devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü insan sitemini eleştirisini sevdiği, güvendiği biri olduğunu söyler. Eğer arada bir diyalog olmasa bu eleştirisini söylemez. Biz bunu bir iyi niyetli değerlendirme alıyoruz. Memnuniyetlerinin yanında eksik olanları da söylüyorlar. Bunlara da gereğini yapacağız.

“17 YILDIR SİZLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”
Her seçim döneminde sizinle birlikte 17 yıldır çalışıyoruz. AK Parti'nin hizmeti ve millete olan sevgisi hiçbir zaman değişmiyor. Esnaflarımızla konuşurken bizi şunu söylediler; Ticari alanda bir zayıflık var işlerimiz iyi gitmiyor. Ne zamandır işleriniz iyi gitmiyor diyorum, işte 3-4 aydır iyi gitmiyor ama aslında 7-8 aydır da bir durgunluk var. 7-8 ay öncesinde Ağustos ayına denk geliyor. Ağustos ayında Amerika'nın bize yaptığı kur atağına denk geliyor. Şimdi bazı esnaflarımız bunun AK Parti'den ve hükümetten kaynaklı olmadığını biliyor ve seçimi atlatırsak bunun üstesinden geleceğimizi ve ekonominin tekrar canlanacağını biliyorum diyor. Bazı vatandaşlarımızda başka kızgınlıklarıyla birlikte bunu da birleştirerek bunu sanki AK Parti'nin suçuymuş gibi değerlendirip bir fatura kesmeye çalışıyor. 2 şekilde vatandaşımız var. 2'side bizim nazarımızda haklıdır. Çünkü neticede asıl olan şey evinize götürdüğünüz ekmeğinizin kalitesi artmıyorsa şikâyet etme hakkınız var. Vatandaşımızda bu konuda bizden şikâyetçi. Ama burayı bir ev olarak değerlendirin. Evimize de dışarıdan bir saldırı gelmiş. Dışarıdan gelen saldırı için babamıza kızabilir miyiz? Babamızın bunda bir kusuru yok. Burada yapılması gereken şey baba, anne, çocuklar hepsi birlikte bir olup bu saldırıyı bir an önce bertaraf etmek.

“MİLLETİMİZ OYNANAN OYUNLARI GÖRÜYOR”
Aslında cumhurbaşkanımız bu saldırı bertaraf etti. Hatırlayın 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı dolar 9-10 TL olacak demişti. Ama dolar 7,5 iken cumhurbaşkanımız müdahale etti ve 5,3'e düştü. Daha da aşağı düşürebiliriz. Ama daha aşağı düşürürsek ham maddeyi ithal eden şirketlerimiz çok ciddi zarar görür. Çünkü onlar dolar üzerinden maddeyi alıyor. İhracat yapan şirketlerimiz kar ediyor ama ithalat yapan şirketlerimiz zarar ediyor. O yüzden de bunu dengeli düşürmemiz lazım. 3-4 aydır da buna karşı ciddi bir şekilde mücadele etmişiz. Bu her seçim öncesi Türkiye üzerinde oyun planı olanlar seçim öncesi vatandaş bir şekilde hükümete kızsın diye bunu yapıyorlar. Bunu aslında her seçimde gördünüz. Ama artık tabir-i caizse Türk milleti de efsunlandı bunun farkında oluyor artık hemen sahip çıkıyor.

“MHP'DEN CUMHUR İTTİFAKINA ÇOK ÖNEMLİ BİR SAHİPLENME VAR”
MHP'den cumhur ittifakına çok önemli bir sahiplenme var. Devlet Bahçeli hiç bir ön şartımız olmaksızın bir beklentimiz olmaksızın bizden bir bakan talebi olmadı, belediye başkanlığı anlaşmazlığı hiç olmadı, meclis üyelikleriyle ilgili hiçbir tartışma olmadı. 2014 yılında MHP hangi meclis üyelerini almışsa onları vereceğiz dedik kabul ettiler. MHP burada bir beka meselesi gördüğü için bunu yaptı. Esnaflarımızdan bazıları bize burada ne beka meselesi var? Özellikle İYİ Parti'ye meyil etmiş olan esnaflarımız bu soruyu soruyor. Kahramanmaraş da hiçbir zaman PKK'nın ve HDP'nin bir varlığı olamaz. Çünkü Kahramanmaraşlı buna meydan vermez. Ama şimdi millet ittifakı dediğimiz ittifak CHP kimliği altında HDP'linin birini getirecek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine meclis üyesi girdirmeye çalışacak. Şimdi bizim bekadan kastımız bu. Biz şunu demiyoruz tankla tüfekle devleti yıkacaklar. Allah'ın izniyle yıkamayacaklar zaten siz 15 Temmuz da bu devleti karanlık bir dehlizden devletin elinden tutup siz çektiniz. O yüzden bunu zaten yapamayacaklar. Ama başka şekilde yapıyorlar. Getiriyor HDP'liyi Kahramanmaraş da CHP adı altında meclis üyesi yapıyor. Mersin de İYİ Parti altında meclis üyesi yapıyor.

“BİZ HATAMIZI KABUL EDERİZ VE BUNA DİKKAT EDERİZ”
AK Parti'nin bu ittifakı bir arada tutmaya çalışmasının altındaki mantık bu. İş, ekonomik, belediyecilik, yerel seçim falan değil. Necati Bey söyledi; eksik kalan yerleri 10 gün içinde ekibi buraya saldım tamamlarım dedi. Bunların hepsi yapılır. Biz sizinle her zaman konuşuyoruz. Bize yaptığınız eleştirilerde kabulümüz. Az önce bir vatandaşımız bana dedi ki; "Sen uçağa girdin yerine oturdun dedi ama Gaziantepli bir milletvekili Kahramanmaraş uçağına arkadaşlar ben Gaziantep milletvekiliyim benden bir isteğiniz var mı dedi ama sen demedin oturdun dedi." Aldım kabul ettim ben 7 aylık bir vekilim tecrübesizliğime ver ben bundan sonra buna dikkat ederim dedim. AK Partililer böyledir. Biz hatamızı kabul ederiz ve buna dikkat ederiz. Millette bizi bunun için sever. Ama şimdi gerçekten ortada başka bir mesele var.

“SEÇİMDEN SONRA CİDDİ BİR EKONOMİK DÜZELME OLACAK”
Ben CHP'ye, İYİ Parti'ye oy vermiş seçmene bir şey söylemiyorum. Çünkü seçmene yanlış algı oluşturuyorlar seçmende gidiyor. Ama bu memlekette milliyetçilik iddiası olan insanlar İYİ Parti'de siyaset yapmıyorlar. Ya MHP'de ya da AKP'de siyaset yapıyorlar. Çünkü hiçbir milliyetçi seçmen bir HDP'linin millet ittifakı çatısı altında bir yerlere sızmasına meydan vermez. O yüzden sizde vermeyin istiyoruz. Seçimden sonra ciddi bir ekonomik düzelme olacak. Bakın söylüyorum hepinizde vardır bu. Arabanın lastiğini değiştirecek seçimi geçsin öyle. Adam ev alacak kredi kullanmıyor. Şimdi banka kredi sizin bizim kullandığımız kredi 5-10 bin TL'lik kredi banka için çok önemli. Çünkü mesela 1 milyon kişi kullanıyor.  Çok önemli bir kredi kaynağı. Banka o kredi kaynağını sağlayamazsa büyük işletmecilerimiz kredi talebinde bulunuyor banka onlara 50 tane sebep üretiyor. Çünkü alttan kendisine bu kredi finansman desteği gelmediği için kendi öz kaynağını da kötüye kullanmak istemiyor. Bir tane büyük işletme kredisini ödeyemese bankada zora girecek. Siz zannetmeyin bankalarında para depoları var. Bankalarda uluslararası finans kuruluşlarından kendi sermayelerini sağlıyorlar. Yerel seçimden sonra 4,5 yıl seçim yok. Seçim olmaması demek ticari hayatın daha canlı olması demektir. Bizim daha ciddi mücadele ediyor olmamız lazım demek.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz